Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie pamiętam tak nierównego roku. Są dni kiedy można trafić kilka wymiarów w godzinkę, ale są i takie kiedy stojąc na murku kilka godzin nie uświadczymy nawet brania. Ja przerzuciłem się na okoniówkę, przynajmniej za każdym razem wydłubie jak nie sandaczyka to jakiegoś okonka...

• 0

wszystko zależy od pory dnia, czasami biorą z rana, czasami w południe a często wieczorem / w nocy ;) Trzeba dobrze trafić.

Nie miałem jeszcze takiego dnia żeby nic nie złapać.

W takim razie słabiutki ze mnie wędkarzyna, bo wychodząc na rybki średnio 3 razy w tygodniu na godzinkę miałem już parę wypraw bez brania :)

• 0

I tak bywa :) może mam więcej szczęścia, może umiejętności, może trafiam w miejsce, kto wie. Ale miałem też takie sytuacje że łapałem krótkie a koleś dwa metry obok wymiar za wymiarem. W sobotę rano trafiłem jednego krótkiego a w okolicach 12 w nocy 3 wymiary z jednego miejsca :)

• 0

Ogólnie to rzeczywiście biorą różnie,ale dla mnie większe sztuki trafiają się na opad niż na dropa. Druga sprawa to co dzieje się nad wodą, to tragedia 99 % zlowionych ryb dostaje w łeb i nie tylko wymiar ale też krótkie, a i są tacy co napierdalają sandaczami o kant chodnika co widziałem w zeszła sobotę przy bosmance

• 0

klasyk, ludzie z dziećmi chodzą na spacer a lokalesi nawet nie potrafią humanitarnie zabić okonia i tłuką nimi o glebę... i nie podniesie nie schowa go do torby tylko leża te ryby na ziemi. W końcu trofea :D Wczoraj koło kolejowego koleś złapał takiego ponad 70 cm lekko, i wszystko było by ok, gdyby nie to ze próbował go zabić o lampę, zanim mu się udało to ryba wypadła mu kilka razy i ganiał ja po chodniku. Parodia ale taki mamy klimat w Szczecinie  :)  

Jak nie maja podbieraka, a często nie maja i proszą o pomoc to mowie ze pomogę ale po wszystkim ryba moja, zdziwienie na twarzy bezcenne :D Z reguły rezygnują z pomocy :D

Edytowane przez Przemek.

• 0

A szczupaki są jeszcze w Odrze na naszym odcinku czy to już gatunek wymarły? Ktoś złowił coś w tym roku lub słyszał o kimś kto wyjął? Może jakiś kolega kolegi? Wiem że szczupak z wielkiej rzeki to żadna ryba dla większości, może dlatego wszyscy przechodzą obok tego tematu obojętnie... ale luka po KRULU wód, której nic nie wypełniło, została. Tak samo jak po stadach dużych leszczy. Ktoś coś?

• 0

A szczupaki są jeszcze w Odrze na naszym odcinku czy to już gatunek wymarły? Ktoś złowił coś w tym roku lub słyszał o kimś kto wyjął? Może jakiś kolega kolegi? Wiem że szczupak z wielkiej rzeki to żadna ryba dla większości, może dlatego wszyscy przechodzą obok tego tematu obojętnie... ale luka po KRULU wód, której nic nie wypełniło, została. Tak samo jak po stadach dużych leszczy. Ktoś coś?

3 sztuki w tym roku na 5 wypadów szczupakowych. Sierpień i początek września. Odra Zachodnia i jej kanał. Tylko trolling dał efekty. Na gumę i blachę wyniki 0 same okonie.

Edytowane przez lyha