Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Panowie ktoś chętny na Parsete w sobotę? Duże kombi mam i pali niewiele więc zrzutka na wache mała. Srebro weszło a konkurs na nowego użytkownika ma się ku końcowi więc to ostatni dzwonek by polowic na zezwolenie z rzgw szczecin. Wyjazd ze Szczecina switkiem rankiem powrót jak nam łapy odpadna od czesania wody. Chętnie osoby z parseckim doświadczeniem.

• 0

Mifek, lepiej się nie chwal bo zaraz połowa userów z forum zasypie Cię na pw... :) Mieć dobrą wodę to skarb, nieliczni ją mają, reszta musi zadowolić się ty co zostaje.

Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :):)

spoko spoko... na szczescie moj prv ostatnimi czasy nie jest na topie :P

• 0

Fajna guma - gratki zakupu. Tylko jak chcesz tym po Parsęcie pływać  ;)  Daj znać na priv jak wrócisz jak było.

PS mam dalej te Snapsy dla Ciebie ale sezon jesienny na morskie trotki już blisko  ;)

Dzięki Pawle,przydadzą się ,ta dętka ma i po salance pływać,nowa era ha haa .Trzeba nasza okoliczną rzeczółkę też monitorować,ten przyborek na pewno da rybki .

• 0

Dzisiaj trafiłem na taki artykuł : http://radioszczecin.pl/1,339545,rybacy-zdjeli-sieci-bull-kanal-odynca-fot-marek-

Zastanawia mnie tylko jedna sprawa. Czemu spółdzielnia Regalica użytkuję  okręg nr 5. Według RZGW uprawnionym do rybactwa jest PZW Szczecin. 

Dorzucam Link do wykazu : www.rzgw.szczecin.pl/uprawnieni-do-rybactwa-w-obwodach. 

Mógłby mi ktoś to wyjaśnić 

• 0

PZW Szczecin nie posiada swoich rybaków, a nawet wręcz stara się ich usunąć z naszych wód.

Już to kiedyś pisałem że rybacy na PZW są narzuceni przez chore przepisy na dzierżawę i użytkowanie wód.

Każdy dzierżawca musi prowadzić na swoich wodach gospodarkę rybacka.

A jak to jest z rybakami dokładnie to najlepiej w PZW się dowiadywać bo to u nas jest nieźle porąbane bo jeśli dobrze pamiętam pozwolenia dla rybaków na PZW wydaje wojewoda.

Obecny komendant SSR opowiadał mi jak to po doj... mandatu rybakom za ryby i sieci nieoznakowane był wzywany na "dywanik".

Ogólnie rybacy ze Szczecina to ta sama komunistyczna klika co Ci siedzący w zarządzie głównym.

Właściciele to trepy na wcześniejszych emeryturach i byli milicjanci. Czyli śmietanka

• Like 1

• 0

Switenie sie czyta o zorganozowanych ludziach ze Szczecina, przebrnalem przez caly watek i najbardziej mnie ruszyl brak ryby na Glebokim. Tam zaczynalem z ojcem, ktory po prawej stronie z plazy kowil leszcze pod 7kg i karpie kolo 10. To z 25 lat temu. Ja na ruska wedke lowilem wtedy plotki 10cm :D 

Urban fishing to troche nie moje klimaty - ostatnio plywam lodka po regalicy (jakos od roku), mimo to fajnie poczytac. Piszcie wiecej ;)

• 0

Dzisiaj trafiłem na taki artykuł : http://radioszczecin.pl/1,339545,rybacy-zdjeli-sieci-bull-kanal-odynca-fot-marek-

Zastanawia mnie tylko jedna sprawa. Czemu spółdzielnia Regalica użytkuję  okręg nr 5. Według RZGW uprawnionym do rybactwa jest PZW Szczecin. 

Dorzucam Link do wykazu : www.rzgw.szczecin.pl/uprawnieni-do-rybactwa-w-obwodach. 

Mógłby mi ktoś to wyjaśnić 

I o kant dupy to porozumienie, w niedzielę byłem na Dziewokliczu i na kanele odyńca stoją sieci...