Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Z tą kasą ze składek to bym nie przesadzał, grosze takie, Panie, że szkoda gadać. Sam widziałem jak bidule ze związku chodzą po swojej siedzibie jeszcze w sweterkach z PRL-u. Nie mają w co się ubrać, a Wy z tej kasy jeszcze chcecie zarybień... Napiszmy do Jurka żeby w przyszłym roku na Pzw poszły pieniądze z WOŚPu

Lata tam nie byłem ale dzwoniłem kilka miesięcy temu, wędkę na 30 lecie wędkowania w pracowni mi składają i chciałem poznać dokładną datę wstąpienia w szeregi tej zacnej instytucji aby umieścić na blanku odpowiednią dedykację, niestety takiej ewidencji nie prowadzą. To jeśli ja starą kartę kiedyś zgubiłem to może już nie jestem członkiem pzw.

• 0

Nowy sezon całkiem blisko, więc apetyt na nowy sprzęcik co niektórym rośnie. w związku z tym gdyby ktoś chciał przed zakupem pomacać to i tamto (bardzo fajny pomysł w sumie nie mój - ostatnio był taki temat na jb, ale nie mogę go znaleźć :P) to mam do zaproponowania:

- kołowrotki - TP 4000PG '15, abu Orra 3000, tsurinoya tsp 3000, tsurinoya jaguar 3000

- kijki - lucky john one sensoric 2,25 6-18, phenix sp 742mh.

W zamian chciałbym spróbować czegoś do łowienia na lekko (kij lub kręcioł) bo nigdy nie miałem w rękach. Ew jakąś krótką pałę powiedzmy do 40, 60 może 90g wyrzutu. Jak ktoś posiada kołowrotek Mistrall lub Penn to też chętnie chętnie :)

sprawdzanie nie na sucho, bo to zawsze można w sklepie, ale gdzieś nad wodą. Może nawet jakieś grupowe macanki zorganizujemy? 

Edytowane przez MarcinW

• 0

(...)

Może nawet jakieś grupowe macanki zorganizujemy? 

Do tego to koleżanki wędkarki potrzebne. Bo tak między sobą to trochę wiesz... :P

A tak zupełnie serio - pomysł fajny, bo czasami te 2-3 rzuty nad wodą mogą zadecydować o zakupie. Jestem za! Coś tam mam z kręciołów siemano, daiwy, penn'a a wędeczki to jakieś STC się znajdą, westin, trochę muchowych gratów ;)

• 0

No to extra, ciekaw jestem penna i westina :)

Pozostaje tylko do ustalenia miejsce i czas. Taka luźna propozycja to kanał zielony i Parnica powiedzmy w sobotę koło południa jak się zrobi cieplej :) 

A jeżeli jest więcej chętnych, ale ktoś nie ma np środka transportu, to mogę zabrać z Warszewa, Niebuszewa, Centrum i z Pomorzan.

• 0

Ogłoszenie musi być, ale np w BIP, jak tu podałem. Na swoim profilu facebookowym nie muszą umieszczać. Zawsze jest jakaś szansa, że znajdzie się ktoś lepszy od ustalonego kandydata (0,5%). Sam jak się przyjmowałem do budżetówki to byłem tego świadomy.

• 0

Koledzy. Najlepsze wędzisko Waszym zdaniem na okonia z pomostu/łódki? Jezioro głównie. Nie mam doswiadczenia w niczym krótszym od 2.75m. Czy najlepsze coś pod 2m? Będę wdzieczny za kazde propozycje. Pozdrawiam :)

Czy to prawda, że plecionka zniszczy pysk okoniowi? Bo jest za miekka? Jakie macie doswiadczenia z plecionka i jaka polecacie? Dzięki z góry za podzielenie się Waszym doswiadczeniem. Archiwum też wertuję :)