Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja byłem chwilę na bulwarach pomiędzy mostami, po tym co tu napisaliście o sieciach na Parnicy. I jak tam widzę to 90% łowiących to obecnie dropshotowcy. Ja z opadu nie złapałem nic, za to wokół mnie co 15-20 min na dropa (czerwonego) co chwilę lądował niewymiar. Plusem jedynie jest, że wszystkie ryby wracały do wody. Następna wyprawa już z dropem. Odra ciągnie tam jak szalona chyba po tych deszczach. Plus wiatr - więc główka 35 gram :/.

• 0

Witajcie!

Proszę podpowiedzcie do kogo należy Odra - bulwary, okolice dworca PKP. Wyszukałem ze Regalica ale pewności nie mam.

Ewentualnie gdzie zaczynaja się wody morskie i pzw.

Ewentualnie gdzie znajdę jakąś mapkę?

Dzięki za podpowiedz.

Bartek

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

• Like 1

• 0

Od trasy zamkowej na południe do autostrady na wysokości Kolbaskowa to wody PZW dalej na południe prawie do Kostrzyna to wody Regalicy

A na północ od trasy zamkowej to wody morskie

Witajcie!

Proszę podpowiedzcie do kogo należy Odra - bulwary, okolice dworca PKP. Wyszukałem ze Regalica ale pewności nie mam.

Ewentualnie gdzie zaczynaja się wody morskie i pzw.

Ewentualnie gdzie znajdę jakąś mapkę?

Dzięki za podpowiedz.

Bartek

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Edytowane przez bonah009
  • Like 1

• 0

Bulwary to PZW. PZW jest od mostów na A6 do pierwszych mostów od morza tj. Trasa zamkowa i Cłowy. Poniżej tych mostów jest OIRM. Powyżej A6 SR Regalica. A no i jeśli chodzi o Parnicę,to Parnica od Zachodniej do mostu na Energetyków - PZW, potem od wspomnianego mostu (przy straży) do Regalicy - morskie. 

• 0

Hej!

Z góry przepraszam za off-topic. Wydaje mi się, że już był ten temat poruszamy, ale nie mogę znaleźć posta. Czy w Szczecinie można gdzieś wymienić zawór w pontonie? Znacie jakieś miejsce gdzie zrobią to w miarę porządnie na miejscu? Wolałbym nie wysyłać gumiaka.

Na myśl przychodzi mi pontonik.pl na Niklowej.

Pozdr

• 0

Maras popytaj na Przestrzennej, tam na pewno się ktoś znajdzie. A jak nie to polecam kleje SZU na gdańskiej, oprócz sprzedaży świadczą także usługi w zakresie klejenia. Oddawałem do nich komory do pływadełka w tym roku i zrobili świetnie swoją robotę

• 0

Maras popytaj na Przestrzennej, tam na pewno się ktoś znajdzie. A jak nie to polecam kleje SZU na gdańskiej, oprócz sprzedaży świadczą także usługi w zakresie klejenia. Oddawałem do nich komory do pływadełka w tym roku i zrobili świetnie swoją robotę

Firma Kleje-szu jest jak najbardziej do polecenia .I tak jak napisałeś usługi też wykonują. A jak ktoś chciałby sam skleić to czy tamto to dobiorą  klej  i wytłumaczą co i jak należy zrobić i po jakim czasie można używać. 

• 0

Jeśli jest ktoś kto jeździ na sandacza w inne miejsca niż Odra w centrum i szuka towarzysza to piszcie na priv. Aktualnie mam sporo wolnego czasu i wielką ochotę żeby połowić. Ale w centrum nie mogę się odnaleźć, dla mnie to nie wędkowanie...

• Like 1

• 0

Trzeba będzie odwiedzić stare śmieci. Czy ktoś próbował łapać zandery na szczupakowe streamery na czeburaszce? Mam taki pomysł spróbować jak to wyjdzie.

Łowiłem kilka razy na koguty wiadomo przynęta trochę różni się od streamera ale przynajmniej rzadko był nie wymiarek...jak pstryknął to wymiar...ale straty w przynętach ponosiłem okrutne...koguty tradycyjnie (myślę że na czeburaszce straty były by mniejsze) także obecnie u mnie guma 4" ...przynęty bardziej selektywne...szkoda mi kaleczyć "potencjału"...aczkolwiek poligon doświadczalny jest niezły... ;) a i sumki mnie przegoniły po bulwarach żadnego niestety nie wyjąłem nie ta "liga wagowa"... zresztą z mojego doświadczenia jakoś w miesiącach listopad\grudzień zawsze pada więcej wymiarowych a i rodzynki po 70 cm też się zdarzają...będę w połowie listopada i grudnia...mam nadzieję że coś tam uda się "wydłubać"... wieczorami jest zdecydowanie luzniej na bulwarach...jak będzie cisza w tym wątku to znaczy że biero... ;)

Pzdr.

• Like 2