Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dzisiaj byłem w Moczyłach teren Sr Regalica, rozmawiałem z miejscowym takim starszym panem powiedział że takiego bez rybia jak teraz to nie widział , tę tłuki z Gryfina wytłukli wszystko ,siatki wszędzie i to nie oznakowane

Nie od dziś wiadomo, że na PSR Regalica to się cuda dzieją. Nieoznakowane siatki i trałowanie to codzienność.

Poza tym wędkarze z okolic Gryfina nie lepsi. Tu dalej panuje PRL

https://www.facebook.com/kwpsrszczecin/photos/ms.c.eJwzNDU1NjUzsbS0MDA1NTMz1DMEC5gaGEAEDABy4wa5.bps.a.1553564958055665.1073741901.1095778867167612/1553565008055660/?type=3&theater

• 0

Nie od dziś wiadomo, że na PSR Regalica to się cuda dzieją. Nieoznakowane siatki i trałowanie to codzienność.

https://www.facebook.com/kwpsrszczecin/photos/ms.c.eJwzNDU1NjUzsbS0MDA1NTMz1DMEC5gaGEAEDABy4wa5.bps.a.1553564958055665.1073741901.1095778867167612/1553565008055660/?type=3&theater

Miszcz filetowania normalnie hehe

• 0

Rybacy nocą znowu siatki w porcie stawiają☹

No i dobrze, może jak wszystko wypierdzielą do zera. Jestem za tym aby wszędzie stały siaty, zwłaszcza podczas tarła ryb. Im szybciej skończy się ta agonia tym lepiej. Nic już chyba nie poprawi tak sytuacji jak odbicie się od dna

• 0

No i dobrze, może jak wszystko wypierdzielą do zera. Jestem za tym aby wszędzie stały siaty, zwłaszcza podczas tarła ryb. Im szybciej skończy się ta agonia tym lepiej. Nic już chyba nie poprawi tak sytuacji jak odbicie się od dna

Może i masz racje[emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Nikt nie mówi o "kosiarzach" którzy jeszcze w zeszłym roku mieli prywatny slip w Łubnicy. Granatowa łódka "w stylu romany bez kabiny" na Gryfińskich numerach, czerwona motorówka w stylu "Kanady" też z Gryfina i wielu bezkarnych kłusoli. Eldorado to zakole powyżej popularnego dołka sumowego trochę powyżej Łubnicy.

• 0

Spóźniłem się na te osiemdziesiątki,  bo dziś pełnia, wzrost ciśnienia, wiatr z zachodu, no to w sumie nie przeszkadza, ale za słabo  wieje w dodatku pochmurnie a i woda jest wysoka mokra i płynie... Na Parnicy dwa krótkie, a inni w ogóle nie widziałem żeby coś wyjmowali. Powiedziałem pas o 10:00. Na Bulwarach to więcej wędek niż ryb.

• 0

Potwierdzam, bardzo słabo. W mieście mega uciąg, chociaż obok mnie koleś wyjął takiego ~55cm. Ja jeden krótki na Parnicy i kilka okoni, jeden w granicach 30 cm.

Dziś na bulwarach były kołowe zawody od 7 do 13 i w tym czasie większość bulwarów była zamknięta do łowienia, ciekawe czy coś padło wymiarowego :)

• 0

Ostatnio łowimy z kumplem całkiem sporo, może nie 80tki, ale kilka 60tek mamy na każdej wyprawie. Co ciekawe sandacz stoi na dość płytkiej wodzie. Najlepsze efekty mamy na 6-7 metrach i to niekoniecznie tylko na Odrze (Parnica też darzy w tym roku).  Oczywiście łowimy z łódki. Jeśli chodzi o moje podboje bulwarowe to wyniki mam podobne do kolegów...

• 0

Ostatnio łowimy z kumplem całkiem sporo, może nie 80tki, ale kilka 60tek mamy na każdej wyprawie. Co ciekawe sandacz stoi na dość płytkiej wodzie. Najlepsze efekty mamy na 6-7 metrach i to niekoniecznie tylko na Odrze (Parnica też darzy w tym roku). 

Uwaga! Płatne trolle z PZW  :D  :D  :D  ;)

• 0

Ostatnio łowimy z kumplem całkiem sporo, może nie 80tki, ale kilka 60tek mamy na każdej wyprawie. Co ciekawe sandacz stoi na dość płytkiej wodzie. Najlepsze efekty mamy na 6-7 metrach i to niekoniecznie tylko na Odrze (Parnica też darzy w tym roku). Oczywiście łowimy z łódki. Jeśli chodzi o moje podboje bulwarowe to wyniki mam podobne do kolegów...

Ja pływam po Regalicy (PZW) i słabo. Jeden wymiar na kiła dni.

• 0

Dzisiaj na "wałach" zero, za to kolega podesłał mi foto (pewnie żeby mnie zdenerwować ;D) na martwą rybkę (z łodzi) w okolicach wyspy puckiej złapali kilka sztuk ponad 60 cm. Widocznie sandacze tez znają tą metę na bulwarach xD

Jak jest z pływaniem i kotwiczeniem przy wyspie puckiej ?? Zawsze pływam po regalicy ale chciałbym trochę popróbować łowić też na Odrze. Wiele lat startowałem w spławikowych zawodach i bardzo często tam bywałem, ale nie pamiętam żebym widywał tam jakieś łódki, w szczególności przy wyspie,  za to kajaków tam jak na autostradzie.

• 0

Jak jest z pływaniem i kotwiczeniem przy wyspie puckiej ?? Zawsze pływam po regalicy ale chciałbym trochę popróbować łowić też na Odrze. Wiele lat startowałem w spławikowych zawodach i bardzo często tam bywałem, ale nie pamiętam żebym widywał tam jakieś łódki, w szczególności przy wyspie, za to kajaków tam jak na autostradzie.

Kotwiczysz na własne ryzyko, od trasy zamkowej do Dziewoklicza + Parnica do mostu kolejowego pływa debil inspektor takim niebieskobialym okrętem. Dziad czepia się i wlepia mandaty jak masz wszystko Ok to wymyśli brak zapałek sztormowych lub świateł na pontonie czy kajaku które traktuje jako statek[emoji35]. Jak go zobaczysz to uciekaj, szkoda czasu na rozmowę z tym betonem. Dzień ci zje..e i tyle. Po za tym szczegółem to zostaw miejsce dla innych jednostek by mogły przepłynąć (podobnie jak na Regalicy)i można łowić[emoji12]( policja się nie czepia tylko ten nadgorliwiec inspektor????).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez gumowy
  • Like 1

• 0

Uwaga! Płatne trolle z PZW  :D  :D  :D  ;)

Przestałem już biadolić na PZW, szukać tłumaczeń dlaczego nie bierze itd. Zacząłem po prostu łowić. Jest dużo trudniej niż np. w tamtym roku, kiedy to wystarczyło popłynąć na dziewoklicz na 2-3 godzinki i można się było nałowić do bólu. W tym roku mieliśmy kilka wypraw kompletnie bez ryby i kilka na których prawie nie łowiliśmy (tylko pływaliśmy z echo). 

• Like 1