Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Chyba od tego też jest to forum, żeby dzielić się takimi informacjami? Ja np. w Szczecinie nie mam kompletnie rozeznania, dlatego pytam Was, bardziej doświadczonych kolegów.

Jednocześnie zakładam, że na tym forum nie ma zbyt wielu mięsiarzy... chyba, że gumofilce po kryjomu wchodzą żeby czytać gdzie pokłusować...

Myślę, że nie powinniśmy przesadzać, bo mięsiarze i kłusole znają 10 razy więcej rybnych miejscówek niż my. I raczej nie szukają tych informacji w internecie.

pozdrawiam

• 0

Temat od dawna znany być może dla Ciebie, jak mieszkasz w Szczecinie i łowisz tu xxx lat. Ja jestem tu, można powiedzieć przejazdem i każda miejscówka, nawet ta powszechnie znana jest dla mnie bonusem :)

Dziś miałem okazję połowić troszkę z łodzi ze znajomym, sandacza i bolenia zero, za to ekstra brały okonki :)

• 0

most kolejowy pod pkp okupili sumowcy...

jedz z łodka na Siadło Dolne,okolice mostu na autostradzie i okolice wioski..z echem sobie poradzisz ;)mosty na podjuchach,cegielinka na wpływie do regalicy..sporo tematów .

Gdzie te okonie? cyknij na poczte ;)

• 0

Nie przesadzajmy z tym płoszeniem, ryby są tylko mają ostatnio przynęty sztuczne w poważaniu :lol: na naszą niekorzyść wolą mięsko. Przed regatami byłem w centrum za boleniem, ja na zero ale kumpel ładnego sandacza na gumę wyjął.W sumie na dwie godziny łowienia to nie taki zły wynik.

Co do miesnych chłopców to SSR dość często odwiedza bulwary.

Edytowane przez arielos24
  • Like 2

• 0

Slipu nie będzie. Może w drugim etapie inwestycji pójdą po rozum do głowy i go doprojektują. Do końca maja uczestniczyłem w realizacji tej mariny jako doradca głównego wykonawcy i powiem wam, że ta budowa to szczyt indolencji ze strony miasta jako inwestora publicznego. Tak to jest jak bierze się projektanta który dopiero uczy się realizacji budowli hydrotechnicznych oraz robi się dziadowskie oszczędności który późniejsza naprawa kosztuje dużo więcej. Ciekaw jestem wyników pierwszej kontroli UZP.

• 0

Jezu, spoglądam na miasto, w którym byłem niemalże przez półtora roku. Ale to było w latach  1987-88. Byłem tam w MON-ie.I w związku z tym, hm , nie miałem ze sobą patyków. A szkoda. Zawsze miałem poprzez to sentyment do tego pięknego miasta. Do dzisiaj je lubię. :D

• 0

Ta marina to na wyspie grodzkiej? Na parce slyszalem o gruntowym 6kg sandaczu.Nawiasem juz kilka razy slyszalem o sandaczu 114cm-czy ktos moze ma sprawdzone info na ten temat?

post-48064-0-91718100-1434618337_thumb.jpg

test nowej plecki...

Edytowane przez salmon1977

• 0

co zmieni kolor,kołowrotek czy plećka? :D

to jest własnie plecka z promocji na tutejszej giełdzie i szczerze-mniej puszcza farby niż kupiona tu kiedys niby orginalna PP(test po przeciagnienciu przez paluchy podczas nawijania oraz mniej zapaskudzone przelotki)

• Like 1