Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Panowie, podpowie ktoś gdzie mogę pobawić się z okonkami na wodach pzw Szczecin w tej chwili ? Nie musi być ich dużo, nie muszą być duże. A może jeździ ktoś i szuka towarzysza ? Proszę pisać na priv, z góry bardzo dziękuję za wszelkie podpowiedzi

• 0

Myślałeś o rzece Świniec w Kamieniu Pomorskim? Łatwy dojazd drogą S3, parking przy rzece, dostępne brzegi.

Piszę na otwartym forum, bo to przecież żadna tajna miejscówka. A nawet jak więcej osób tam pojedzie to nie zaszkodzi, gdy autochtoni zobaczą, że istnieją bardziej sportowe metody połowu niż praktykowane przez niektórych miejscowych ;)

• 0

Panowie, podpowie ktoś gdzie mogę pobawić się z okonkami na wodach pzw Szczecin w tej chwili ? Nie musi być ich dużo, nie muszą być duże. A może jeździ ktoś i szuka towarzysza ? Proszę pisać na priv, z góry bardzo dziękuję za wszelkie podpowiedzi

Na dziewokliczy przy kładce zawsze kręcą sie jakies maluchy..ewentualnie kanał zielony-przelot na parnice.

• 0

Grzesiu, czy te kanały stanowią część obwodu rybackiego rzeki Odry Nr 5?

https://pzwszczecin.com/wp-content/uploads/Odst%C4%99pstwa-od-zasad-zawartych-w-RAPR-na-wodach-Okr%C4%99gu-PZW-Szczecin.pdf

Tu jest wyliczenie, ale nie widzę wszystkich nazw, które podałeś. Jest tylko Przekop Parnicki.

https://pzwszczecin.com/wykaz-wod/rzeki-zbiorniki-kanaly/

Edytowane przez Krzysiek Rogalski

• 0

Myślałeś o rzece Świniec w Kamieniu Pomorskim? Łatwy dojazd drogą S3, parking przy rzece, dostępne brzegi.

Piszę na otwartym forum, bo to przecież żadna tajna miejscówka. A nawet jak więcej osób tam pojedzie to nie zaszkodzi, gdy autochtoni zobaczą, że istnieją bardziej sportowe metody połowu niż praktykowane przez niektórych miejscowych 

W tym roku jest zakaz łowienia na tej wodzie od zmierzchu do świtu- warto mieć to na uwadze.

• 0

Jak tam u was panowie Sandacz gryzie?

Ja się przestawiłem na leciutkie łowienie w kanałach odry 5-6cm przynętami na główkach 3g chyba że w nurcie mocnym 7g.

Poniedziałek i wtorek ładnie połowiłem sporo maluszków do 30cm i 3 wymiary 52cm,47cm,45cm 1 obcinka szczupaka wygiął mi kija i pokazał się tylko złoty  60cm max. po czym strzelił .Kolega wyjął 63 na brzeg. Także do lutego łowie na płytszych wodach.

Edytowane przez lyha

• 0

Jak tam u was panowie Sandacz gryzie?

Ja się przestawiłem na leciutkie łowienie w kanałach odry 5-6cm przynętami na główkach 3g chyba że w nurcie mocnym 7g.

Poniedziałek i wtorek ładnie połowiłem sporo maluszków do 30cm i 3 wymiary 52cm,47cm,45cm 1 obcinka szczupaka wygiął mi kija i pokazał się tylko złoty  60cm max. po czym strzelił .Kolega wyjął 63 na brzeg. Także do lutego łowie na płytszych wodach.

Sandacz przypadkiem niema okresu ochronnego? Dawno w Polsce nie łowiłem, ale wydaje mi się że nic do tej pory się nie zmieniło.

• 0

Czy ktoś potwierdza za kilka dni temu na stolarni łowiono sandacze a rekordowy miał 14 kg(podobno zberetowany)?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mam nadzieje, że to nie prawda - szczególnie o to zberetowanie mi chodzi :( kto przy zdrowych zmysłach bierze taką samice  :angry:

Edytowane przez robbertzam

• 0

Sandacz przypadkiem niema okresu ochronnego? Dawno w Polsce nie łowiłem, ale wydaje mi się że nic do tej pory się nie zmieniło.

W okręgu szczecińskim, wyłącznie w obwodzie rybackim Odra nr 5, wymiar ochronny sandacza wynosi 45 cm a okres ochronny jest od 01.03 do 31.05

Edytowane przez Artech

• 0

Mam nadzieje, że to nie prawda - szczególnie o to zberetowanie mi chodzi :( kto przy zdrowych zmysłach bierze taką samice  :angry:

To jest Szczecin, wędkarski PRL. Myślisz ze łapiąc taka rybę "Janki" myślą o tym ze nie powinno się jej zjadać ? 

Czy ktoś potwierdza za kilka dni temu na stolarni łowiono sandacze a rekordowy miał 14 kg(podobno zberetowany)?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie wiem czy miał 14kg, ale też słyszałem że ładne ryby złapali. To był raczej "szczęśliwy traf", dzięki temu wydarzeniu ludzi na brzegu nagle przybyło. Wszyscy maja nadzieje a zamrażalnik po świętach pusty :)

Edytowane przez Astrofelis