Skocz do zawartości
  • 0

spinnerman

Pytanie

Łowienie w centrum stolicy zająłem się stosunkowo niedawno, po przeprowadzce do Warszawy. Praca zawodowa i obowiązki rodzinne nie umożliwiają mi częstych wypadów za miasto, ponadto wszechobecne korki zmuszają do poszukiwania łowisk z możliwie najlepszym i najkrótszym połączeniem komunikacyjnym. Ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że presją spinningowa na warszawskim odcinku wcale nie jest taka duża a ładnych rybek jeszcze trochę pływa tylko trzeba znaleźć na nie sposób ;)
Moja sugestia to minimalizm sprzętowy i jak najczęstsze wypady nad wodę czyli klasyczny Street Fishing ;)
Osobiście lubię przemierzać brzegi rzeki z małym pudełkiem w kieszeni z kilkoma woblerami w klasycznych kolorach czyt. Imitacja uklejki :)
Takim zestawem można bardzo skutecznie łowić większość naszych rzecznych przyjaciół ;)
A co Wy na to koledzy?
ps. Jak dla mnie łowienie w Warsaw ma swój niepowtarzalny urok ;)

post-52196-0-99242800-1432648856_thumb.jpg

• Like 14

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Aby łowić w jeziorku Balaton na Gocławiu nadal wystarczy sama karta? ... tak wynika z wykazu wód OM, ale wolę się upewnić czy jeziorko nie ma przypadkiem innego właściciela niż gmina. Zastanawiam się, gdzie się jutro można wybrać, a opłaconej składki na nowy rok jeszcze nie mam.

• 0

Dziekanów chyba jest pod "opieką "zawody wędkarskie są tam organizowane, wodą nawet rybna zadbana( w zeszłym roku trafilem tam na zawody podlodowe). A Kiełpin był "niczyj" ale mogę się mylić lub kolega myli jeziorka ????

Edytowane przez Karas06

• 0

Dziekanów chyba jest pod "opieką "zawody wędkarskie są tam organizowane, wodą nawet rybna zadbana( w zeszłym roku trafilem tam na zawody podlodowe). A Kiełpin był "niczyj" ale mogę się mylić lub kolega myli jeziorka

Przejrzałem wykaz wód OM i z tego co widzę , to Kiełpin jak i Dziekanów są poza gestią PZW.

• 0

W takim razie szkoda dziekanowa????jeziorko nawet rybne????szlak pewnie trafi

Szlag je trafiał pod patronatem pzw.Póżniej trochę odżyło,ale z 4-5lat temu wieść się rozniosła wśród miejscowych i przyjezdnych nięsarzy i zrobiło się znów bryndzowato.Było też chyba jakieś zatrucie,przynęty wyciągane z dołków śmierdziały i były oblepione jakimś syfem.Znajomi co jakiś czas jeżdżą i czasy eldorado z przed kilku lat to już niestety zamierzchła przeszłość.

• 0

Siemano Panowie [emoji41]

Trochę odbiegne od tematów patronatów...;)

Planowany jest w tym roku (w zimowym czasie) jakiś 'garage sale'? Mam trochę fantów do puszczenia w świat a nie chce mi się robić zdjęć i biegać na poczte...;)

Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka

• 0

Siemano Panowie [emoji41]

Trochę odbiegne od tematów patronatów... ;)

Planowany jest w tym roku (w zimowym czasie) jakiś 'garage sale'? Mam trochę fantów do puszczenia w świat a nie chce mi się robić zdjęć i biegać na poczte... ;)

Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka

Wal na prv.

• 0

mam takie głupie pytanie... więc jak będą głupie odpowiedzi to wezmę to na klatę ;)

Jako świeży adept wędkarstwa podlodowego, z niepełnym jeszcze uzbrojeniem (vide świder) - czy jest gdzie bezpiecznie wejść na lód w Warszawie, tak by skorzystać z dziur po innych wędkarzach?!?!

Edytowane przez maciekd01

• 0

Dzisiaj poszedłem się przewietrzyć i poszukać okoni na Czerniakowskim. Okoni nie było ale uczepił się sandał taki pod 70 cm. Na wędce do 6g było fajnie spadł pod nogami. Co mnie nawet ucieszyło bo nie chciałem go wyciągać przez przybrzeżną roślinność :) W niedzielę wybieram się na KŻ. Chciałbym zwiedzić odcinek no kill. Pod jaki adres jechać żeby trafić na początek tego odcinka? Jadę tam pierwszy raz więc wybaczcie pytanie :)

Pozdrawiam

Daniel

• 0

Byłem w niedzielę chwilkę na KŻ... kilka okonków zaliczyłem nic szczególnego takie max 25cm. Wszystkie nabite ale chyba właśnie zaczynały amory więc nie przeszkadzałem im za dług. Ludzi " w piździec" na szczęście nie po mojej stronie :)

Pozdrawiam 

Daniel 

Edytowane przez Qcyk
  • Like 1

• 0

Witam,

Przyjeżdżam do Warszawy na dwa tygodnie i prosiłbym o wskazanie małych jeziorek, glinianek gdzie mogę łowić bez opłaconych składek na PZW - mam kartę i jestem z tarnowskiego PZW tu też mam opłacone składki.

Interesują mnie wody nawet mocno zarośnięte grążelem czy inną roślinnością wodną. 

Np Fort Augustówka i po drugiej stronie al. Becka, Łacha Potocka, jez, Poswinkowskie, południowa cześć jez. Czerniakowskiego, staw Zawadowski , jez. Lisowskie, jez. pod Morgami lub jakieś inne wody parkowe.

Jeśli nie ma takich wód to pozostaje opłacić na wody PZW.

geogps

• 0

Witam,

Przyjeżdżam do Warszawy na dwa tygodnie i prosiłbym o wskazanie małych jeziorek, glinianek gdzie mogę łowić bez opłaconych składek na PZW - mam kartę i jestem z tarnowskiego PZW tu też mam opłacone składki.

Interesują mnie wody nawet mocno zarośnięte grążelem czy inną roślinnością wodną. 

Np Fort Augustówka i po drugiej stronie al. Becka, Łacha Potocka, jez, Poswinkowskie, południowa cześć jez. Czerniakowskiego, staw Zawadowski , jez. Lisowskie, jez. pod Morgami lub jakieś inne wody parkowe.

Jeśli nie ma takich wód to pozostaje opłacić na wody PZW.

geogps

Wód poza PZW OM jest mnóstwo . Z tych które wymieniłeś też część jest poza PZW. Najprościej znajdź wykaz wód PZW OM i sprawdzaj czy interesująca cię woda jest w wykazie . Prościej chyba nie można. :)