chub norris Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 @Friko,oto i zdjęcia. Pozostałe dwa dokleiłem do poprzedniego wpisu; porządniej by wyglądało, gdyby wszystkie tam były, ale mogę doczepić tylko 2 za jednym zamachem. Może Ty je tam przerzucisz? Wtedy niniejszy wpis będzie można usunąć.Są raczej... poglądowe, ale całe to zmniejszanie mnie przerasta. Lamiglas GLB 90 2ML z Art-Rod: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Fajnie wygląda, widać że kij zrobiony do roboty i to konkretnej. ten multik to Team Daiwa? Fajne combo masz myślę z tego! Ale na spotkanie jak możesz weź bo zdjęcia to jedno a.... wiadomo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Multik to Alphas 150HL. W mojej małej łapce leży jak setka, ale mieści zauważalnie więcej sznurka - ważne, bo tutaj 30 lb jest w robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Wg mnie nie ma mozliwosci, zeby @adasio zbudowal sobie wedke w cenie lepszego chrustu. No, moze lepiej bedzie lepszej masówki, bo imiennik adasia mnie rozstrzela.Blank to $50-70, do tego osprzet no i jeszcze rodbuilder musi sie wyzywic.Mialem i ma rozne wedki na szczupaka, ale w koncu Waldek zbudowal mi kij na blanku Batsona HS 1023 i nie mam potrzeby zmiany, poki co. Z tym ze to nie za te pieniadze co Adas chce dac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Wg mnie nie ma mozliwosci, zeby @adasio zbudowal sobie wedke w cenie lepszego chrustu. dac. chodzi o to że może sam go zmontować,nie koniecznie zlecać,tak też sie da zapewniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Chrustu nie będzie panowie <_< Pewien znany nam wszystkim forumowicz nakręcił mnie a właściwie sam się nakręciłem żeby jednak sięgnąć głębiej do sakiewki i zmontować coś lepszego, jak zrobię mały rekonesans to napiszę na co się zdecydowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Oj @adasio...adasio... Ale wazny jest ostateczny efekt... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Poszło dzisiaj zamówienie, padło na kijek z pracowni na blanku Talon 74MXF2 VI+, zbrojony w alconite+sic na szczycie, rękojeść pianka dzielona raz się żyje, dzięki @Friko za dobrą radę (kolejny raz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Zanim cos napisze...zeby byla jasnosc...@Panek, ktory ugly stik ma za dluga rekojesc?I ile to wynosi w cm (tylny korek/pianka)? Gumo Z tego co widziałem to custom shakespeare ma gigantyczną rękojeść (korkową), pewnie o 10cm bym ją skracał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Ja posiadam customa 2,1m do 25g. O ile przelotki byly rozlozone nienajciekawiej, o tyle cala rekojesc wykonana wzorcowo i z uchwytem Fuji, dokladnie taka jak trzeba na dlugosc.Zmniejszenie juz skutkowaloby koniecznoscia dowazania... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Kolega w 2,7 miał sporo za długą - naturalnie subiektywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Poszło dzisiaj zamówienie, padło na kijek z pracowni na blanku Talon 74MXF2 VI+, zbrojony w alconite+sic na szczycie, rękojeść pianka dzielona raz się żyje, dzięki @Friko za dobrą radę (kolejny raz ) Adaś, nie pożałujesz myślę. Ten kij to prawdziwy kombajn, idealne uzupełnienie pomiędzy cieżkim i lekkim castem, jakie juz posiadasz. Mam nadzieję że 01.05 będziemy go razem chrzcili na łódce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Ja posiadam customa 2,1m do 25g. O ile przelotki byly rozlozone nienajciekawiej, o tyle cala rekojesc wykonana wzorcowo i z uchwytem Fuji, dokladnie taka jak trzeba na dlugosc.Zmniejszenie juz skutkowaloby koniecznoscia dowazania... Gumo W moim przypadku brak wyważenia to błahostka Na razie nie mogę patrzyć na nienaganną pracę, wyważenie i piękny design, szukam wszędzie kompromisu i uniwersalności, na pstrągi chodzę z zauberem 4000. Lubię łowić krótkimi wędkami ale nie wszędzie się takie nadają, dla tego zamiast kupować 2.10 ciąć go, łowić z brzegu i z łodzi 2.00, wolał bym 2.40 ściąć do 2.30 i był by na rzekę, na łódkę i na łowienie z brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Bierzesz pod uwagę, że akurat wyważenie jest znacznie istotniejsze niż całkowita waga wędziska? Akurat ten