Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Artur i jak muchowanie? :)

Okolice dworca do 22 bez żadnych brań ...guma na lekko +bezstery z opadu.

Średnio. Nadal uczę się rzucać, miałem jedno wyjście do suchej ale złe ułożenie przyponu  uniemożliwiło skuteczne zacięcie ryby... Najciekawsze było to, że nad wodą spotkałem dwóch kolegów ... którzy również ćwiczyli z muchówką, a to raczej rzadki widok nad naszymi wodami.

Niestety za długo nie było mi dane pobyć nad wodą, bo po pół godziny żona zadzwoniła, że córka się przewróciła i trzeba z nią na prześwietlenie jechać. Na szczęście kości całe...

• 0

Średnio. Nadal uczę się rzucać, miałem jedno wyjście do suchej ale złe ułożenie przyponu  uniemożliwiło skuteczne zacięcie ryby... Najciekawsze było to, że nad wodą spotkałem dwóch kolegów ... którzy również ćwiczyli z muchówką, a to raczej rzadki widok nad naszymi wodami.

Mozemy sie zgadac w przyszłym tygodniu no muchowanko :)

bylem ostatnio w Ińsku i tam troszeczke tez pobrodziłem z mufą-rybki:

dwa okonki na nimfe zlotoglówke z czerwona dupką

jedna płotka na mokra,spajderek a w sobote być może w morzu..

• 0

Poszukuję kogoś w Sz-nie kto ma wędkę z uchwytem skss, co by się przekonać jak to w łapie leży.

Zobacz w Nemo  mają sporo wędek pewnego zbrojmistrza z Trójmiasta.

Z tego co pamiętam jakieś jednoczęściówki  były na SKSS'ach :ph34r: , ale głowy nie dam sobie obciąć :D

• Like 1

• 0

To może jakieś jakieś muchowe, miejskie spotkanie zrobimy ? Może w końcu się rzucać nauczę  ;)

Poszukuję kogoś w Sz-nie kto ma wędkę z uchwytem skss, co by się przekonać jak to w łapie leży.

He he ja też może sie w końcu nauczę :rolleyes:  Póki co muchówkę mam od miesiąca ale na ryby nie narzekam. 

Tylko wypady na Odrę zaliczyłem na totalne zero bez wyjścia.

A tak to białorybu  i okoni naprawde sporo. Jedno szczupaczkowe wyjście do stremera. Leszczyk 35 cm na nimfe.4 basy słoneczne na głębokim. Na małej rzeczce w pogoni za pstragiem mały kleń taki z 25 cm, plus kilka jelców :D  i nawet pstrąga zobaczyłem  B) on mnie chyba też, bo jak sie podniósł do suchara tak szybko sie cofnął :angry:

• 0

Myślę, że jak zaczniecie się uczyć jeden od drugiego to jedynie wyjdą z tego problemy bo złapiecie złe nawyki których potem ciężko będzie się pozbyć. Naukę należy pobierać od kogoś naprawdę doświadczonego. Tak przynajmniej mówił mi mój były szef - muszkarz od lat 70 - tych z szafą pełną Winstonów w klasach 3-12  :lol:  Ja na muchę daję sobie jeszcze rok choć kusi jak cholera  ;)

Artech - mam Inazumę na takim uchwycie więc możesz pomacać  :blink:

• 0

Witam szczecińską brać.

Czy ktoś oprócz mnie, złapał może bakcyla na pływadełko i miałby ochotę popływać razem po tutejszych wodach ?

Przyznam ze glownie lowie na dziewokliczu i głębokim i jestem początkującym spinningistą ( lub jakkolwiek poprawnie powinienem to napisać )

Podrzuce zdjecia ze i u nas ladne okonie na glębokim mimo upałów ;) ( Na drugim zdjęciu mój bolid pływadełkowy ;) )

Pozdrawiam !

Witaj posiadam plywadlo, i chętnie bym się spotkał tylko u mnie z czasem ciężko i nie mam opłat na PZW, ale daj znać na priv jak będziesz się gdzieś wybierał to może uda nam się zgrać. Pozdrawiam Maciej

• 0

Myślę, że jak zaczniecie się uczyć jeden od drugiego to jedynie wyjdą z tego problemy bo złapiecie złe nawyki których potem ciężko będzie się pozbyć. Naukę należy pobierać od kogoś naprawdę doświadczonego. Tak przynajmniej mówił mi mój były szef - muszkarz od lat 70 - tych z szafą pełną Winstonów w klasach 3-12  :lol:  Ja na muchę daję sobie jeszcze rok choć kusi jak cholera  ;)

Z tymi mistrzami niestety u nas ciężko :( niby są ludzie którzy jeżdżą na zawody ale akurat z tą grupą nie chce mieć do czynienia.

Trzeba będzie wybrać sie w końcu na Wrocław ale to moze w przyszłym roku, w tym walczę sam.

Dziś kierunek płynąca woda w dziczy  :wub:

• 0

No widzisz ja jedynie mini bolenia na suchara złowiłem...

Jeżeli chcesz metę pełną małych-średnich kleni i jazi, które super reagują na suchara to odezwij się na PW ;) Od razu poćwiczysz technikę rzutu inną, niż zza głowy na otwartym terenie.