Skocz do zawartości
  • 0

spinnerman

Pytanie

Łowienie w centrum stolicy zająłem się stosunkowo niedawno, po przeprowadzce do Warszawy. Praca zawodowa i obowiązki rodzinne nie umożliwiają mi częstych wypadów za miasto, ponadto wszechobecne korki zmuszają do poszukiwania łowisk z możliwie najlepszym i najkrótszym połączeniem komunikacyjnym. Ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że presją spinningowa na warszawskim odcinku wcale nie jest taka duża a ładnych rybek jeszcze trochę pływa tylko trzeba znaleźć na nie sposób ;)
Moja sugestia to minimalizm sprzętowy i jak najczęstsze wypady nad wodę czyli klasyczny Street Fishing ;)
Osobiście lubię przemierzać brzegi rzeki z małym pudełkiem w kieszeni z kilkoma woblerami w klasycznych kolorach czyt. Imitacja uklejki :)
Takim zestawem można bardzo skutecznie łowić większość naszych rzecznych przyjaciół ;)
A co Wy na to koledzy?
ps. Jak dla mnie łowienie w Warsaw ma swój niepowtarzalny urok ;)

post-52196-0-99242800-1432648856_thumb.jpg

• Like 14

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Niemożliwe, gościu łowił od rana, ja z nim rozmawiałem ok 10.30 i nie miał żadnej kontroli.

Ale mówimy o sobocie 13 lutego ? Dziwne bo my siedzieliśmy tuż przy parkingu ( na kanałku nie na ,,patelni,,) i punktualnie o 10.00 na parking podjechał strażnik z PSR Mitsubishi L300 - może kontrolował wybiórczo i nie wszystkich a szkoda jak widać. Ok. 11.30 poprawka SSR z koła nr.4 - szli w stronę Zalewu i dziwne jakby tego gościa przeoczyli.

• 0

Panowie. ..

C&R nie rozwiąże problemu.

Trzeba uświadomić ludzi uczuć ich wychowywać.

"Reklamowanie" tego odcinka też nie pomoże. Ostatnie kilkanaście postów to dla mnie dramat:

1) Moderator prosi o wskazanie miejsca brań 30 sztuk okoni na tym "No Kill"... i dostaje je - dramat!

2) rodzaj i kolor przynęty oraz ciężar główki podane na tacy

3) podajemy na tacy godziny przyjazdów SSR i innych kontroli

4) podajemy na tacy jakimi samochodami SSr podjeżdża na parking przy straży pożarnej

Nigdy nie wpadłbym na pomysł, aby na publicznym forum o kulturze "no kill" dzielić się takimi informacjami na tak wąskim, konkretnym odcinku- no chyba, że jet coś o czym nie wiem i dla mięsiarzy te opcje - wskazówki są w cudowny sposób ukryte.

Zastanówcie się proszę.

Pozdrawiam,

Sławek

• Like 3

• 0

"Reklamowanie" tego odcinka też nie pomoże. Ostatnie kilkanaście postów to dla mnie dramat:

1) Moderator prosi o wskazanie miejsca brań 30 sztuk okoni na tym "No Kill"... i dostaje je - dramat!

4) podajemy na tacy jakimi samochodami SSr podjeżdża na parking przy straży pożarnej

Nigdy nie wpadłbym na pomysł, aby na publicznym forum o kulturze "no kill" dzielić się takimi informacjami na tak wąskim, konkretnym odcinku- no chyba, że jet coś o czym nie wiem i dla mięsiarzy te opcje - wskazówki są w cudowny sposób ukryte.

Zastanówcie się proszę.

Pozdrawiam,

Sławek

Kurczę, najmocniej Cię przepraszam, ale nie jestem jasnowidzem... myślisz, że w takim razie forum powinno być bardziej prywatne? Czy ktoś tu generuje info dla gumofilców umyślnie i z determinacją?

Czy woda no kill jest sekretem, którego nie wolno wyjawić, o którym mamy się w ogóle nie wypowiadać? Czy nie zauważyłeś całej korespondencji, według której no kill na tym właśnie odcinku wygenerował widoczny spadek poboru mięsa?

Cieszę się, że powołany odcinek no kill przynosi radość etycznym wędkarzom. Cieszę się, że no kill ma sens i jest realizowany na takich jak ten odcinkach. Pierwsze kroki do wydłubania reklamówek zostały wykonane. To ciężka droga, ale już nie do zatrzymania.

I tak, zastanowiłem się.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

• Like 8

• 0

Zastanówcie się proszę.

Pozdrawiam,

Sławek

Poczułem się wywołany do tablicy więc odpowiem.

1) Wolę reklamować no kill, o którym wiem, że jest kontrolowany i pilnowany niż jakiekolwiek inne łowisko, które jest pozostawione same sobie..

2) moderator też człowiek i pytać może. a namiaru na konkretny kamień nie dostał. a do samodzielnego szukania okoni na no killu zapraszam wszystkich - nie jest to ani tajne łowisko, ani od ustanowienia no kill ryb na nim nie przybylo - cudów nie ma.

3) okoń to piękna ryba - przynęta, masa główki i sposób prowadzenia, który w piątek otwiera wodę, w sobotę może nie przynieść dotknięcia.

4) wystarczy informacja, że ktoś przyjezdza i sprawdza - i już mamy pustki na odcinku nawet w weekendy.

Jeszcze jakieś problemy? Może nad wodę warto pójść?

• Like 11

• 0

Kurczę, najmocniej Cię przepraszam, ale nie jestem jasnowidzem... 

