Skocz do zawartości
  • 0

spinnerman

Pytanie

Łowienie w centrum stolicy zająłem się stosunkowo niedawno, po przeprowadzce do Warszawy. Praca zawodowa i obowiązki rodzinne nie umożliwiają mi częstych wypadów za miasto, ponadto wszechobecne korki zmuszają do poszukiwania łowisk z możliwie najlepszym i najkrótszym połączeniem komunikacyjnym. Ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że presją spinningowa na warszawskim odcinku wcale nie jest taka duża a ładnych rybek jeszcze trochę pływa tylko trzeba znaleźć na nie sposób ;)
Moja sugestia to minimalizm sprzętowy i jak najczęstsze wypady nad wodę czyli klasyczny Street Fishing ;)
Osobiście lubię przemierzać brzegi rzeki z małym pudełkiem w kieszeni z kilkoma woblerami w klasycznych kolorach czyt. Imitacja uklejki :)
Takim zestawem można bardzo skutecznie łowić większość naszych rzecznych przyjaciół ;)
A co Wy na to koledzy?
ps. Jak dla mnie łowienie w Warsaw ma swój niepowtarzalny urok ;)

post-52196-0-99242800-1432648856_thumb.jpg

• Like 14

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na moje oko, a codziennie praktycznie biegam przy Stawach Cietrzewia i Koziorożca na warszawskich oceanach lód jeszcze trzyma się dość mocno, od brzegu odpuszcza max na kilka metrów, ale tafla spokojnie utrzymuje jeszcze tłuste kaczki więc jeszcze trochę poleży nie ma bata...  :ph34r:

• 0

Piękne w sensie ubarwienia jak rozumiem? ;)  

Czasem chodziłem tam popatrzeć z mostków na linki (20-25cm), krasnopiórki (dłoniaczki), szczupaczki (20-30cm), bolenie (jeden miał hoho całe 60cm!), płoteczki, karaski....no akwarium takie. Fajnie podjechać rowerem i popatrzeć. Ale może za mało patrzyłem, lub o złej porze dnia...lub roku? :)

• 0

W czasach świetności tego kanałku widzialem na własne oczy sumka 120cm z niego i znałem ludzi co chodzili tam na węgorze. ;) Można też było ładnie okoni połowić pod trasą. Ale nie łowiłem tam z 10 lat, mimo, ze mam blisko.

Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka