Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Panowie, gdzie na Odrze w okolicach Szczecina mogę pobawić się z okoniami? . Chcę porzucać trochę w wolnym czasie, na naszych jeziorach zakaz spiningu do 1.05, a "moja" żwirownia już mnie nudzi.

Sandaczowych met znam trochę, ale okoni w Odrze nigdy docelowo nie lowiłem...

• 0

Nie wolno na PZW, na nic.

Możesz na morskich i regalica.

Szczecin to jedno z nielicznych miejsc w Polsce gdzie spinnigować legalnie można cały rok . Łowisz do końca sezonu na PZW potem przechodzisz na drugą stronę mostu i już łowisz na wodach SUM, choć Odra ciągle ta sama... :ph34r:

• 0

Co Wy pi.... cie? Od kiedy na wodach PZW Szczecin nie wolno spinningować? Są obdzary ochronne na których nie wilno łowić do 15 maja ale na reszcie wolno spinningoeać cały rok.

https://pzwszczecin.com/mapy-lowisk/rzeka-odra-obwod-nr-5/ na mapce na czerwono obszary ochronne

Edit

No i się okazuje, że to ja pier... olę jak potłuczony i nie wiedziałem o tym 2 miesięcznym zakazie ???? Ale w tym czasie i tak nie łowię na 5... ????

Edytowane przez Artech

• 0

Co Wy pi.... cie? Od kiedy na wodach PZW Szczecin nie wolno spinningować? Są obdzary ochronne na których nie wilno łowić do 15 maja ale na reszcie wolno spinningoeać cały rok.

https://pzwszczecin.com/mapy-lowisk/rzeka-odra-obwod-nr-5/ na mapce na czerwono obszary ochronne

Edit

No i się okazuje, że to ja pier... olę jak potłuczony i nie wiedziałem o tym 2 miesięcznym zakazie Ale w tym czasie i tak nie łowię na 5...

A już się przestraszyłem, że ja coś źle przeczytałem i zamiast spiningować to siedzę w domu :D

• 0

Jakby ktoś szukał kompana do machania spinningiem, w któryś z dni pomiędzy 1-6 maja to jestem chętny. Może być z brzegu, dysponuje sporym autem, także ewentualnie jakiś ponton można bez problemu wrzucić w razie czego hak też jest.... chodzi mi po głowie główne Szczupły ale chętnie pobiegam za każdym drapieżnikiem...

Kontakt Priv 

Edytowane przez robbertzam

• 0

Cześć, dzień dobry,

wybieram się służbowo do Szczecina pod koniec czerwca. Mam plan przyjechać dzień wcześniej i popołudnie/wieczór spędzić nad Odrą. Będę wdzięczny za ewentualne wskazówki, czy gdzieś nie wolno mi się z wędką pakować, albo gdzie warto przydreptać.

Od strony formalnej, to rozumiem, że robię przelew ze wskazaniem dnia i gotowe? https://pzwszczecin.com/oplaty/

• 0

Hej. Musisz tylko potwierdzenie mieć wydrukowane. Co do jakiś wmiare dobrych miejscowek na spinning to okolice mostu Długiego i kolejowego. Kanał zielony, Parnica, ogólnie wszystkie te miejsca masz w promieniu 2 km i do obejścia na własnych nogach.

• Like 1