Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wiele więcej to się już na tych murkach nie zmieści...

dobrze, że większość kormoranów an dwóch nogach ma problemy z myśleniem i mało kombinują ograniczając się do łowienia tam gdzie inni bo inni tam już coś przecież złowili :D

• Like 3

• 0

Swego czasu jak byłem w Szczecinie próbowałem podjechać na bulwary i złowić coś wymiarowego...stanąłem między "kormoranami" i tak sobie rzucam i słucham o czym rozmawiają umówmy się że będę nazywał gości "kormorany z wędkami"... ;) a biadolili strasznie Panie jaka to bieda z sandaczami...nie można złowić nic wymiarowego...

....w między czasie u mnie pstryk i jest sandaczyk 46cm z powrotem do wody....rzut bach 48cm...oczywiście absolutnie nie ma się czym chwalić...lecz jeden z kormoranów z czerwonym nosem...nie wytrzymał i na to Panie co Pan wyprawiasz takie ryby Pan wypuszczasz...ja mu na to Panie łowię bo lubię a nie dla mięsa..."kormoran" nie wytrzymał sięgnął do kieszeni po "prąd" i po chwili zaległ na jednej z bulwarowych ławek... :D

....teraz się dziwią że nie ma ryb wymiarowych...a to co wyprawiano 2 lata wstecz to już pominę...i zakończę milczeniem...

• Like 2

• 0

Z łodzi to można łowić przynajmniej człowiek odizolowany od tej chołoty. Ja od dwóch weekendów na zero. Czekam na nowy rok. To ostatni rok jak kupuje pzw i oirm potem będę łowił tylko w de.

Z tego co widać "kormoranów" brak...2 h temu naliczyłem "6 szt"... na całe nabrzeże także można spokojnie delektować się Szczecińskim Street Fishing... :) 

http://www.lantech.com.pl/liveszczecin/

....wpadnę po świętach i zakończę sezon...

...a 02.01.16 rozpoczynam...pogoń za "sreberkiem"... :P

• 0

Jak tam Panowie? Końcówka sezonu na bulwarach bardzo mile mnie zaskakuje. Na co drugiej wyprawie trafia się sandacz 70cm+ albo przyłów suma (łowię z kumplem z łodzi). A na każdej łowimy ryby 50-60cm. Mega! Jutro o 5.00 powtórka.

Tylko pamiętaj aby zachowac przepisową 50 m odległość od mostu  :lol: bo dostaniesz ogórkiem z jadącego pociągu..

rzeczywiście,za każdym razem ktoś okupuje filary poniżej mostu cłowego na Parce.Nawet dziś,jeden dziadzio przymnie złowił wieczorową porą jednego króciaka..w beret o most i w ten zaszczany  piach przy moscie(bo w raze co to nie jego_) pojechałem gdzie indziej i strzeliłem przyzwoitego fileta  ;)

• 0

Ostatnio byłem świadkiem akcji szarpakowców na samych bulwarach. Znajomy zadzwonił na straż, która skierowała go po policje. Policja przyjechała dość szybko (koło 10min). Wypisali jakieś mandaty szarpakowcom, którzy jak gdyby nigdy nic przenieśli się 200 metrów dalej i kontynuowali swoje łowy. Znajomy zadzwonił ponownie na policje, gdzie pan odbierający telefon po wytłumaczeniu mu sytuacji stwierdził, że "przecież nie da im drugiego mandatu za to samo". Także szarpaki działają dalej - dostanie 100zł mandatu, dołowi trochę sandacza i się zwróci, a nawet wyjdzie na plus.