parametr nie jest bez znaczenia, ale decyzja należy oczywiście do Ciebie. Wyważenie w każdym razie nie jest mniej istotnym parametrem niż długość dolnika, przynajmniej moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 2.40 ściąć do 2.30 Przemyśl to może jeszcze bo 10cm kolosalnej różnicy nie zrobi.... wiec czy aby ns pewno ma to sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Poszło dzisiaj zamówienie, padło na kijek z pracowni na blanku Talon 74MXF2 VI+, zbrojony w alconite+sic na szczycie, rękojeść pianka dzielona raz się żyje, dzięki @Friko za dobrą radę (kolejny raz ) Adaś, nie pożałujesz myślę. Ten kij to prawdziwy kombajn, idealne uzupełnienie pomiędzy cieżkim i lekkim castem, jakie juz posiadasz. Mam nadzieję że 01.05 będziemy go razem chrzcili na łódce Miałem w planach majówkę spędzić na Wersmini, ale tam wymyślili sobie łowienie szczupaka i okonia na haczyki bezzadziorowe a nie mam zamiaru na trzy dni wymieniać kotwic w kilkudziesięciu przynętach więc pewnie będę próbował złowić jakiegoś sześćdziesiątaka na Kluchu.na bank ochrzcimy kijek 01.05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Przy wedce 2,3-2,4m 10cm to juz sporo...Jednak widzialem juz kilka wedek uszlachetnionych w ten sposob i potraktowanych bukfelem... <_< Efekty bywaja rozne...Wszystko zalezy od podejscia...Jezeli ktos preferuje rozwiazania dorazne to byle nie przeginac (jaka jest dlugosc tego za dlugiego dla Ciebie dolnika?) mozna i tak.Natomiast nie zgodze sie, ze to drugorzedna jest sprawa wywazenia. Jak urżniesz 10cm to zeby byl jakis elementarny komfort lowienia, trzeba dowazyc dolnik np. ołowiem, inaczej kij bedzie lecial na pysk a Ty zeby go podtrzymac bedziesz podnosil a po jakims czasie nawet podswiadomie trzymal wedke za rekojescia... Jakis paździeż mozna na szybko potraktowac w ten sposob ale lepiej zainwestowac troche czasu i zrobic to porzadnie - przesunac uchwyt i w miare potrzeby przesunac 1sza przelotke.Mimo ze blanki niemodułowe ale szkoda je w ten sposob traktowac - to ciekawe wedki. Ja tez jestem za dobrze pojeta uniwersalnoscia i zauwazylem ze dluzsze kije najczesciej toleruja wieksza rozpietosc c.w.Jednoczesnie zbyt dlugimi ciezej jest operowac ciezszymi przynetami..Jednoczesnie zbyt dlugimi trudniej podbierac ryby..Jednoczenie dluzszymi ciezko operowac w gestwinieJednoczesnie krotszymi ciezko jest poprowadzic przynete - w szczegolnosci rzeki... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 łowie niewyważonym zestawem od zawsze, mi to naprawde nie przeszkadza, miałem idealnie wyważony kij w ręku i ,,szału nima po prostu wydaje się nieco lżejszy, na mnie to wrażenia nie robi, może z biegiem lat się nawróce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 łowie niewyważonym zestawem od zawsze, mi to naprawde nie przeszkadza, miałem idealnie wyważony kij w ręku i ,,szału nima po prostu wydaje się nieco lżejszy, na mnie to wrażenia nie robi, może z biegiem lat się nawróce... Nie patrz na to patrz na kuchnie, coś pie.....ie coś wybuchnie. po prostu łów reszta przyjdzie z czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Adasio aluzju ja poniałto nad wodę, komu w drogę temu czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Tak...to ja zazdroszcze tej pasji zdolnej łamac wszelkie przeciwnosci... @adasioDla mnie nikt nie dzielil watkow a blanki to wybieralem tak bardziej sam. Licze na to, ze to przelozy sie na naprawde dobre wyniki wedkarskie... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Ja niestety kompletnie nie znam się na blankach i takich tam innych niuansach rodbuilderskich więc musiałem się doradzić kogoś kto się na tym zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Moj poprzedni szef twierdzil, ze jak ktos twierdzi z sie na czyms zna to robi sie juz niebezpiecznie. Ciesze sie, ze wybrales dobrze.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 ja też się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Adasio Dzięki swojemu tematowi uprzytomniłeś wszystkim, że kiedy brakuje kasy na patyk z pracowni, najlepiej jest zamówić patyk w pracowni Oby służył i był szczęśliwy ! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi