Skocz do zawartości
  • 0

spinnerman

Pytanie

Łowienie w centrum stolicy zająłem się stosunkowo niedawno, po przeprowadzce do Warszawy. Praca zawodowa i obowiązki rodzinne nie umożliwiają mi częstych wypadów za miasto, ponadto wszechobecne korki zmuszają do poszukiwania łowisk z możliwie najlepszym i najkrótszym połączeniem komunikacyjnym. Ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że presją spinningowa na warszawskim odcinku wcale nie jest taka duża a ładnych rybek jeszcze trochę pływa tylko trzeba znaleźć na nie sposób ;)
Moja sugestia to minimalizm sprzętowy i jak najczęstsze wypady nad wodę czyli klasyczny Street Fishing ;)
Osobiście lubię przemierzać brzegi rzeki z małym pudełkiem w kieszeni z kilkoma woblerami w klasycznych kolorach czyt. Imitacja uklejki :)
Takim zestawem można bardzo skutecznie łowić większość naszych rzecznych przyjaciół ;)
A co Wy na to koledzy?
ps. Jak dla mnie łowienie w Warsaw ma swój niepowtarzalny urok ;)

post-52196-0-99242800-1432648856_thumb.jpg

• Like 14

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kto przy zdrowych zmysłach wykłada trutkę w parku :o

Ten kto się chcę pozbyć szczurów. Widziałem takie trutki w Skaryszewskim ale widziałem też ma małej wysepce przy płd. brzegu jez. Kamionkowskiego szczury i to nie sztukę czy dwie ale chyba więcej niż 20 :unsure: , nie chciały ustawić się w szeregu to nie policzyłem.

Gdzieś czytałem że wiosną jajka kaczek i świeżo wyklute pisklęta są podstawa wyżywienia szczurów.

Osobiście wolę kaczki niż szczury, na talerzu też :P .

• Like 2

• 0

Czy ktoś się gdziekolwiek wybiera? Chętnie się podłączę. Pora - dowolna (mam urlop), miejsce dowolne (do końca tygodnia jestem zmotoryzowany). Ani Mazury ani Bory Tucholskie nie przyniosły spektakularnych rezultatów, więc może warszawskie oczka delikatnie podniosą poprzeczkę.

• 0

Panowie - potrzebuję wsparcia w zakresie jeziorka Szczęsliwickiego

-po1 - czy jest tam gdzie pomachac?

- po2- czy istnieje nadzieja chociazby na okonka?

-po3 - czy mnie tam tłumy plażwiczów w sobotę nie zadepczą??

Pytam, bo czeka mnie tam kilka godzin w sobotę.. i wolałbym ten czas spedzić z kijkiem :)

• 0

Panowie - potrzebuję wsparcia w zakresie jeziorka Szczęsliwickiego

-po1 - czy jest tam gdzie pomachac?

- po2- czy istnieje nadzieja chociazby na okonka?

-po3 - czy mnie tam tłumy plażwiczów w sobotę nie zadepczą??

Pytam, bo czeka mnie tam kilka godzin w sobotę.. i wolałbym ten czas spedzić z kijkiem :)

cofnij się do 8 strony tego wątku...

• 0

Są może jakieś nowe wieści o zlocie w Warszawie? Chociaż circa, bo mi się zanosi że będę miał miesiąc wyjęty z życiorysu.

Łukasz , albo byłeś bardzo niegrzeczny , albo niektóre powiedzenia tracą swoje znaczenie <_< ." Czas wyjęty z życiorysu" , to był czas spędzony w izolacji od społeczeństwa , w wyniku wyroku sądowego :D . Czyli przesiedziany "we więźniu" :lol:

• Like 1

• 0

Łukasz , albo byłeś bardzo niegrzeczny , albo niektóre powiedzenia tracą swoje znaczenie <_< ." Czas wyjęty z życiorysu" , to był czas spędzony w izolacji od społeczeństwa , w wyniku wyroku sądowego :D . Czyli przesiedziany "we więźniu" :lol:

Prawie się zgadza. Miesiąc wyjęty z życiorysu z wyroku jedynego i sprawiedliwego, przenajjaśniejszego pracodawcy - delegacja w p..du i jeszcze dalej, bez kontaktu z rodziną. Ale klima będzie i hotel na 5*  ^_^ Po naszemu to tam tylko z lustrem sobie porozmawiam...

• Like 1

• 0

Witam,

Jestem nowy na tym forum. Chętnie podłączę się pod wypad na spinning nad jakiś staw na Woli/Bemowie ale tez i w inne ciekawe miejsca po tej stronie Warszawy. Dzisiaj podjechałem rowerkiem nad staw przy połczyńskiej i wygląda obiecująco. Co prawda lokalesi narzekają, że wody mało i szczupak ma ich w nosie. Okonki tez sporadycznie. Ale myślę, że jutro po pracy skocze tam na godzinkę rozeznać teren.

• 0

Ehh, żal zacne grono opuszczać, nawet na te zaplute tygodnie...

Na Wiejską nie jeżdżę, bo w przeciwnym wypadku mam sklepane najbliższych 25 wiosen  :ph34r:

Wolę zassać świeże powietrze z domieszką azotanów z Moczydłowych kaczych kup. Lepiej mi to robi na nerwy  :lol:

• Like 2

• 0

"Nie śmiej się dziadku , z czyjegoś wypadku . Dziadek się śmiał i to samo .......". :(

Jeszcze nie dawno śmiałem się z @Dagona , że na rafach " złapał peryskopową" :D . Dzisiaj w identyczny sposób zrobiłem "Płyń po morzach i oceanach i sław imię polskiego stoczniowca" , czyli zaliczyłem wodowanie w pełnym tego słowa znaczeniu :D :D .

Edytowane przez pisarz
  • Like 2

• 0

Dobrze, że tramwajem przez pół miasta nie musiałeś wracać :P

:D Co prawda , to prawda , byłby cyrk :D . Poszedłem pod wodę po same uszy , tak więc jedyne co suche zostało  , to spodnie w samochodzie.

Taki sport , nie po raz pierwszy i na pewno nie ostatni. :rolleyes:

Dosłownie parę dni wcześniej tu na forum wyśmiewałem się z Darka i udowadniałem Sławkowi jak to na rafach bezpiecznie :lol: .

Edytowane przez pisarz
  • Like 1