Skocz do zawartości
  • 0

spinnerman

Pytanie

Łowienie w centrum stolicy zająłem się stosunkowo niedawno, po przeprowadzce do Warszawy. Praca zawodowa i obowiązki rodzinne nie umożliwiają mi częstych wypadów za miasto, ponadto wszechobecne korki zmuszają do poszukiwania łowisk z możliwie najlepszym i najkrótszym połączeniem komunikacyjnym. Ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że presją spinningowa na warszawskim odcinku wcale nie jest taka duża a ładnych rybek jeszcze trochę pływa tylko trzeba znaleźć na nie sposób ;)
Moja sugestia to minimalizm sprzętowy i jak najczęstsze wypady nad wodę czyli klasyczny Street Fishing ;)
Osobiście lubię przemierzać brzegi rzeki z małym pudełkiem w kieszeni z kilkoma woblerami w klasycznych kolorach czyt. Imitacja uklejki :)
Takim zestawem można bardzo skutecznie łowić większość naszych rzecznych przyjaciół ;)
A co Wy na to koledzy?
ps. Jak dla mnie łowienie w Warsaw ma swój niepowtarzalny urok ;)

post-52196-0-99242800-1432648856_thumb.jpg

• Like 14

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Hej jak jest z Parkiem Moczydło? Trzeba wpisywać do zezwolenia to łowisko?? Chyba nie należy do ten zbiornik do PZW? Jestem w szoku, że takie ładne okonie tam są....

Nie trzeba. To nie jest woda PZW. A o te okonki trzeba dbac, wiec pamietajmy - C&R, haki barbless i bedzie frajda.
  • Like 2

• 0

Co to za sprzęcik na zdjęciach? Można prosić o więcej info?

Będzie, że burak jestem ale co tam.

Cytując fragment wypowiedzi :

"Ja mialem jeden cel - sprawdzenie nowego "cudownego " comba - tklc 66 mfx - black racer + daiwa t3 1016 hl + plytka szpula sv - jednym slowem bomba :)"

• 0

Co to za sprzęcik na zdjęciach? Można prosić o więcej info?

Który bo są dwa różne Marcin lowil na daiwe t3 air i kij megabass destroyer f260x

Dokladnie ten

http://www.megabass.co.jp/site/products/f2-60x/

• Like 1

• 0

Panowie czy ktoś z Wawy pływa jeszcze na elektryku? Mam 2 akumulatory żelowe, mają po 140 Ah. Służyły jako podtrzymanie głównego systemu 

w elektrociepłowni gdzie niezawodność musi być 100% więc są wymieniane bardzo często. Chciałbym je sprzedać tylko potrzebny jest test

jak długo można na nich popływać. Cena będzie na pewno dobra. Są długie i wąskie także miejsca dużo nie zabierają.

• 0

Byłem na gliniankach w Zielonce tej jesieni kilka razy. Porównując do zeszłorocznej jesieni , to jest słabiutko . Tylko raz trafiłem na intensywnie żerujące drapieżniki , ale i tak nie było bardzo dobrze. W stosunku do zeszłego roku , to jest jakieś 30-40 cm wody mnie. Woda bardzo klarowna i jej wysokość powoduje , że drapieżniki niezbyt chętnie żerują blisko brzegu.O kiju nie schodziłem , ale nie ma czym się chwalić.

• 0

U mnie dzisiaj takie ustrojstwo....nie mam pojęcia co to dokładnie jest, ale raczej nie powinno być w wodzie i to pod oknami samego Króla....

...trochę się namęczyłem z wyjęciem, ale się udało. To co żyło odzyskało wolność.

Jeśli chodzi o rybki to było 13 oksów i 2 szczupłe, niestety prawie całe towarzystwo w rozmiarze XS....

post-53156-0-58118600-1448463064_thumb.jpg

post-53156-0-61255900-1448463083_thumb.jpg

Pozdrawiam,

malcz

• Like 2

• 0

U mnie dzisiaj takie ustrojstwo....nie mam pojęcia co to dokładnie jest, ale raczej nie powinno być w wodzie i to pod oknami samego Króla....

...trochę się namęczyłem z wyjęciem, ale się udało. To co żyło odzyskało wolność.

Jeśli chodzi o rybki to było 13 oksów i 2 szczupłe, niestety prawie całe towarzystwo w rozmiarze XS....

attachicon.gif20151125_132200 (640x480).jpg

attachicon.gif20151125_132529 (640x480).jpg

Pozdrawiam,

malcz

Wygląda na żak :)

• 0

Mam pytanie ponieważ trochę poczytałem i dlatego postanowiłem sie zarejestrować.

Jestem z wawy i chciałbym podpytać czy ktoś łowi może na kępie potockiej na wysokości gwiazdzistej ? 

Będę wdzięczny ponieważ widziałem że ktoś tam łowił ale czy coś bierze nikt mi nie powiedział. 

Ja chodzę głównie za szczupakami i okoniami. 

Kiedyś widziałem tam klenie ale to było 8 lat temu

• Like 1

• 0

Najpierw ładnie trzeba się przywitać w odpowiednim dziale forum.

Co do Kępy było tam trochę okonia i szczupaka. Ale po ostatnim mikropoziomie wody, który nadal się utrzymuje, wszystko wyjechało pewnie do reklamówek. Nawet już starzy bywalcy mięsiarze odpuścili sobie tą wodę, bo za mało jej jest żeby spławik stał prosto.

Edytowane przez MRTNZ
  • Like 3