Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Krótkie się trafiają ale bez rewelacji :(

Ja, wczoraj kilka 40taków i jedna wymiarowa 60tka. Dzisiaj uparłem sie na okonie, w sumie siadło 6szt, największy 31cm. No i oczywiście dużo "zabawkowych" sanadczyków.

post-50112-0-70276700-1540139417_thumb.jpg post-50112-0-23219700-1540139373_thumb.jpg post-50112-0-78557400-1540139427_thumb.jpg

Chodzi mi po głowie wypad do Ueckermünde na okonie, gdyby któryś z kolegów chciał dołączyć zapraszam na priv. 

• Like 1

• 0

Robert w Uckermunde byłem 2 tygodnie temu - ilościowo sporo ale tylko 2-3 szt powyżej 30cm.

Gdzie złowiłeś okonie?

@Luk1234 - poszedł priv

Po jednej nutce wiedziałem gdzie fotki zostały zrobione ;) Mam inne pytanie jakiej wędki używasz ? :)

@ Przemek. - kijek to Phenix SP-742-ML  składany przed forumowego kolegę @mrWhite7.

• 0

Dzisiaj po 10 miałem 5 bran na dropa ale wiatr nie pozwalał łowić . Z plecionki robił się balon nawet przy trzymaniu wędki nad sama woda tragedia po godzinie wróciłem do domu . Byłem jedynym wędkarzem przy dworcu

Nic dziwnego jak wieje 37 km/h ;) do soboty podobno ma być taka wietrzno - deszczowa pogoda :(

• 0

Na sandacze nie narzekaj...nie każdy ma tak dobrze z ich liczebnością w odwiedzanych na co dzień wodach :P  ;)

Przez ile miesięcy w roku łapiesz te sandacze w takich ilościach jak teraz ?  :lol:  :D

Zresztą z tego co słyszę po znajomkach, nie każdy ma tyle szczęścia żeby trafić na dzień kiedy te większe jedzą  :(

• Like 1

• 0

Przez ile miesięcy w roku łapiesz te sandacze w takich ilościach jak teraz ?  :lol:  :D

Zresztą z tego co słyszę po znajomkach, nie każdy ma tyle szczęścia żeby trafić na dzień kiedy te większe jedzą  :(

Napiszę tak...kilka lat temu na dwóch wyjazdach do Szczecina złowiłem tyle sandaczy co u mnie przez cały sezon... :blink:  :D

• 0

Nie chce zakładać osobnego tematu, a miejsce tak bliskie Szcz, że to prawie Szczecin...;)

Pany..był ktoś ostatnio na rzece Uecker u naszego zachodniego sąsiada za okoniem?

Pojechałbym ale mam dylemat czy warto, tzn. czy wszedł większy okoń...miesiąc temu brały całkiem przyzwoicie ale takie max do 30 cm.

Piszę tutaj bo sporo ekip ze Szczecina do Uckermunde z tego co wiem lata :)

• Like 1

• 0

Nie chce zakładać osobnego tematu, a miejsce tak bliskie Szcz, że to prawie Szczecin... ;)

Pany..był ktoś ostatnio na rzece Uecker u naszego zachodniego sąsiada za okoniem?

Pojechałbym ale mam dylemat czy warto, tzn. czy wszedł większy okoń...miesiąc temu brały całkiem przyzwoicie ale takie max do 30 cm.

Piszę tutaj bo sporo ekip ze Szczecina do Uckermunde z tego co wiem lata :)

Witam!

Ja się podepnę pod temat jak wygląda pozwolenie? W PZW dostałem informację iż  za 110zł jest do wykupienia pozwolenie na ten Land. A czy istnieją pozwolenia 1 dniowe? szkoda mi wydać 110zł za 1 wypad...