Skocz do zawartości
  • 0

spinnerman

Pytanie

Łowienie w centrum stolicy zająłem się stosunkowo niedawno, po przeprowadzce do Warszawy. Praca zawodowa i obowiązki rodzinne nie umożliwiają mi częstych wypadów za miasto, ponadto wszechobecne korki zmuszają do poszukiwania łowisk z możliwie najlepszym i najkrótszym połączeniem komunikacyjnym. Ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że presją spinningowa na warszawskim odcinku wcale nie jest taka duża a ładnych rybek jeszcze trochę pływa tylko trzeba znaleźć na nie sposób ;)
Moja sugestia to minimalizm sprzętowy i jak najczęstsze wypady nad wodę czyli klasyczny Street Fishing ;)
Osobiście lubię przemierzać brzegi rzeki z małym pudełkiem w kieszeni z kilkoma woblerami w klasycznych kolorach czyt. Imitacja uklejki :)
Takim zestawem można bardzo skutecznie łowić większość naszych rzecznych przyjaciół ;)
A co Wy na to koledzy?
ps. Jak dla mnie łowienie w Warsaw ma swój niepowtarzalny urok ;)

post-52196-0-99242800-1432648856_thumb.jpg

• Like 14

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

I to chcę słyszeć!:)

Wstępnie myślałem o porcie czerniakowskim,porcie praskim,kanale żerańskim, ew odcinek Wisły między Poniatoszczakiem a Gdańskim po praskiej stronie.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Spadam_na_ryby

• 0

No to Żerań,zaczniemy z pierwszego portu za ciepłym.

A teraz taki mały off-top.

Co sądzicie o tym?

http://allegro.pl/plecionka-kamatsu-techron-olive-green-135m-0-03mm-i5967780238.html

Kup lepiej Stren Sonic Braid lub PP od Psułka. Cena podobna tak więc po co kombinować ?

• 0

Kup lepiej Stren Sonic Braid lub PP od Psułka. Cena podobna tak więc po co kombinować ?

@ Spadam na ryby...

Nie kupuj PP. Mam 0,06...straszna tasiemka.PP dopiero od 0,15 w górę jest ok. Ten techron na prawdę daje radę i wg mnie PP się do niego nie umywa. Mam 0,03 i 0,04. Poczytaj forum,  jest o nim trochę napisane ;)

Edytowane przez sajdol1

• 0

@ Spadam na ryby...

Nie kupuj PP. Mam 0,06...straszna tasiemka.PP dopiero od 0,15 w górę jest ok. Ten techron na prawdę daje radę i wg mnie PP się do niego nie umywa. Mam 0,03 i 0,04. Poczytaj forum, jest o nim trochę napisane ;)

Techron Oliwka 0.03 już zamówiona,w poniedziałek będzie u mnie.Żebym tylko nie poskręcał przy nawijaniu;)

• 0

techron zielony...... czarny jest "szorstki" i lubi się splątać.... oliwka lekko blednie i robi się jaśniejsza od używania a czarny mocno się odbarwia i robi się wręcz jasnoszary.... 0,03 używam pod okonia od kilku sezonów i w tej cenie jest na prawdę w mojej ocenie bezkonkurencyjny

• Like 3