Skocz do zawartości
  • 0

spinnerman

Pytanie

Łowienie w centrum stolicy zająłem się stosunkowo niedawno, po przeprowadzce do Warszawy. Praca zawodowa i obowiązki rodzinne nie umożliwiają mi częstych wypadów za miasto, ponadto wszechobecne korki zmuszają do poszukiwania łowisk z możliwie najlepszym i najkrótszym połączeniem komunikacyjnym. Ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że presją spinningowa na warszawskim odcinku wcale nie jest taka duża a ładnych rybek jeszcze trochę pływa tylko trzeba znaleźć na nie sposób ;)
Moja sugestia to minimalizm sprzętowy i jak najczęstsze wypady nad wodę czyli klasyczny Street Fishing ;)
Osobiście lubię przemierzać brzegi rzeki z małym pudełkiem w kieszeni z kilkoma woblerami w klasycznych kolorach czyt. Imitacja uklejki :)
Takim zestawem można bardzo skutecznie łowić większość naszych rzecznych przyjaciół ;)
A co Wy na to koledzy?
ps. Jak dla mnie łowienie w Warsaw ma swój niepowtarzalny urok ;)

post-52196-0-99242800-1432648856_thumb.jpg

• Like 14

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Droga 700km,akomodacja,micha... jakieś składkowe - w sumie min ze trzy stówki(raz są wolne :) ,a drugim razem nie :( ).

W Wawie tylko składkowe łatwizna ;) (z pomocą Marcina-Ponownie: Dzięki!!)

Edytowane przez darek1
  • Like 2

• 0

Witam wszystkich!:)

Jestem nowy na forum,pewnie powinienem się przedstawić w odpowiednim temacie,tylko nie do końca wiem w którym miejscu forum:)

Uprawiam SF od kilku lat w Warszawie i powiem Wam że...jestem pozytywnie zaskoczony tym co przeczytałem na Waszym(naszym:)) forum odnośnie Wisły i KŻ.W tym roku byłem kilka razy nad Wisełką przy m.Gdańskim po praskiej stronie.Rzucałem idąc na północ licząc na jaziory i klenie ale oprócz okolicznych wypalaczy kabli nic nie zainteresowało się moimi wobkami ani paprochami.

Co do Kępy potockiej bywam tam w miarę często i faktycznie z roku na rok jest coraz marniej.3-4 lata temu na spędzone 4-5h na "kanałku" wyjmowalem 30-40 okonków(bywały powyżej 30cm, ale rzadko).Niestety zeszły rok okazał się najsłabszy od kiedy pamiętam.

Jest ktoś chętny podłubać jutro (wtorek 5kwietnia)od rana (ok 8) jakieś okonki albo kleń/jaź na Wiśle?

Pozdrawiam!:)

Edytowane przez Spadam_na_ryby
  • Like 1

• 0

Witaj,

powitalnię masz tutaj:

http://jerkbait.pl/topic/15638-powitanie-na-jerkbaitpl/

A póki jeszcze możesz to raczej wyedytuj swój post jeżeli chcesz te szczupaki zastać w maju tam gdzie są (wróg czuwa!)

Edytowane przez slawek_2348
  • Like 1

• 0

Mam nadzieję że się pospieszą ;)

A może jest tu ktoś kto zabrał by się ze mną na klenia?

Auto mam wiec miejscówka w Warszawie i +30km nie jest problemem:)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Ja chętnie spotkam się na Kępie Potockiej któregoś pięknego dnia, daj znać kiedy masz czas? Weekend odpada, ale w tygodniu jestem dość elastyczny. Masz niezłą energię kolego;-)

• 0

Hmm myśle że kępe odpuszcze sobie do maja.Myślałem bardziej o Wiśle.

A moje zacięcie do ryb to nawet kobita juz piętnuje..."Może byś coś zrobił w domu, a nie tylko ryby i ryby"...ale ja sie nie daje;)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

• Like 1