Skocz do zawartości
  • 0

spinnerman

Pytanie

Łowienie w centrum stolicy zająłem się stosunkowo niedawno, po przeprowadzce do Warszawy. Praca zawodowa i obowiązki rodzinne nie umożliwiają mi częstych wypadów za miasto, ponadto wszechobecne korki zmuszają do poszukiwania łowisk z możliwie najlepszym i najkrótszym połączeniem komunikacyjnym. Ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że presją spinningowa na warszawskim odcinku wcale nie jest taka duża a ładnych rybek jeszcze trochę pływa tylko trzeba znaleźć na nie sposób ;)
Moja sugestia to minimalizm sprzętowy i jak najczęstsze wypady nad wodę czyli klasyczny Street Fishing ;)
Osobiście lubię przemierzać brzegi rzeki z małym pudełkiem w kieszeni z kilkoma woblerami w klasycznych kolorach czyt. Imitacja uklejki :)
Takim zestawem można bardzo skutecznie łowić większość naszych rzecznych przyjaciół ;)
A co Wy na to koledzy?
ps. Jak dla mnie łowienie w Warsaw ma swój niepowtarzalny urok ;)

post-52196-0-99242800-1432648856_thumb.jpg

• Like 14

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jeśli woda weszła do portu to jest to jedyny dobry czas w lecie by coś tam połowić. Jeśli wchodzi woda na tyle duża, że te nowe betony są zalane i nie da się po nich pochodzić to cała druga "dzika" strona jest dostępna  :)

• 0

http://warszawa.rdos.gov.pl/10-tysiecy-sztuk-narybku-szczupaka-wypuszczonych-w-jeziorku-czerniakowskim

Można na samym dole wyczytać o zakazie łowienia szczupaka. Wiecie może gdzie można znaleźć pełen regulamin łowiska?

EDIT: Już mam http://g.ekspert.infor.pl/p/_dane/akty_pdf/U73/2012/90/4195.pdf

Edytowane przez Jeffrey

• 0

Pinezka

https://goo.gl/maps/Q2ya4hDwc1P2

Może powiedzieć ktoś co to za zbiornik i czy można tam łowić?

Nie ma tam wstępu....jedynie ze specjalną przepustką (nie na szans na jej uzyskanie). Jest sporo okonia, czasem szczupak, sandacz, boleń, kleń, jaź lub sum. Jest to zbiornik wstępnego uzdatniania wody (osadnik), z którego kiedyś brana była woda, ale teraz woda dla Warszawy w całości idzie z Grubej Kaśki. Od kilku lat woda od maja strasznie zarasta i aktualnie nie nadaje się do łowienia...jedynie na kilkudziesięciu metrach brzegu można porzucać. Woda jest bardzo klarowna i widać dno na 3-4 metrach głębokości.

Ogólnie nie ma czego żałować bo wszędzie beton i mało przyjemne okoliczności przyrody.

Edytowane przez Flame
  • Like 3

• 0

Panowie podrzuci ktoś czy coś się dzieje w porcie czerniakowskim a może ktoś był ostatnio na moczydle ? Dawno nie ganiałem za okoniami a w porcie nigdy nie byłem szczerze mówiąc. Skubie tam coś? P.S. Dzisiaj w porcie praskim trafiło się kilkanaście okonków w rozmiarze "xs" + jeden mały bolo i jazik spadł pod nogami...

Pozdrawiam

Daniel

• Like 1

• 0

Że p. Praski? Raczej jestem spokojny szybko się zniechęcą ;-) A poza tym nie uważam żeby złowienie kilkunastu okonków w rozmiarze mikro było jakims dobrym wynikiem. Więc nie ma co "kontrolować bajery" ;) Jak znajdę miejsce gdzie będzie można złowić kilkanaście 30-taków to bij zabij a nie powiem gdzie :D

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

Edytowane przez Qcyk