I nie jesteś też poważnym człowiekiem skoro nie widzisz w tym problemu, że jak dzieciak pytasz się publicznie "olo86" o miejscówkę gdzie wyciąga okonie na 1g. główce na konkretnej gumie, gdzie powiedziane wcześniej było jak ją prowadzić i jakiego samochodu unikać (marka i kolor) na parkingu przy straży pożarnej przy moście i w jaką stronę zazwyczaj idą chłopaki z SSR i w jakich godzinach ich widziano. I że warto spróbować zaraz przy moście przy parkingu. Powiedz jeszcze, że kolo z SSR ma bujnego wąsa i kuleje na prawą nogę.

A o tym, że dzieciak dla mnie jesteś świadczy fakt, że zanim pokusiłeś się o ripostę wszedłeś na mój profil i obejrzałeś - zbadałeś "czy możesz sobie pozwolić kolesiowi na odpowiedź". Żenada panie Mod.

"No kill" - dla Ciebie "no comment".

Pozdrawiam,

Sławek

• 0

Poczułem się wywołany do tablicy więc odpowiem.

1) Wolę reklamować no kill, o którym wiem, że jest kontrolowany i pilnowany niż jakiekolwiek inne łowisko, które jest pozostawione same sobie..

2) moderator też człowiek i pytać może. a namiaru na konkretny kamień nie dostał. a do samodzielnego szukania okoni na no killu zapraszam wszystkich - nie jest to ani tajne łowisko, ani od ustanowienia no kill ryb na nim nie przybylo - cudów nie ma.

3) okoń to piękna ryba - przynęta, masa główki i sposób prowadzenia, który w piątek otwiera wodę, w sobotę może nie przynieść dotknięcia.

4) wystarczy informacja, że ktoś przyjezdza i sprawdza - i już mamy pustki na odcinku nawet w weekendy.

Jeszcze jakieś problemy? Może nad wodę warto pójść?

Nie potrzebnie poczułeś się wywołany - proszę o zastanowienie się nad tym co dokładnie opisujecie, a nie o wzajemne drapanie się po dupie. Mod to duży chłopak - sam potrafi się obronić, nie musisz go bronić.

Nie, nie mam problemów - na rybach byłem dzisiaj i było całkiem ok.

• Like 1

• 0

Duży dzieciak się z Tobą zgadza @slava. Najlepszego łowienia stary. I wracamy do tematu.

Dzisiaj wskoczyłem na moment na Kępę Potocką, moją lubianą, mętną, zaglonioną wodę. Dobre jest to, że poziom się podniósł obiecująco. Rybka jeszcze nie żeruje, ale już jest zaczepna. Dobrze.

• 0

panowie, spokojnie.... nowi czytają

najważniejsze żeby każdy sam siebie pilnował i zachowywał się fair na łowisku, dawajmy  przykład sami i to już jest dużo.

A tu, na forum nie trzeba się kąsać :)

Edytowane przez mopar
  • Like 1

• 0

A ja jestem nowy i bardzo zdegustowany.

1)Samochód to nie tajemnica każdy go zna ☺

2)Godziny przyjazdu są zmienne .

3)Jak chłopaki idą też widać bo do każdego podchodzą więc stare wilki lecą do lasu.

Wabik zmienny jest.

Gdzie tajemnica ?

A niech czytają pożeracze białka , nie dla psa kiełbasa :-)

Edytowane przez brig
  • Like 5

• 0

Zastanówcie się proszę.

Pozdrawiam,

Sławek

Rację masz slava.

Wiadomość do przeczytania bez logowania, a zalogować się też nie trudno :(

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

• 0

Czy ktoś atakuje główny nurt Wisły obecnie? Śniegówka leci, poziom się mocno podniósł. Ktoś coś?

W sobotę dreptałem brzegiem Wisły, totalna pustka.

Poza ornitologami nikogo z kijem nie widziałem.

Jak coś sprawdź port obok mnie.

• 0

Odcinek nol kill tajemnica haha.Czym jeździ PSR tajemnica haha.Jak prowadzić przynętę haha.O której są kontrole haha.Czekam aż ktoś zacznie malować woblery w kamuflaż co by nikt nie podejrzał.ps.To jest forum a nie siedziba FBI.ps.wczoraj kilka małych rybek w tym dwa sandaczyki.Ludzi mało.Brania z opadu. Moim zdaniem im więcej tam nas etycznych tym mniej miesiarzy.PSR tam nie stoi 24h.Po kontroli ludzie wyciągają skerpety reklamówki i bach.Każdy ma prawo swojej opini.Moja jest taka.

• Like 4

• 0

moja opinia jest taka, że im więcej będzie tam NAS  tym mniej będzie gumofilców i dziadów, którzy chowają po krzakach ryby. Bezwzględnie należy zwracać uwagę w takim przypadku i tyle. Gość ma obowiązek się dostosować - pamiętajmy też, że nie wszyscy wiedzą że tam nie można zabierać ryb więc najpierw zawsze info że to No Kill od tego roku i to powinno wystarczyć. W przypadku oporu, telefon do odpowiednich służb tak żeby delikwent o tym wiedział i widział, że nie ujdzie mu to na sucho. W najgorszym przypadku zwinie się i tyle. A co do okoni to byłem w "reklamowanym" miejscu i 30 okoni nie było ... a goście którzy przyjdą tam z trokiem albo innym dropem wyjmą trochę ziela i tyle. Miejscówka to nie wszystko. pozdrawiam

Edytowane przez wojciech1919

• 0

Istotna sprawa odnośnie odcinka No Kill. Zakaz przetrzymywania złowionych ryb w siatkach. W tegorocznym zezwoleniu nie było to jasno sprecyzowane. Więc gdy widzicie jakąkolwiek siatkę w wodzie można się również pokusić o zwrócenie uwagi.

Źródło: http://ompzw.pl/zakaz_przetrzymywania_ryb_w_siatkach_,news,709.html

• Like 1