Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Rzeczywiście ryba w sobotę nie za bardzo chciała współpracować. Tuż przed spotkaniem Pawła złowiłem co prawda okonia w kole 30+ ale to była jedyna ryba tego dnia.

Dzisiaj chciałem wyskoczyć z rana na bulwary ale samochód się zbuntował i odmówł współpracy. Aku nowe już zakupiłem ale to chyba nie tylko to...

• 0

Chyba z rybami nie jest tak źle jak piszecie :). W niedzielę wyskoczyłem na 2 godz. i ok 12 sztuk złowiłem ( tylko jeden wymiar- C&R ku zdumieniu autochtonów) i sporo brań. Po którymś z kolejnych sandaczy zaczęło robić się gęsto na 3-4 m  od siebie. Nie mój klimat. Odpuściłem. Poczekam chyba aż na Parnicy coś się ruszy.

• Like 1

• 0

Nie ma aż takiej tragedii. W tygodniu czasami chodzę o 8 albo i 9. Spokojnie można znaleźć miejsce. Np. wczoraj wydawało się, że jest mega dużo osób, a na przeciwko przystani wioślarskiej (koło pkp) nie było ani jednego wędkarza :) (co nie znaczy, że nie ma tam ryb, bo złowiliśmy tam kilka sztuk z kolegą)
Chyba, że ma się jakieś upatrzone miejsce i chce się mieć pewność, że nikogo w nim nie będzie - wtedy tak jak powiedział Pawgas, o 6 musisz być najpóźniej.

Edytowane przez granvorka

• 0

Wyskoczyłem dzisiaj na parke koło salonu "Renault". Łowiłem w godzinach 13-16 na zero. W sumie nie liczyłem na coś a pojechałem z myślą aby tylko pomachać. Porzucałem jeszcze chwile na "zielonym" za okoniem, też na zero :)

• 0

Tzn przy "salonie" zawsze miałem mizerne wyniki. Najlepsze efekty mam d mostu kolejowego w stronę Heyki od strony Wyspy Puckiej... ale jakoś wczoraj nie chciało mi się łazić :) ... o Odrze i bulwarach nawet nie pomyślałem ponieważ nie lubię łowić w takich warunkach.

• 0

Dziś w centrum słabiutko. Mój najgorszy dzień z sandaczami w tym roku, jedna niewymiarowa sztuka. Nie wiem co się stało, bo łowiłem w 3 pewnych miejscówkach po godzinie. W dodatku kombinowałem i z dropem i z główką. Tak mnie to zdziwiło, że aż jutro podjadę znowu rano na 2 godzinki przed zajęciami.

• 0

Wyskoczyłem dziś na 2 godz na bulwary licząc że wiatr skutecznie rozgoni amatorów sandaczy. I faktycznie, sporo miejsca, wręcz luźno było. Początkowo łowiłem na główkę lecz wiatr skutecznie przeszkadzał w prowadzeniu i obserwacji brań. W drugiej godz przeszedłem na dropa i się zaczęło. Najpierw spad miarowego sandacza, a potem dużo brań i wyjętych sandaczy. Wielkość standardowa  około 40-45 cm , niestety.... odpuścił bym ale fajnie kopią ;) i zawsze szansa jest na większego.

• 0

Mały skrót z ostatnich dni tzw. bulwarowy klasyczny "opading"... :)

- poniedziałek - szt 5 - cztery krótkie jeden 52 cm spad na oko +/- 60...siątki najechana guma...

- wtorek leszcz klasycznie zapięty za tzw. trąbke...latarnie się gięły wytrzymałem 3 h...

- czwartek - 17 szt + dużo brań...żaden brak wymiaru... :D

- dzisiejszy wypad - 14 szt nadal brak wymiaru...

...refleks poćwiczyłem przynęty wypróbowałem...podziurawione na maxa... :D czas wracać i męczyć jeziorowe zedy....

Pzdr.