Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Poleci ktoś dobry podbierak teleskopowy, siatka gumowana, kształt kosza bez znaczenia. Nie interesują mnie te żyłkowe wynalazki, tak bardzo popularne w Szczecinie ;)

Spro freestyle drop net o średnicy 80cm jest idealne i w zupełności na nasze warunki wystarczy.

Rozkłada się w sekundę, nie zajmuje tyle miejsca co podbierak i podbierasz z każdego możliwego miejsca w Szczecinie.

Osobiście zrobiłem tylko jeden upgrade i dociążyłem siatkę ciężarkiem 50g, szybciej wchodzi pod wodę i lepiej się rozkłada.

Edytowane przez FishingSio

• 0

Witam,

widzę bardzo małą aktywność wędkarzy z okolic Szczecina. Łowicie coś?

w niedzielę wybieram się na Odrę w okolicach Dziewoklicza i później na Parnicę i Cegielinkę

Jak sytuacja z drapieżnikiem na Odrze? Chlapią się bolenie koło mostów?

• 0

Nie ma to jak kręcić aferę gdzie się da, że slip zastawiony ????

Mało tego, na Catfish Cup Poland była ekipa stacjonarna, która narzekała, że łodzie pływają w nocy i im zestawy zgarniają. Zestawy były wywiezione 220 metrów od nich, na drugą stronę rzeki. A przecież to był nocny sektor stacjonarny i łodzie nie mogły tam pływać! Takie mają wędkarze pojęcie o zasadach panujących na wodzie ????

• 0

Tzn uważasz, że zastawienie slipu jest spoko, bo ktoś sobie zawody wymyślił?

Znowu ten sam tekst co na FB. Slipu nie można zastawiać, ale wrzucanie fotki gdzie się da i kręcenie afery to co najmniej dziwne.

Goście na pewno spali w tym samochodzie, albo w namiocie obok. Wystarczyło obudzić i by odjechali. Po co ta gównoburza?

• 0

Jak to w szczecinie, raz biorą raz nie, trzeba trafić. Do tego ostanie kilka dni podobno płynął jakiś syf odrą i ludzi było mało.

Wiem ze pobierali próbki wody do badania, jaki jest finał tej historii, nie mam pojęcia.

Edytowane przez Przemek.

• 0

Mam prośbę do mieszkańców Szczecina o głosowanie na projekt: Bezpieczny dostęp do wody - budowa slipu do wodowania łodzi (Projekt 1) w ramach Szczecińskiego Budżetu Obywatelskiego. Projekt lokalny: Dąbie, numer na liście 3, głosowanie do 07.12.2021 r (g. 9.00). Więcej informacji pod linkami: https://sbownioski.szczecin.eu/projekt/789 (założenia projektu) i https://sboglosowanie.szczecin.eu/voting/welcome (głosowanie).

• Like 4

• 0

DRAMAT TRWA DALEJ!!!

https://fb.watch/f0EIzAwaxt/

Teraz wielkie wymieranie na wysokości Szczecina...w mediach cisza ale żeby na naszym forum nie móc o tym swobodnie informować, rozmawiać to SKANDAL!

Byłem w niedziele swoją łódką pomóc przy zbieraniu ryb. To co się dzieje w odrze to dramat. Serce rośnie jak widzi się społeczników zapierdzielających jak mrówki starających się ratować co się da. 

Wrzuciłem na Instagram kilka filmików i zdjęć   https://www.instagram.com/p/Chh7JWirsNL/?utm_source=ig_web_copy_link

• Like 4

• 0

No w ch...j rzetelne są informacje w tej kurwzji. 5 sekund widoku z powietrza na lejące pompy, potem lejwoda zachodniopomorski pieprzy coś jak potłuczony przez pół minuty. Reszta materiału to ciągłe pokazywanie Tuska i wciskanie ciemnemu ludowi, że opozycja z Niemcami robią pucz w Polsce.

To mają być te informacje? Przez cały materiał nie pokazano żadnej ryby.

Spytaj chłopaków nad wodą co sądzą o ekipie tvp. Ostatnio im powiedzieli, żeby się więcej nie pokazywali bo w Odrze będą pływać, to może w końcu zobaczą co się tu dzieje

Oglądam różne stacje i właśnie w tej, o której niezbyt dobrze się wypowiadasz, widziałem ryby, które ledwo dychały, całą masę ryb, które próbują za wszelką cenę złapać ile się da tlenu. Nad wodą nie byłem więc dalszej części Twojej wypowiedzi nie komentuje, bo nie wiem kto i jak się zachowuje. Ty nie widziałeś żadnej ryby, ja widziałem masę....dziwne 

• 0

Właśnie wróciłem urlopu i widzę że trochę się ochłodziło, coś tam popadało i lekko zaczęło wiać, więc jest nadzieja że będzie ciut lepiej... w każdym razie gdyby ktoś z Was słyszał, że jest potrzebna pomoc w Szczecinie lub okolicach (np. w zebraniu śniętych ryb) do czwartku włącznie jestem do dyspozycji (ja + jednostka pływająca). Nie jestem "fejsbukowy" więc coś mnie mogło ominąć... jakby co proszę o kontakt na priva.

Edytowane przez robbertzam

• 0

Właśnie wróciłem urlopu i widzę że trochę się ochłodziło, coś tam popadało i lekko zaczęło wiać, więc jest nadzieja że będzie ciut lepiej... w każdym razie gdyby ktoś z Was słyszał, że jest potrzebna pomoc w Szczecinie lub okolicach (np. w zebraniu śniętych ryb) do czwartku włącznie jestem do dyspozycji (ja + jednostka pływająca). Nie jestem "fejsbukowy" więc coś mnie mogło ominąć... jakby co proszę o kontakt na priva.

woduj się na dziewokliczu ( ale u rybaka) albo w na perkuna https://www.google.pl/maps/place/Przysta%C5%84+W%C4%99dkarska+Sumik/@53.3428608,14.5544665,759m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x47aa07bf038f688d:0xa999f25cf60af2f0!8m2!3d53.3445213!4d14.5551343

tam są dwa punkty koordynacyjne i odbioru ryb z tego co czytałem to startują około 9

• Like 2