Skocz do zawartości

Nasze zestawy boleniowe

zander69

Rekomendowane odpowiedzi

Grubo:

CTS Tournament Elite 2,90 10-40 + Daiwa Tournament 3000 + plecionka 0.14 - przynęty Thrill 9 cm, Fantom 9 cm, gumy RH pow 10 cm (pow. 15 gram), twistery 3" ze słusznym obciążeniem.

Średnio:

Blue Rapid 3,00 7-28 + TP 4000 HG '02 + plecionka 0.12 - przynęty Thrill 7 cm, Fantom 7 cm, gumy RH 7 - 10 cm (do 15 gram) Hand Made 7-8 cm.

Cienko:

Phenix M1 10lb (robi się) + Certate 2500 + plecionka 0.08 - 0.10 - przynęty Thrill 5 cm, gumy RH 7 cm (pon. 10 gram), Hand Made 5 cm

Są gumy RH 7cm??

Przepraszam z rozpędu napisałem 7 ... faktycznie mają 8 cm.

RH 7 były na początku produkowane, mam takowe w pudełku.

Swoją drogą boleniuję:

Daiwa Powermesh 270 5-25 ze starej serii, Ryobi Applause 4000 + HM69 0,22 (kiedyś Millenium 0,22, ale jakaś taka grubsza mi się wydaje...)....

Super Combo MXXX Tsunami 2,7 do 26,34 gr

Jihad Montezuma 3007

oraz Ascaris Line z japońskiej dystrybucji

i uważam, że ten zestaw wymiata

i nawet na Tamizie by pizgał bolenie :)

Jesli Ascaris Line to niewidoczna plecionka o 32 splotach  JDM Limited Ediszon o przekroju kolowym 0.06548 to mysle, ze na Tamizie zamiast boleni bral by ich bogaty kuzyn - tarpon :) 

Temat fajny i dla każdego pomocny w wyborze i porównaniu sprzętu,to i ja coś od siebie dodam

Kij-DRAGON MILLENIUM SUPER FAST 2,70 CW 5-25

Kołowrotek-DRAGON FISHMAKER II 935i

Żyłka-DRAGON HM80 0,20mm

łowie na Warcie Odrze i zaporówkach,pozdrawiam

Witam.

Mam pytanie odnośnie mojego przyszłego zestawu boleniowego, a mianowicie: Czy wędka Savage Gear Parabellum CC 2,79m cw 3-16g nada się na Wisłę ? 

Do tego chciałbym dołożyć jakiś tańszy kręciołek do 150 zł.

Jeżeli ktoś używa tej wędki na bolenia to proszę o krótki opis (przynęty, przyłowy itp).

Z góry dzięki. :)