Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wróciłem ze Szczecińskich wojaży :D . Ostatecznie łowiłem tylko w poniedziałek i wtorek.

W poniedziałek po tym dmuchaniu przez Grzegorza, który zatrzymał mnie w niedzielę w domu - obłowiłem się do oporu, co z tego że ryby do 40cm ale ilość była mocno zadowalająca gdzie w moich rejonach nie ma o czym marzyć. Łowiłem standardowo z podbicia na główkach 16-28g. oraz trochę szurałem po dnie. Na dropsa brały tak samo dobrze z tego co widziałem. To co pozytywnie mnie zaskoczyło to nie widziałem, żeby jakakolwiek ryba niewymiarowa poszła do reklamówki. Pełen C&R u lokalnych dziadków :D (bo taka średnia wieku w poniedziałek dominowała)

Dla osób miejscowych pewnie to normalne zjawisko, ale poziom wody był prawie na równo z tym drewnianym pomostem pomiędzy m.długim a trasą zamkową, a uciąg był zerowy.

We wtorek wody było z pół metra mniej i już typowy dla rzeki dość mocny uciąg. We wtorek wyniki bliskie zeru.

Edytowane przez dreadknight
  • Like 2

• 0

wczoraj lowilem z kolegą trochę z dala od tego bialorybu a brał sandaczyk jak wściekły

No fakt sandaczyk brał fajnie, ale falami. Zdarzały się nawet okołowymiarowe ????

Widziałem 2 gości obserwujących echo pod Trasą Zamkową, myślałem że to Ty...

• 0

Jak nie SILVER to następny nocleg obok to IBIS BUDGET SZCZECIN,   tam byś miał około 155 zeta za dwie osoby za dobę bez śniadania.

Parking mają ... ale tylko monitoring  .Obok za płotem masz strzeżony i ewentualnie tam na nocki postawić przyczepę.

W Przecławiu też coś chyba jest przy drodze ,przed wjazdem na hurt warzyw. 

Google i masz wiele pozycji tak jak Filip zapodał  wyżej .

• 0

Ostatnio w samo południe miałem efekty na stawie brodowskim. Kilka okonków 25-30cm. Teraz zastanawiam się nad Parnicą, ale o kanale rybnym nie myślałem w ogóle..

To tam są okonie? Widziałem latem stada karasi przy powierzchni, myślałem ze na tym koniec. Chociaż w tym roku w jeziorku przy ku słońcu złapałem szczupaka kolo 40cm, dropszotując za białą rybą :)

• 0

No ba! Latem na pływadełku nie wyjąłem tyle okoni na kanale rybnym co tam z brzegu. Ogólnie to mam takie odpały że szukam czegoś innego niż pzw. Zdecydowanie na tamtych łowiskach jest mocna dendencja spadkowa - z roku na rok gorzej i lepiej opuścić już ten tonący okręt ????

• 0

Na stawie brodowskim można wędkować? Trzeba jakieś pozwolenie?

Bywam tam na spacerach ze swoim młodym i widziałem że dziadki siedzą z kijami i pchają do pudełek drobiazg jakiś , ale że okoń tam jest to nie wiedziałem i to jeszcze 30 cm ???? i go nikt jeszcze nie wybrał.????

• 0

tendencja* Jutro chyba też pojadę na lekko. Dam znać jak coś ciekawego się trafi.

To tam są okonie? Widziałem latem stada karasi przy powierzchni, myślałem ze na tym koniec. Chociaż w tym roku w jeziorku przy ku słońcu złapałem szczupaka kolo 40cm, dropszotując za białą rybą :)

W tym roku na Brodowskim pojawił się nawet szczupak. Może był i wcześniej ale jakoś się z nim musiałem wymijać... Moja żona nawet wyjęła takiego 40cm podczas spaceru (oczywiście z wędką spaceru :P) Ogólnie to trafia się jako przyłów podczas machania paprochem, na duże gumki coś nie chce reagować. Największy miał 67cm jak dotąd