Skocz do zawartości
  • 0

Grodzisk Mazowiecki

ezehiel

Pytanie

To może ja zacznę.

Grodzisk Mazowiecki

typ łowiska: staw.

ryby: białoryb, szczupak, okoń.

presja wędkarska bardzo duża.

Zalecany zestaw: spinning lekki/średni

https://www.google.pl/maps/place/Staw+Walczewskiego,+Grodzisk+Mazowiecki/@52.1016437,20.6373779,17z/data=!4m2!3m1!1s0x471948915549b45d:0x199510866e0cc03a?hl=pl-PL

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Sandacze na kwaszarni??? 

Łowiłem ta jako dzieciak, byłem nad wodą w każdej wolnej chwili ale sandacza w życiu tam nie widziałem. Za to jeszcze jak było można łowić i nie pozasypywali tych małych stawów jakie tam były piękne okonie... 

I wielkościowo i kolorystycznie bajka :-)

Sandacze w okolicach Grodziska to Żyrardów. Tylko nie wiem czy to jeszcze OM...

• 0

Jeśli chodzi o występowanie sandaczy w okolicach Żyrardowa to chodzi Ci o Hamernię czy o Zalew Żyrardowski? Oba zbiorniki to jest już Okręg Skierniewicki. Na Hamerni w zeszłym roku widziałem dwa małe martwe sandacze pływające przy brzegu.

• 0
Gość White--fish

Panowie dostałem info od kolegi, że w parku Skarbków, w rzeczce która przez niego przepływa (Rokicińska) jest wody po kostki i duszą się tam ryby. Między innymi Szczupaki, okonie, plotki, sumiki. Ja jestem obecnie na działce i nie mam jak podjechać. Można by je wyłowić podbierakiem i przepuścić do stawów Goliana, lub Walczeskiego.

• 0

Hejka! Ja jestem z okolic Grodziska. W tym roku wróciłem do PZW, a od sierpnia zacząłem intensywnie spinningowac na Kopalni. Moje wyniki są tam jednak kiepskie, mikro okonie i szczupak na jerka. Mialem moze cos wiekszego z opadu na spadku, ale nie wyholowalem.

Powiedzcie mi czy Kwaszarnia jest latwiejsza? Jak lowic na Kopalni?

Edytowane przez Leitho