Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ma słabość do wędkarzy ;)

Na głębokim ponad 40 cm woda spadła, a ja zastanawialem sie dobrą godzinę czy mi się echo nie popsuło bo coś za płytko pokazywało ;) Z ryb to szczupaczek cm ponizej wymiaru i ladny okonek nic wiecej. 

P.s. Czy ktoś z was koledzy posiada może jakąś mapę batymetryczną dziewoklicza ? Ostatnio mnie kusi żeby przebadać tamte tereny tylko czasu brak.

z batymetrią może być kiepsko - ale jeśli szukasz czegos konkretnie to daj znac... troche czasu tam spędziłem...

• 0

Z wody ciekawy jest wypływ w odyńca oraz(przy kępie) głeboczek-wypływ z Kurowskego.Batymetria to tylko Parki miedzy mostami ;)

Któregoś roku we wrześniu niezle tukły bolki z plaży.

Edytowane przez salmon1977

• 0

Grzegorz wygodnie jest sie zwodowac na Dziewokliczu..slip z obydu stron mostu.Odyncem przeplyniesz .Byc moze miedzy regalica i zachodnia tez jest slip ale nie spraedzalem.Maniek masz racje ..dziadostwo pojedunce bolki chlapia ta zielona breje..plecka spodnie i weda ufajdane

• 0

Możesz zobaczyć jak wygląda sytuacja pod mostem kolejowym, tym do którego dojazd jest od ulicy Szklanej. Wiem że od strony podjuch dostać do wody się nie można bo są hałdy piasku. Ale z tego co pamiętam z drugiej strony odry jest dobry dostęp do wody.

Możesz jeszcze zagadać w Marinie przy ulicy Karpia, mają własny świetny slip.

• 0

Najwygodniej będzie jak jadąc ze Zdrojów w kierunku Podjuch ( ulicą Batalionów Chłopskich) skręcisz w ul. Jarzębinową w prawo. Po płytach jumbo dojedziesz do małej plaży z kanałkiem po lewej stronie. Tam się wygodnie zwodujesz i zostawisz auto.

Wypływając jesteś na Cegielince przy Regalicy. W lewo możesz płynąć pod most na ul. Krygiera i kolejowy a w prawo Cegielinką pod most Pionierów.

Jak by były wątpliwości to Google Maps pomoże ;)

• 0

Tak jak na mostach nad Parsętą :) nie widziałem,nie doswiadczyłem na szczescie.

Wczoraj ze dwie godzinki okolic mostu Długiego-bez brania.Ochlapusy gruntowi zberetowali okolo metrowego sumka.Coraz wiecej spiningistow po zmroku i woda juz płynie.

• 0

Spróbuj wodować jeszcze pod mostem kolejowym w Podjuchach na ul. Metalowej na przeciw poczty skręcasz w prawo (jak jedziesz z kier Zdroi) i jedziesz taką brukówką przejezdasz tory po prawej stronie masz firmę produkującą beton jedziesz wzdłuż aż do mostu kolejowego. Pod samym mostem z brzegu sporo kamieni ale zaraz po prawej stronie aż do kanału należącego do tej firmy (kanał jest ogrodzony) ale między kanałem a mostem kolejowym jest piaszczysty brzeg. No i auto można postawić byłem nawet ostatnio tam pomachać na spinning