Friko Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 W pracowni, przy zbrojeniu własnoręcznym będzie oczywiscie taniej. Moc kija szacuję na jakies 20lb, c.w. dokładnie nie testowałem te przynęty które podałeś będzie na pewno dobrze obsługiwał. Myślę że MHX ST1084 to dobry kandydat na pierwszą wędkę z pracowni - dosyć uniwersalny kij z tego wyjdzie, z którym spokojnie dasz radę połowić dosyc szerokim wachlarzem przynęt, na różnej wodzie, kilka gatunków ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Niestety jak na złość MHX-Y mają tylko w fishing center a ja do Warszawy to mam 300 km Wolał bym pomacać przed kupnem. Najchętniej zdecydował bym się na coś od chłopaków z Art-Rodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Nie zapominaj o Wrocaławiu - Fishing Rod (Sergiusz Kasprzyk) ma bardzo dużą ofertę MHX'a W Poznański ArtRodzie zaś powinieneś się zainteresować serią International Lamiglasa - cenowo na poziomie MHX'a i na pewno tez coś wybierzesz pod swoje potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Do Wrocławia to mam ponad 250 km a przy dzisiejszych cenach paliwa to wiadomo..Co do tj serii Lamiglasa to w necie na stronce Art-Rodu to niema zbytnio w czym wybrac. Jest jedna SS 1022 MH, ale niestety to 2,60 Nie wie ktoś czy może na sklepie mają większa ofertę blanków Lamiglasa z serii International? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 W pracowni, przy zbrojeniu własnoręcznym będzie oczywiscie taniej. Moc kija szacuję na jakies 20lb, c.w. dokładnie nie testowałem te przynęty które podałeś będzie na pewno dobrze obsługiwał. Myślę że MHX ST1084 to dobry kandydat na pierwszą wędkę z pracowni - dosyć uniwersalny kij z tego wyjdzie, z którym spokojnie dasz radę połowić dosyc szerokim wachlarzem przynęt, na różnej wodzie, kilka gatunków ryb. @Friko ma rację ST 1084 to doskonały blank,typowy uniwersał o nieprzeciętnej czułości, jestem pewien że obsłuży wabiki o których piszesz. Zbroiłem ten blank koledze, jest megazadowolony .pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Tańsze blanki od MHX'a dostępne u nas na rynku to Batsony z serii RX6 ( obecnie w oznaczeniu DSS ) - myślę że też dobrze spełnią swoje zadanie. Niby tak, ale:- lekkie DDS-y/SH są jakby wolniejsze i delikatniejsze od tych ST/SA, które macałem,- Irek zaweził ofertę DSS-ów do 6 modeli, żaden nie odpowiada parametrami stawianym tu wymaganiom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 W Art-Rodzie polecono mi blank Lamiglasa ISS 1022 MH. Jednak nie wiem czy cenowo nie życzą sobie za dużo. Za taki kijek w zestawieniu z forecastami+szczyt alconite,uchwyt fuji, rękojeść korek korkoguma cenią sobie 600-650 zł.Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Kozi: Właśnie jestem w trakcie budowania sobie 1144-2MHX, pod większe rzeki, a i na jezioro z brzegu go pewnie zabiorę. Po uzbrojeniu i przetestowaniu na pewno napiszę coś o nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 W Art-Rodzie polecono mi blank Lamiglasa ISS 1022 MH. Jednak nie wiem czy cenowo nie życzą sobie za dużo. Za taki kijek w zestawieniu z forecastami+szczyt alconite,uchwyt fuji, rękojeść korek korkoguma cenią sobie 600-650 zł.Co o tym sądzicie? I zamówiłeś tego ISS'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi