Skocz do zawartości
  • 0

spinnerman

Pytanie

Łowienie w centrum stolicy zająłem się stosunkowo niedawno, po przeprowadzce do Warszawy. Praca zawodowa i obowiązki rodzinne nie umożliwiają mi częstych wypadów za miasto, ponadto wszechobecne korki zmuszają do poszukiwania łowisk z możliwie najlepszym i najkrótszym połączeniem komunikacyjnym. Ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że presją spinningowa na warszawskim odcinku wcale nie jest taka duża a ładnych rybek jeszcze trochę pływa tylko trzeba znaleźć na nie sposób ;)
Moja sugestia to minimalizm sprzętowy i jak najczęstsze wypady nad wodę czyli klasyczny Street Fishing ;)
Osobiście lubię przemierzać brzegi rzeki z małym pudełkiem w kieszeni z kilkoma woblerami w klasycznych kolorach czyt. Imitacja uklejki :)
Takim zestawem można bardzo skutecznie łowić większość naszych rzecznych przyjaciół ;)
A co Wy na to koledzy?
ps. Jak dla mnie łowienie w Warsaw ma swój niepowtarzalny urok ;)

post-52196-0-99242800-1432648856_thumb.jpg

• Like 14

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kanał wiem gdzie jest, ale nigdy tam nie łowiłem, a miejsce z filmiku fajnie wyglądało. Jak mówicie, że wzdłuż kanału można jest sporo miejsc to nie ma problemu. Jutro jak wszystko będzie dobrze otworzę sezon na podlaskim Bugu, a w niedzielę może powitam się pierwszy raz z mazowieckimi wodami;) Pozdrawiam.

• 0

Jak sytuacja z odcinkiem "no kill" na kanale? Dużo ludzi depcze brzeg?

byłem chwile w niedzielę i w okolicach SP widziałem kilku gruntowców więc nie jestem pewien no kill stosowali ... , spiningistów też chyba ze 3 widziałem w międzyczasie no ale to niedziela i pogoda była fajna :)

za to na odcinku bliższym stolicy wędka przy wędce niemalże ;)

pzdr

Edytowane przez ageror

• 0

No wiesz... fajnie byłoby gdyby za utworzeniem strefy "no kill" poszły też kontrole, ale tego chyba już OM PZW w swej światłości nie uwzględnił :-)

Z tego co mówisz, biorąc pod uwagę, że była to niedziela to były pustki :-)

• 0

Akurat teraz na kontrole nie można narzekać. No może tylko na to, że kontroluje policja i tylko dokumenty. Tak czy inaczej, na przełomie tygodnia, byłem kontrolowany dwa razy. Raz widziałem jak kontrolują w Nieporęcie. No kill obowiązuje, a fajnie to widać a samym Aleksandrowie, gdzie się nokill zaczyna. Tam gdzie nie można - pustki, za to po drugiej stronie mostu, każdy z siatką w wodzie :)

• Like 3

• 0

Z tym odcinkiem no kill to świetny pomysł. Byłem dzisiaj przy straży - mnóstwo miejsca do spinningowania, kilku spławikowców (ryby wypuszczają).

Kilka ton ryb będzie miało możliwość odbycia tarła i dalszego życia. Przydałby się przynajmniej jeden taki całoroczny odcinek na ZZ.

• 0
Gość outsider44

Młodzi to naiwni. Jeśli dotrzecie do danych o tzw. "odłowach kontrolnych" to będziecie musieli szukać własnych gałek ocznych po zakamarkach pomieszczeń w których się znajdujecie. Uprzedzam, są to dane "wrażliwe", więc niełatwo je otrzymać. A znając obowiązującą obecnie doktrynę o gospodarce rybackiej na Mazowszu, żal serce ściska. A Ich szyderczy śmiech słyszę nad każdą wodą .

• 0

Młodzi to naiwni. Jeśli dotrzecie do danych o tzw. "odłowach kontrolnych" to będziecie musieli szukać własnych gałek ocznych po zakamarkach pomieszczeń w których się znajdujecie. Uprzedzam, są to dane "wrażliwe", więc niełatwo je otrzymać. A znając obowiązującą obecnie doktrynę o gospodarce rybackiej na Mazowszu, żal serce ściska. A Ich szyderczy śmiech słyszę nad każdą wodą .

O ile dobrze wiążę nick z osobą, to akurat w Twoich ustach takie słowa brzmią śmiesznie.. Zacznijmy zmiany od siebie, zanim zaczniemy wymagać od wszystkich wokół...

• 0

Można wszędzie suzkać słabych stron, ale warto jest też cieszyć się z tych małych zmian, które się dzieją tu i teraz. To, że mamy odcinek "no kill" w miejscu, z którego rok w rok wynoszono pełne siaty płoci, okoni, krąpi - to jest zmiana na jakiej nam zależy. Trzeba drążyć takie tematy a może z czasem będzie lepiej. Samo narzekanie nic nie da. 

• Like 4

• 0

Wiedza to podstawa. A "syzyfowa praca" to mit i przysłowie.

Ale jaka to syzyfowa praca? , Ktoś ogłasza wszem i wobec odcinek NO KILL  ,czyli od punktu A do punktu  B ,w czasie takim i takim. Jeśli chodzi o ten odcinek Kanału Żerańskiego to wszyscy wiedzą jak jest.

I co teraz ?, wszyscy opłacający składkę muszą się do niego zastosować i dostosować, ot co.

Ci co nie opłacają ,....? zostają wyłapani tak samo jak ci którzy ,nie przestrzegają regulaminu i innych norm wynikających z przynależności do PZW,. 

No ,chyba że  twój post  odnosi się do czyjejś innej innej Syzyfowej pracy.

• 0

Wy tu gadu gadu, a okonie biorą ;)

dzisiaj ponad 30 szt, w tym wiele ponad 30 cm :)

O cholerka, ładnie. Gdzie jeszcze napisz:) Ja dzisiaj zrobiłem szybki rekonesans na Moczydle, ale same maluchy łapią za ogonki.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

• 0

wspomniany wyżej No Kill :)

najpierw podobało im się Umami na bardzo lekkiej główce, potem kajtek na 3g z offsetem.. :)

Bardzo fajnie. Mi pozostaje rozpracowanie Moczydła, musze złapać moment, kiedy zaczną trochę lepiej żerować, bo na razie tylko się bawią cwaniaczki.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka