Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Czy to nie przypadkiem goście z czarnej vectry na polickich blachach? Już raz im na parnicy zwróciłem uwagę że tak łowić nie wolno to zostałem zbluzgany.Kiedyś trafie gnoja jak będzie sam to inaczej pogadamy.

ps kto z nas nie łowił z podstawy filara przy zlomie? to chyba też podpada pod ten paragraf :-)

Zupełnie nie wiem o czym rozmawiasz [emoji2]

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

• 0

mandat na 100%

Pawł ,trotka z okolic ujscia Iny?dzis znów cuda na Parce

Ryba zlowiona na szlaku tarlowym jeszcze przed wejściem do zalewu. Pewnie płynął do Iny Gowienicy a może jeszcze dalej - do Drawy? Cuda na parce - była kontrol czy może ryby w końcu zaczęły brać?

• 0

no wiesz ..jak jestem na sandaczach mysle o trociach jak jestem na trociach mysle o braniu tej slicznotki  :D

a na Parsęcie?No cóż full ryb bardzo grubych i silnych ,komplety i urwane wielkie ryby..mnie uraczyła jedna pani na krótko,ale spadla z Sendala :ph34r:

ale nawiasem:kto w komis wstawiał w Kleniu miedzy innymi starego abu toby?Mega niespodzianka  :wub: czyli mam juz dwa mega kilery na morskie  :P

aaaa i spotkalem naszego mistrza Pawlika  B)

Edytowane przez salmon1977

• 0

Ryba na kiju to zawsze coś. Zazdroszczę wyprawy nad królową rzek łososiowych. Ja mam nadzieję pobuszować w weekend na Redze albo Mołstowej choć jak patrzę na zapowiadane temperatury to może jednak wybiorę belonowe moczenie jaj w zimnym Bałtyku  :D

• 0

eee czyli standard ..znów na weekend trzeba jechac szukac szczescia nad Parsętą  B)

Dzieki za info chłopaki  ;)

nawiasem:

jakis czas temu naprawde grubasy oceniam je na 80+ (ale pojedyncze) czasami ostro zaganiały drobnice  ponizej mostu na Poznanskiej.

Edytowane przez salmon1977
  • Like 2

• 0

W związku z tym, że od września na stałe zmieniam wody zachodniopomorskie na wody w Brandenburgii, mam pytanko. Czy ktoś w Was wykupował zezwolenie niemieckie w PZW Szczecin w ramach zawartego parę lat temu porozumienia? Takie niemieckie zezwolenie jest ważne na rok kalendarzowy czy 12 miesięcy od daty wydania? Docelowo zapewne uzyskam ich kartę wędkarską ale do tego czasu trzeba coś łowić bo wody w mojej nowej okolicy trochę jest.

• 0

podobnie jak w PZW - mowa o pozwoleniu DO KONCA AKTUALNEGO ROKU.

Dzięki za info - czyli narazie trzeba będzie sobie dać spokój. 

Tymczasem dziś na parce uwiesiła się taka koleżanka - 36 cm. Zagryzła wleczonego po dnie 2 calowego Swing Impacta - normalnie zapięta za dola wargę.

post-57224-0-30148200-1437572604_thumb.jpg

• 0

Trochę więcej.Poniżej skopiowane ze strony OIRM Szc

1.Tegoroczny okres ochronny sandacza wyznaczono od dnia 17 kwietnia 2015 r. godz. 15:00 do dnia 22 maja 2015 r. godz. 15:00.

2. W związku z wejściem w życie z dniem 4 marca 2015 r. nowej ustawy o rybołówstwie morskim (Dz.U. z dnia 17 lutego 2015 r., poz. 222) straciły moc dotychczasowe przepisy dotyczące wykonywania rybołówstwa rekreacyjnego. Obecnie do wykonywania rybołówstwa rekreacyjnego przez osoby fizyczne na obszarach morskich RP - z brzegu lub innych niż statek urządzeń pływających - uprawnia posiadanie imiennego DOWODU UISZCZONEJ OPŁATY w kwocie wynikającej wprost z art. 95 ust. 2 oraz art. 69 ust. 3 ww. ustawy. Zgodnie z art. 139 ust. 3 ww. ustawy sportowe zezwolenia połowowe (blankiety) wydane na podstawie dotychczasowych przepisów zachowują ważność przez okres, na jaki zostały wydane.

W związku z powyższym od 4 marca br. OIRM w Szczecinie NIE WYDAJE zezwoleń na sportowy połów ryb.

UWAGA - powyższe oznacza, że do czasu ukazania się Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi ustalającego ostateczne stawki oraz uprawnienia do zniżek, wysokość opłaty wynosi odpowiednio:

1. NA OKRES 1 TYGODNIA - 37,83 zł
2. NA OKRES 1 MIESIĄCA - 75,67 zł
3. NA OKRES 12 MIESIĘCY - 189,17 zł:
- opłata ulgowa - wobec BRAKU stawek nie ma możliwości skorzystania ze zniżek.

Sposób zapłaty - tylko bezgotówkowo.   Celem uzyskania dowodu uiszczonej opłaty należy dokonać wpłaty w banku, na poczcie lub przez internet na rachunek bankowy jak niżej:   Nazwa odbiorcy: Okręgowy Inspektorat Rybołówstwa Morskiego w Szczecinie Nr rachunku: 02 1010 1599 0518 4222 3100 0000 Uwaga: okres uprawnień biegnie od momentu wpłaty. Jego termin upływa odpowiednio po tygodniu, danym miesiącu czy roku licząc od daty wpłaty potwierdzonej stemplem na poczcie, w banku lub wygenerowanej na wydruku komputerowym. Opłaty na okresy inne niż ustalone w ustawie są nieważne.   Wpłacając należy koniecznie podać lub wpisać na druku bankowym dokładne dane w rubryce "tytuł wpłaty": pełne imię, nazwisko i adres osoby wykonującej rybołówstwo rekreacyjne oraz dopisać: "opłata na wykonywanie rybołówstwa rekreacyjnego" oraz wybrany okres połowów (tydzień, miesiąc, 12 miesięcy).  

zecin