Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Byłem i ja dzisiaj na Parnicy. W porównaniu do momentu kiedy byłem tam ostatni raz (jakieś 2,5 tygodnia temu) woda rzeczywiście dość mocno opadła - o jakieś 50-60 cm. Z rybami też słabiej - ani sandacza, ani bolenia nie złowiłem. Chlapały się jakieś  okonki i mikro bolki w rozmiarze 20-30 cm, a porządnej ryby widać nie było.

Jak stałem dzisiaj na filarze mostu przepływała policja i nic się czepiała, więc chyba jednak można z tamtego miejsca łowić.

• 0

No z poziomem wody jest już lipa.Miałem nadzieję na wypad na Ine za jakimiś pierwszymi srebrami ale przy tym poziomie wody i braku sztormu na morzu to raczej ryba nie wejdzie. Byłem w sobotę na Gowienicy to ta rzeczka sączy się miejscami ledwo co.

• 0

Panowie - granicę pomiędzy wodami morskimi a śródlądowymi określa Rozporządzenie Rady Ministrów a nie fakt powstania mostu.

Co do miejscówek do obłowienia polecam materiał poglądowy z drona http://radioszczecin.pl/1,128984,most-brdowski-otwarty-wideo-zdjecia&idf=326002

Generalnie od strony wyspy chyba jest płytko za to ten basen i jego ujście od strony ludowej wygląda obiecująco pod kątem bolka.

Chętnie bym się wybrał na wieczorny rekonesans miejscówki ale w weekend standardowo katuje wolińskie szczupaki i okonie  ;)

Edytowane przez Pawgas
  • Like 1

• 0

Czy to nie okolice Parnicy ? Ostatnio zdarzyło mi się tam wyciagnąć parę małych okonków i jakby nic zjawiła się podejrzanie sympatyczna kotka/kot  ;) Tyle że po paru chwilach próbowała władować mi się do torby z przynętami.

No nic, lęcę na głębokie zobaczymy co słychać bo od dwóch tygodni wybrać się tam nie mogę ;)

• 0

Ma słabość do wędkarzy ;)

Na głębokim ponad 40 cm woda spadła, a ja zastanawialem sie dobrą godzinę czy mi się echo nie popsuło bo coś za płytko pokazywało ;) Z ryb to szczupaczek cm ponizej wymiaru i ladny okonek nic wiecej. 

P.s. Czy ktoś z was koledzy posiada może jakąś mapę batymetryczną dziewoklicza ? Ostatnio mnie kusi żeby przebadać tamte tereny tylko czasu brak.

Edytowane przez Graghowski
  • Like 2