Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Takie realia i tak taniej wychodzi składka roczna niż zezwolenie na 3 dni :D

Przerabiałem to w Jeleniej Górze na urlopie .

Aczkolwiek ich papierologia mnie załamała bo siedziałem tam 2 h by mi pozwolenie wypisali.

Po wszystkim stwierdziłem że chyba poza siedzeniem nad papierami to nad wodą nie bywa z PZW tam nikt,bo ryb w wodach maja zero mimo że wody piekne.

U nas chociaż papierologia mniejsza i składke w sklepie opłacisz nie biegając specjalnie do prezesa na mickiewicza :D

A morskie na całe szczeście są na cały rok B)

• 0

Pomimo nie zapowiedzianej zmiany daty na 98% będę, a i jeszcze kolegów namówiłem.

Super. Niestety musieliśmy zmienić datę bo byśmy się nie rozdwoili ... Mam nadzieję, że inni też dadzą radę :) 22.10.2016 będzie lepszy niż tydzień wcześniej ... uwierzcie. 

• 0

A czy są jakieś bonusy przewidziane dla delikwetow którzy byli na wszystkich tegorocznych SFE i którzy zrobili po kilka tys kilometrów.?

Wysłane z mojego Philips V377 przy użyciu Tapatalka

Przyznam, że myśleliśmy o tym ale ... odpowiemy na to pytanie dopiero w następnym tygodniu - są powody :)

• Like 1

• 0

Czekam...i pewnie nie tylko ja na rozwój zdarzeń.

Miło patrzeć jak PZW stara się coś robić dla nas. Trzymam kciuki. Dobra robota.

A tych którzy jeszcze nie znają SFE zachęcam do uczestnictwa.

Ja osobiście na max 5 miejscu bylem ale wrażenia......pierwsza liga.

Wysłane z mojego Philips V377 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

• 0

Dla kolegów przyjezdnych polecam gumy Lunker City Shaker w rozmiarze 3,25"...w kolorze Bubblegum Shad stosowałem główki od 17g do 30g w zależności od uciągu...

...a potrafi tutaj woda ciągnąć w ciągu jednego dnia w kierunku do morza jak i z powrotem lub niemalże stać w miejscu...

..używałem linki Varivas Avani Sea Bas Max Power Tracer 1.2...bardzo fajnie sprawdziły mi się te gumki w ubiegłym sezonie...dały sporo rybek...zabawa była przednia... :)

post-52112-0-89045800-1475825543.jpg

• Like 1

• 0

Fajnie ze chłopaki Szczeciniaki podpowiadają po warszawskiej edycji miło aż sie na to patrzy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Podpowiem jeszcze kolegom o jednej magicznej przynęcie która potrafiła otworzyć bulwarową wodę... :) a jest nią przynęta Relax Shad Diamond w wielkości 9,5cm w kolorze fluo...a co ciekawe ta sama przynęta w innej kolorystyce nie smakowała już tak samo "psiakom"..sam się dziwiłem czemu takie psioczenie z ich strony...

post-52112-0-50869500-1475828314_thumb.jpg

..także na pewno koledzy z poza Szczecina będą mieli niezły poligon doświadczalny...także życzę bólu w łokciach od docinania tych magicznych pstryków... :)

Pozdrawiam Andrzej.

• 0

Poligon doświadczalny to my tu mamy od dawna ????jak by nie bylo drop shot i inne rigi zaczeły się u nas na dużą skale.

Ryb jest tylko trzeba trafić w ich gusta.

Ustawiać można się na sandacze, okonie, bolenie i sumy bo i one czesto biorą podczas sandaczowego opadu co miałem przyjemność obserwować z kolegą kilka tygodni temu. Hol sumika 90+ na zestawie okoniowym jest już zabawą

• 0
Witam.

W dniu dzisiejszym ryby żerowały bardzo dobrze. Szczególnie agresywne okazały się być sandacze, które trzeba było delikatnie spacyfikować . W tym celu Szczecińska policja użyła środków przymusu bezpośredniego w postaci armatek wodnych.

Zapraszam do obejrzenia filmiku z tego zajścia.   ;)

• Like 1