Skocz do zawartości
  • 0

spinnerman

Pytanie

Łowienie w centrum stolicy zająłem się stosunkowo niedawno, po przeprowadzce do Warszawy. Praca zawodowa i obowiązki rodzinne nie umożliwiają mi częstych wypadów za miasto, ponadto wszechobecne korki zmuszają do poszukiwania łowisk z możliwie najlepszym i najkrótszym połączeniem komunikacyjnym. Ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że presją spinningowa na warszawskim odcinku wcale nie jest taka duża a ładnych rybek jeszcze trochę pływa tylko trzeba znaleźć na nie sposób ;)
Moja sugestia to minimalizm sprzętowy i jak najczęstsze wypady nad wodę czyli klasyczny Street Fishing ;)
Osobiście lubię przemierzać brzegi rzeki z małym pudełkiem w kieszeni z kilkoma woblerami w klasycznych kolorach czyt. Imitacja uklejki :)
Takim zestawem można bardzo skutecznie łowić większość naszych rzecznych przyjaciół ;)
A co Wy na to koledzy?
ps. Jak dla mnie łowienie w Warsaw ma swój niepowtarzalny urok ;)

post-52196-0-99242800-1432648856_thumb.jpg

• Like 14

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A wybrałem się na te całe Szczęśliwice dzisiaj na godzinkę. Pierwsza ryba z tego akwenu to... mały boleń :D. Malutki jak dwa kolejne okonki. Woda fajna i jest gdzie łowić. Presja dość spora jak na poniedziałek, ale na Cietrzewiu czy Koziorożcu widywałem więcej ludzi w ciągu tygodnia. Faktycznie jest tam głęboko... Miałem ze sobą jedynie niewielkie obrotówki, więc ciężko było obłowić dno. Jeszcze tam wrócę, poszukać pasiaków. Jakieś rady na temat Szczęśliwickich okoni? :)

Nie szukaj na dnie..siarka,

do 3mtr potem pustynia.

Na spining przećwiczone-b.trudne,dlatego jak się zdarzy daje podwójną satysfakcję.

• 0

Nie szukaj na dnie..siarka,

do 3mtr potem pustynia.

Na spining przećwiczone-b.trudne,dlatego jak się zdarzy daje podwójną satysfakcję.

No właśnie ja na płyciznach lubię łowić. Do 3 m max. Poniżej ciężko utrzymać przy dnie obrotówkę bez dopałki ;) Nie za bardzo mi się tam podoba, więc szukam dalej dobrego miejsca okoniowego ;)

• 0

No właśnie ja na płyciznach lubię łowić. Do 3 m max. Poniżej ciężko utrzymać przy dnie obrotówkę bez dopałki ;) Nie za bardzo mi się tam podoba, więc szukam dalej dobrego miejsca okoniowego ;)

Może nie 3m ale w głębinach mało się dzieje (dochodzi tam miejscami do 13m). Chodzę niemal codziennie i głownie łowie szczupaki ok.30-60cm choć i 2 sandacze wyciągnąłem. Miałem na kiju też koło metrowca ale nawet skubańca nie miałem szansy zatrzymać i mimo 25cm przyponu plecionka zaplątała się gdzies po zębach O.o Jakby kto miał ochote to zapraszam jutro rano  7-9 rano na bajoro od strony włodarzewskiej :D Niestety łowią tu głównie stare dziadki i żadnej rybie nie przepuszczą...wszystko na patelnie.. Zakładam że na tym forum preferuje sie C&R dlatego dziele się tą informacją ;) okoni małych jest sporo.ale 35+ też sie trafiają sporadycznie.

• 0

Może nie 3m ale w głębinach mało się dzieje (dochodzi tam miejscami do 13m). Chodzę niemal codziennie i głownie łowie szczupaki ok.30-60cm choć i 2 sandacze wyciągnąłem. Miałem na kiju też koło metrowca ale nawet skubańca nie miałem szansy zatrzymać i mimo 25cm przyponu plecionka zaplątała się gdzies po zębach O.o Jakby kto miał ochote to zapraszam jutro rano  7-9 rano na bajoro od strony włodarzewskiej :D Niestety łowią tu głównie stare dziadki i żadnej rybie nie przepuszczą...wszystko na patelnie.. Zakładam że na tym forum preferuje sie C&R dlatego dziele się tą informacją ;) okoni małych jest sporo.ale 35+ też sie trafiają sporadycznie.

Tak na przyszłość - 25 cm przypon jest za krótki na zębacza zwykłego. A co dopiero na metrowego. Za krótko żyjemy aby w ten sposób tracić rekordowe ryby.  :) 

• 0

Wątek zniknie niebawem przy takiej aktywności Panowie! Gdzie ta brygada, która ostrzy kły na Breslau? :D Nikt nic nie ćwiczy, czy street odbywa się w "cichobiegach"?  Ja jutro atakuje po 7 rano miejsce ostatniego Warszawskiego challenge'u. Jak ktoś ma ochotę wspólnie poganiać pasiaki, to zapraszam. ;)

Edytowane przez gutekjelonki