Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam,

mam pytanie, czy ktoś ze Szczecina lub okolic wybiera sie SFP 2017 do Bydgoszczy i ma jedno wolne miejsce w aucie, już sie zapisałem a połączenie PKP jest do .... niczego. A żona powiedziała ze mogę nie wracać, jeżeli nie wrócę w niedziele na pierwszą komunie syna.

• Like 1

• 0

Witam .

A może by tak koledzy wynająć busa na wypad do Bydgoszczy , też zapisany jestem a ze nie zmotoryzowany to problem a nz pkp nie ma co za bardzo liczyc bo o ile jakos idzie dojechać do Bydgoszczy to na szybko na powrót już jest duży problem a tez musz być na niedziele w szczecinie. Bus to 8 miejsc tu już widze ze mną 3 osoby może jeszcze ktoś da znac to opłaca się zamowic busa

• 0

Gryzą miejskie zanderki?Jutro z gumiaka atakuje. ..Bolki widać? :)

Byłem wczoraj króciutko na Cegielince, później na Parnicy przy Złomie. Ludzie byli, brań sandaczowych brak, zresztą niesandaczowych też. Obecności bolków nie zaobserwowano. To tak w skrócie. Daj znać jak Ci poszło.

• Like 1

• 0

W sierpniu wybieram się na 4 dni gościnnie do Szczecina. Podpowiedzcie proszę koledzy w której  części mógłbym sobie ogarnąć noclegownie, żeby mieć możliwość przespacerować się przed śniadaniem nad wodę każdego dnia i spędzić kilka godzin w oczekiwaniu na upragnione "pstryknięcia", których w mazowieckim jak na lekarstwo  :)

Jeśli ktoś zechce się podzielić taką informacją to może być na pw jeśli z wiadomych względów nie chce pisać publicznie.

Dziękuję  :)

Edytowane przez dreadknight

• 0

Wszystko zależy od kasy jaką chcesz wydać na nocleg. Masz campanile lun Novotel zaraz nad samą Odrą. Jak będzie z sandaczem w sierpniu nie wie nikt. Możliwe że pstryknięć nie doczekasz ale szukaj w rejonach centrum ryb, ewentualnie Dziewoklicz ryba może być wszędzie i nigdzie. Pewny termin zaczyna się od listopada jeśli ryby przez sieci się przedrą

• 0

Nad samą Odrą, przy Wałach Chrobrego jest też hotel Focus. Wariant tańszy - akademia morska wynajmuje na lato pokoje w akademikach, też 5 minut nad wodę. Ale teraz, na początek sierpnia wszyscy mogą głupieć z cenami bo jest finał regat i właśnie mówili dzisiaj w lokalnym radiu, że z wolnymi miejscami na pierwszą połowę sierpnia kiepsko.

• 0

Wszystko zależy kiedy dokładnie chcesz przyjechać bo tak jak koledzy pisali wcześniej w pierwszej połowie sierpnia jest bardzo ciężko z wolnymi pokojami.

Sam szukałem czegoś dla znajomych z dolnego śląska i ciężko było. Poza centrum już szybciej i taniej. A za sandaczem jeszcze oprócz wyżej wymienionych to chyba cegielinka. Jka cos pisz na priv. bede na miejscu to moge pokazać gdzie i jak.

• 0

Jeżeli ktoś pisze że w Szczecinie są ryby to sam sobie strzela w stopę. Działacze pzw Szczecin biorą kasę i przez takie teksty czują się jeszcze jak pączki w maśle... bo wygląda na to, że wszystko jest w porządku. A nie jest. z mojej strony taki trochę #boldupy ale nie mam zamiaru opłacać w przyszłym roku kolejnych składek dla tego złodziejstwa. 

Dreadknight w Odrze masz szansę na bolenia i suma. Próbuj przy mostach, ale szczerze mówiąc - szkoda życia. Lepiej zapytaj o sklepy z dobrym piwem

• Like 2

• 0

nie twierdze ze szczecin to jest "rybne eldorado" ale coś tam trafić można, jak przepłynie przez sieci na zalewie. Jest to raczej rzeźba niż przyjemne łowienie w oczekiwaniu na 70-tki. Widziałem jak wyciągali duże ryby z odry w zeszłym roku i o dziwo tam wracały. Ja największego sandacza w ciągu ostaniach dwóch lat na wałach trafiłem 62 cm, a tak to fryteczki 30-40 cm i trochę okoni 30+ ale nic powyżej 35. 

Osobiście jak mam jechać na bulwary i stać miedzy wszystkimi "kaloszami", naciągającymi 40 cm sandacze do wymiaru, tez wole wyjechać parę km za szczecin.

Edytowane przez Przemek.

• 0

nie twierdze ze szczecin to jest "rybne eldorado" ale coś tam trafić można, jak przepłynie przez sieci na zalewie. Jest to raczej rzeźba niż przyjemne łowienie w oczekiwaniu na 70-tki. Widziałem jak wyciągali duże ryby z odry w zeszłym roku i o dziwo tam wracały. Ja największego sandacza w ciągu ostaniach dwóch lat na wałach trafiłem 62 cm, a tak to fryteczki 30-40 cm i trochę okoni 30+ ale nic powyżej 35. 

Osobiście jak mam jechać na bulwary i stać miedzy wszystkimi "kaloszami", naciągającymi 40 cm sandacze do wymiaru, tez wole wyjechać parę km za szczecin.

To po co pisać, że są , tylko nie jest tak łatwo jak jesienią ?  Nie wiem ile przełowiłeś na Odrze w centrum, ale pewno jak piszesz dwa lata to kilkanaście/kilkadziesiąt razy byłeś i sandacz max 62 cm na te tysiące rzutów to jest wynik raczej dramatyczny . Z przekroczeniem 50 cm też pewno łatwo nie było.

Niestety w porównaniu z okresem 3-4 lata wstecz od 2015 jest stały regres, jeśli chodzi o sandacze i bolenie. Nie ma się co do tego oszukiwać i raczej na poprawę się nie zanosi.

Ale w PZW chyba uznali , że od wszystko od kilku lat idzie w dobrym kierunku. Najpierw zniesienie zakazu spinningu w grudniu, potem wymiar sandacza na 45 cm, teraz okres ochronny od marca. Ale ważne, że kasa się zgadza...