Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

To troszkę połowiłeś :) gdzie głównie stałeś? na jakie główki łowiłeś? jakie gumy najlepiej gryzł?

Ja w niedzielę z 10sztuk trafiłem(małych), kumpel z łódki koło lux fisha trafił sumika 70cm i ze dwa wymiarowe zedy

Wędkowałem na przeciw MBank na wysokim brzegu...

- w poniedziałek główki 20-25g...

- wtorek na 30g było ciężko... :)

- czwartek 25-30g dawały radę...

- dzisiaj 18-25g...

....przynęta Lunker City Shaker 8 cm...

• Like 1

• 0

tym 30 gr to chyba dno oczyszczales ze smieci , poki co glowki wiekszej niz 20 gr w tym roku nie uzylem co innego drop shot

Akurat kolego woda w Odrze czysta i nie niosła żadnych śmieci...po prostu wymagały tego warunki...i słabo żerujące sandacze...trzeba było je pobudzić do współpracy na lżejszych główkach skubały za ogonki...najwięcej brań odnotowałem na główki o gramaturze 25g oraz 28g...i czasami róznica +\- 3g robi różnicę... :D

Czasem trzeba porządnie postukać w dno :) Główki nie dobiera się tylko patrząc na uciąg i głębokość.

dokładnie Mniuś  !!! Maluszek ma racje często jest tak ze w lekkim opadzie bran nie było a główki 30-40 g walac w dno budziły sandałki do ataku !!!

... koledzy mają rację moim zdaniem podczas łowienia sandaczy nie ma reguł...na jeziorach gdzie wędkuję nie raz dochodziło do sytuacji że zakładałem głowki 20g + 4" guma...woda w danym miejscu 3m max...i worek z braniami sandaczy się otwiera...co nie którzy popukali by się pewnie po głowie... :D ale cuż tak to już jest z tą "chumorzastą" rybą... :) ...

Pzdr....już z Wlkp...

• Like 2