Skocz do zawartości
  • 0

spinnerman

Pytanie

Łowienie w centrum stolicy zająłem się stosunkowo niedawno, po przeprowadzce do Warszawy. Praca zawodowa i obowiązki rodzinne nie umożliwiają mi częstych wypadów za miasto, ponadto wszechobecne korki zmuszają do poszukiwania łowisk z możliwie najlepszym i najkrótszym połączeniem komunikacyjnym. Ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że presją spinningowa na warszawskim odcinku wcale nie jest taka duża a ładnych rybek jeszcze trochę pływa tylko trzeba znaleźć na nie sposób ;)
Moja sugestia to minimalizm sprzętowy i jak najczęstsze wypady nad wodę czyli klasyczny Street Fishing ;)
Osobiście lubię przemierzać brzegi rzeki z małym pudełkiem w kieszeni z kilkoma woblerami w klasycznych kolorach czyt. Imitacja uklejki :)
Takim zestawem można bardzo skutecznie łowić większość naszych rzecznych przyjaciół ;)
A co Wy na to koledzy?
ps. Jak dla mnie łowienie w Warsaw ma swój niepowtarzalny urok ;)

post-52196-0-99242800-1432648856_thumb.jpg

• Like 14

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Godzinka na moczydle na pusto,kilku mięsiarzy którzy patrzyli nieco "spode łba"...4f0f4e9fc9001334316c314ae46c05f7.jpgbf2d242335bed76dbbe298e828713692.jpg

Teraz na godzinke, może dwie na Port Czerniakowski:)828b177eecf3da4763f9bbcbf35edc41.jpg

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Spadam_na_ryby
  • Like 1

• 0

W mojej okolicy coś tam skubie. Jeden z kilku (wielkością nie powalają ale jeszcze nie składam broni :-D) 8df5fb5cf0afe111ea7b7431a8591b4d.jpg

P.s. Między 12 a 13 strach woblera do wody wrzucić tak bolki sobie poczynając :-D

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

Edytowane przez Qcyk
  • Like 7

• 0

A skąd Kolega wie, że mięsiarze?

Hmm..starsi Panowie ze spławikówkami,siatkami w wodzie.Może i faktycznie potraktowałem ich stereotypowo.Na c&r bym w ich przypadku jednak nie stawiał.Chyba że błędnie interpretuję słowo "mięsiarz",bo dla mnie to wędkarz który zabiera wszystko dla mięcha;)

Edytowane przez Spadam_na_ryby

• 0

Hmm..starsi Panowie ze spławikówkami,siatkami w wodzie.Może i faktycznie potraktowałem ich stereotypowo.Na c&r bym w ich przypadku jednak nie stawiał.Chyba że błędnie interpretuję słowo "mięsiarz",bo dla mnie to wędkarz który zabiera wszystko dla mięcha;)

Sam czasem siadam na pomoście ze spławikiem i siateczką w wodzie a mimo to ryb do domu nie taszczę (na miejscu też nie zjadam:)) Słowo interpretujesz oczywiście właściwie ale całą sytaucję chyba nadinterpretujesz... To takl jakby powiedzieć, że każdy brodacz wyznaje islam...;)