Skocz do zawartości

Wędki szczupakowe - wątek wydzielony z tematu o kijach Cormoran i Sportex

Gumofilc

Rekomendowane odpowiedzi

W pracowni, przy zbrojeniu własnoręcznym będzie oczywiscie taniej.

Moc kija szacuję na jakies 20lb, c.w. dokładnie nie testowałem te przynęty które podałeś będzie na pewno dobrze obsługiwał. Myślę że MHX ST1084 to dobry kandydat na pierwszą wędkę z pracowni - dosyć uniwersalny kij z tego wyjdzie, z którym spokojnie dasz radę połowić dosyc szerokim wachlarzem przynęt, na różnej wodzie, kilka gatunków ryb.

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Do Wrocławia to mam ponad 250 km a przy dzisiejszych cenach paliwa to wiadomo..

Co do tj serii Lamiglasa to w necie na stronce Art-Rodu to niema zbytnio w czym wybrac. Jest jedna SS 1022 MH, ale niestety to 2,60 :(

Nie wie ktoś czy może na sklepie mają większa ofertę blanków Lamiglasa z serii International?

W pracowni, przy zbrojeniu własnoręcznym będzie oczywiscie taniej.

Moc kija szacuję na jakies 20lb, c.w. dokładnie nie testowałem te przynęty które podałeś będzie na pewno dobrze obsługiwał. Myślę że MHX ST1084 to dobry kandydat na pierwszą wędkę z pracowni - dosyć uniwersalny kij z tego wyjdzie, z którym spokojnie dasz radę połowić dosyc szerokim wachlarzem przynęt, na różnej wodzie, kilka gatunków ryb.

@Friko ma rację ST 1084 to doskonały blank,typowy uniwersał o nieprzeciętnej czułości, jestem pewien że obsłuży wabiki o których piszesz. Zbroiłem ten blank koledze, jest megazadowolony .

pozdrawiam Artur

Tańsze blanki od MHX'a dostępne u nas na rynku to Batsony z serii RX6 ( obecnie w oznaczeniu DSS ) - myślę że też dobrze spełnią swoje zadanie.

Niby tak, ale:

- lekkie DDS-y/SH są jakby wolniejsze i delikatniejsze od tych ST/SA, które macałem,

- Irek zaweził ofertę DSS-ów do 6 modeli, żaden nie odpowiada parametrami stawianym tu wymaganiom.

• 1 miesiąc temu...

W Art-Rodzie polecono mi blank Lamiglasa ISS 1022 MH. Jednak nie wiem czy cenowo nie życzą sobie za dużo. Za taki kijek w zestawieniu z forecastami+szczyt alconite,uchwyt fuji, rękojeść korek korkoguma cenią sobie 600-650 zł.

Co o tym sądzicie?

I zamówiłeś tego ISS'a?