Skocz do zawartości
  • 0

spinnerman

Pytanie

Łowienie w centrum stolicy zająłem się stosunkowo niedawno, po przeprowadzce do Warszawy. Praca zawodowa i obowiązki rodzinne nie umożliwiają mi częstych wypadów za miasto, ponadto wszechobecne korki zmuszają do poszukiwania łowisk z możliwie najlepszym i najkrótszym połączeniem komunikacyjnym. Ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że presją spinningowa na warszawskim odcinku wcale nie jest taka duża a ładnych rybek jeszcze trochę pływa tylko trzeba znaleźć na nie sposób ;)
Moja sugestia to minimalizm sprzętowy i jak najczęstsze wypady nad wodę czyli klasyczny Street Fishing ;)
Osobiście lubię przemierzać brzegi rzeki z małym pudełkiem w kieszeni z kilkoma woblerami w klasycznych kolorach czyt. Imitacja uklejki :)
Takim zestawem można bardzo skutecznie łowić większość naszych rzecznych przyjaciół ;)
A co Wy na to koledzy?
ps. Jak dla mnie łowienie w Warsaw ma swój niepowtarzalny urok ;)

post-52196-0-99242800-1432648856_thumb.jpg

• Like 14

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Swoją drogą jak na kanał Żerański to ładny szczupak się uchował. Moje doświadczenia na tej wodzie to same króciaki. Są dwa aspekty tej sprawy.

Czy wędkujący robił coś nielegalnego? - Nie

Czy publikacja zdjęć/filmów z rybami w okresie ochronnym jest sprzeczna z regulaminem forum? - Tak

Domyślam się, że nie jednemu z czytających wędkujących w ostatnim okresie i chodząc z paproszkami za Okoniem usiadły mniejsze lub większe Szczupaki. Tak to już było, jest i będzie. Ja bym nie generalizował ani nie potępiał. Szczupak sam się uwolnił co było dodatkowym plusem samym w sobie.

• Like 3

• 0

Swoją drogą jak na kanał Żerański to ładny szczupak się uchował. Moje doświadczenia na tej wodzie to same króciaki. Są dwa aspekty tej sprawy.

Czy wędkujący robił coś nielegalnego? - Nie

Czy publikacja zdjęć/filmów z rybami w okresie ochronnym jest sprzeczna z regulaminem forum? - Tak

Domyślam się, że nie jednemu z czytających wędkujących w ostatnim okresie i chodząc z paproszkami za Okoniem usiadły mniejsze lub większe Szczupaki. Tak to już było, jest i będzie. Ja bym nie generalizował ani nie potępiał. Szczupak sam się uwolnił co było dodatkowym plusem samym w sobie.

Uwolnił się z klipsem w paszczy, bo "wędkarz" coś o zerwanym wolframie bełkotał (tak między kolejnymi ku...ami usłyszałem)... Może gdyby miał podbierak...

• 0

Dziś Port Czerniakowski. Trochę białej ryby ciągneli. Ze spinnem widziałem jednego Kolegę. U mnie przez 45 min: jednen okoń 20cm, jeden bez zacięcia i jeden podbijający. 2:1 dla okoni :) Rewanż w najbliższym czasie.

Edytowane przez szczupły Krzysiek
  • Like 2

• 0

Panowie a to będzie open i kazdy, nawet zwykły szarak, będzie mógł się pobawić, czy tylko jakieś teamy srimy i rankingi sringi?

Żadnych srimów, sringów nie będzie - to znaczy będą, ale nie stanowią w żaden sposób rdzenia wydarzenia. Formuła otwarta dla każdego szaraka, nawet tego zwykłego. Najważniejsze to atmosfera i wędkowanie we wspólnym gronie, nie wyłaniamy z SFP nowej kadry narodowej. Także na luzie, bez spinki;) Polecam, naprawdę warto, klimat niepowtarzalny!
  • Like 1

• 0

odcinek no kill na kanale..... przepraszam wszystkich którzy dziś słyszeć mogli "łacinę podwórkową"..... to z powodu testowania nowego multisia..... goopia szpula się kręci bez wymachiwania kijem.... co rzut to broda i odstrzelenie przynęty.....jak już w końcu jako tako się z nim zaprzyjaźniłem to jedyne co to szczupaczek tak ok 50 cm łupną w małą awarunkę... spinningistów tak ok 10ciu.... za to na ujściu beniaminówki spławikowcy siateczki wypychali "lechorami" tak cirka about 25 cm.....

• 0

odcinek no kill na kanale..... przepraszam wszystkich którzy dziś słyszeć mogli "łacinę podwórkową"..... to z powodu testowania nowego multisia..... goopia szpula się kręci bez wymachiwania kijem.... co rzut to broda i odstrzelenie przynęty.....jak już w końcu jako tako się z nim zaprzyjaźniłem to jedyne co to szczupaczek tak ok 50 cm łupną w małą awarunkę... spinningistów tak ok 10ciu.... za to na ujściu beniaminówki spławikowcy siateczki wypychali "lechorami" tak cirka about 25 cm.....

OT - co to za szpulka taka szalona Przemsol?

• 0

Żadnych srimów, sringów nie będzie - to znaczy będą, ale nie stanowią w żaden sposób rdzenia wydarzenia. Formuła otwarta dla każdego szaraka, nawet tego zwykłego. Najważniejsze to atmosfera i wędkowanie we wspólnym gronie, nie wyłaniamy z SFP nowej kadry narodowej. Także na luzie, bez spinki;) Polecam, naprawdę warto, klimat niepowtarzalny!

I oby był klimat niepowtarzalny...ostatnio w deszczu!

następnym razem lepiej choć na sucho :P .

A atmosfera wśród łowiących rzeczywiście znakomita i oby tak dalej  :) .

• Like 3

• 0

I oby był klimat niepowtarzalny...ostatnio w deszczu!

następnym razem lepiej choć na sucho[emoji14].

A atmosfera wśród łowiących rzeczywiście znakomita i oby tak dalej :) .

Kurczę postaramy się zamówić odpowiednie warunki atmosferyczne. Jakieś tańce odprawimy, może się uda;)

• 0

tak informacja przy okazji....był/jest na forum temat o nich ale...... wczoraj 3 kleszcze strzepnąłem ze spodni chodząc nad kanałem a dziś 5..... obudziły się cholery i to w jakiś masakrycznych ilościach....aaa i dziś już spryskałem repelentem buty i spodnie do wysokości kolan i jak widać im to nie przeszkodziło ładnie się czepiać....

• Like 1

• 0

Jak tylko podpowiesz gdzie konkretnie... to spróbuję muchówką dosięgnąć,

do tej pory sądziłem,że (co prawda ukłute strimerem) po wypuszczeniu są trudniejsze do złowienia(bo ostrożniejsze) dla 

amatorów mięsa.

Na ujściu ciepłej wody spróbuję rzutów kotwiczonych(wał utrudnia odrzut) jak się pokażą...na razie na powierzchni cisza.