Skocz do zawartości
  • 0

spinnerman

Pytanie

Łowienie w centrum stolicy zająłem się stosunkowo niedawno, po przeprowadzce do Warszawy. Praca zawodowa i obowiązki rodzinne nie umożliwiają mi częstych wypadów za miasto, ponadto wszechobecne korki zmuszają do poszukiwania łowisk z możliwie najlepszym i najkrótszym połączeniem komunikacyjnym. Ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że presją spinningowa na warszawskim odcinku wcale nie jest taka duża a ładnych rybek jeszcze trochę pływa tylko trzeba znaleźć na nie sposób ;)
Moja sugestia to minimalizm sprzętowy i jak najczęstsze wypady nad wodę czyli klasyczny Street Fishing ;)
Osobiście lubię przemierzać brzegi rzeki z małym pudełkiem w kieszeni z kilkoma woblerami w klasycznych kolorach czyt. Imitacja uklejki :)
Takim zestawem można bardzo skutecznie łowić większość naszych rzecznych przyjaciół ;)
A co Wy na to koledzy?
ps. Jak dla mnie łowienie w Warsaw ma swój niepowtarzalny urok ;)

post-52196-0-99242800-1432648856_thumb.jpg

• Like 14

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wątek zniknie niebawem przy takiej aktywności Panowie! Gdzie ta brygada, która ostrzy kły na Breslau? :D Nikt nic nie ćwiczy, czy street odbywa się w "cichobiegach"?  Ja jutro atakuje po 7 rano miejsce ostatniego Warszawskiego challenge'u. Jak ktoś ma ochotę wspólnie poganiać pasiaki, to zapraszam. ;)

Byłem tam przedwczoraj od 15 do 17 , taki krótki spontaniczny wypad. Na trzecim porcie zdjąłem szczupaka 73cm i kilka ledwo wymiarowych okoni :) . Szczupak walnął na zestaw okoniowy . Kijek do 10g , nanofil 0,10 , malutkie kopytko na główce 2g. Chciałbym zobaczyć swoją minę , jak po zacięci  szczupły wywalił świecę w powietrze na jakiś metr wysokości :o . Łowiłem oczywiście bez stalki .Tak więc trening był z adrenaliną.

• Like 3

• 0

Dobrze dobrze. Od tego gadania o Wrocku nie da się właśnie w domu wysiedzieć. Pojadę najpierw na pierwszy port i poszukam grubego pasiaka. Wiem, że tam są! :D Potem uderzę na falbet. Tam też są ładne garby, ale więcej leśnych dziadków niestety. Nudzić się nie będę. W razie co, zapraszam. ;)

• 0

Grzesiek, dzięki za dzisiejsze towarzystwo. We dwóch zawsze raźniej podbijać nowe miejsca ;) Co do wyników...  były okonki, szczupaczek 56 centów i małe sandaczyki. Taki streetowy standard ;)

I ja dziękuję :) bardzo fajnie było, obłowiliśmy sporo miejscówek, pogoda dopisała, rybki też jakieś były :) oby więcej takich wypadów.

• Like 2

• 0

W niedziele podczas poszukiwania pasiaków, stojąc na kamieniu miałem wrażenie, że ktoś mnie obserwuję i nie myliłem się.

Mało tego, że byłem obserwowany, to obserwator liczył na przekąskę bo łapałem na jego miejscówce.

Po chwili wyszedł na kamień 30cm od moich butów wcale się nie bojąc :blink:

post-52318-0-22094400-1446540278_thumb.jpg

post-52318-0-18048500-1446540314_thumb.jpg

• Like 5

• 0

W niedziele podczas poszukiwania pasiaków, stojąc na kamieniu miałem wrażenie, że ktoś mnie obserwuję i nie myliłem się.

Mało tego, że byłem obserwowany, to obserwator liczył na przekąskę bo łapałem na jego miejscówce.

Po chwili wyszedł na kamień 30cm od moich butów wcale się nie bojąc :blink:

Czyżby "żeraniowa" ??