Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Paweł Ty jak teraz siedzisz w Berlinie to powinieneś nas zasypywać urbanistycznymi fotami - oczywiście z rybami :P

Niestety ale pracuje do 17 a potem chodzę na kurs językowy.Poza tym nie mam karty a tutejsze mandaty chyba droższe niż u nas :-)

• Like 1

• 0

Halo Szczecin, żyjecie? Mamy misję do spełnienia! 21 listopada we Wrocławiu organizowana jest kolejna edycja street fishing poland. Co szczecin na to aby pojawić się tam większą grupą?

Pociąg, bus, samochody...wszystkie chwyty dozwolone byle było z funem.

• 0

Ja żyje ale się nie odzywam bo nie ma o czym pisać. Chyba że o fakcie że setki miesiarzy wylazły na bulwary i spokojnie wędkować się nie da. Dzisiaj znów musiałem się przez jakiegoś dziada wkur...

Co do Wrocka to z chęcią bym się wybrał ale niestety praca w weekend i dzieci nue pozwalają :(

• 0

Ciakawe czy będzie lipa jak w zeszłym roku-same króciaki. Chciałbym w końcu poczuć konkretnego zandera na wędce. Ale trzeba próbować choć ja nie mam już jakoś ciśnienia na zandery i bolki - po nocach śnie tylko o trotkach i kropkach :-)

• Like 1

• 0

Znajomy codziennie na przystani widzi jak jego ziomale schodzą z wody z rybami 2-3 kg (kilka ryb dziennie). ale póki co to jest tylko jedno miejsce o którym wiem, że tak darzy, zresztą nie pierwszy sezon - bo to dość znane miejsce.

• 0

Z dużej łodzi. Nie kotwiczymy, przywiązujemy się do opon przy nabrzeżu koło Lux Fisha. Trzeba uważać bo tylko na połowie nabrzeża można się cumować. Policja ma raczej takie sprawy w nosie, ale trzeba uważać na słynnego Pana Inspektora Żeglugi Śródlądowej :D

• Like 1

• 0

Ja w piątek odwiedziłem parnice, bez kontaktu z większą rybą. Wczoraj byłem na małym spacerku na bulwarach...jest progress, maluchy momentalnie są wypuszczone, brak szarpakowców.

To ktoś od nas stał wczoraj koło 17 pod zamkową? Przy granicy wód morskich z pzw...casting dość rzadki widok nad naszymi wodami.

Edytowane przez Manniek66

• 0

Ja wczoraj z rana na bulwarach na zero więc zajechałem na dziewoklicz za okoniem. Niestety też brak brania za to spotkałem Artecha i pogadaliśmy sobie. Na koniec byłem jeszcze na Parce koło złomu i tylko małe okonki za to ubawiłem się oglądając kłótnię mięsiarzy stojących na filarze i drugich w pontonie przy nabrzeżu złomu. Ci pierwsi namiętnie rzucali w stronę pontonu. W końcu poplątali się zestawami z tymi na pontonie i poleciały ku.., hu.. itp. z obu stron. Ehhh ta polska mentalność...

Edytowane przez Pawgas

• 0

Byłem wczoraj ze spinningiem na bulwarze w ogdzinach 21 - 24. Rzadko tam jeżdżę, bo to nie moje klimaty ale po ostatnich wpisach, liczyłem mimo wszystko na udane wędkowanie. Tymczasem, nie miałem ani jednego brania :wacko: :)

A dzisiaj, coś się tam działo?