Skocz do zawartości
  • 0

granvorka

Pytanie

Może nie jestem specjalistą od szczecińskiego wędkowania, zdarzyło mi się jednak coś tu złowić. W Szczecinie, nad Odrą łowią setki wędkarzy. Może jest tutaj paru z nich? Zapraszam do opisywania wielkomiejskich wypraw i do umawiania się na wspólne wypady!

pozdro B)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wczoraj po pracy poleciałem na dziewoklicz.  Ryb do zbierania  o wiele mniej niż w niedzielę, ale nadal dużo. Wydaję się, że już nowe nie padają za to wypływają sumy i to w dużych ilościach. Na echo wdać rybę niżej niż w weekend gdy dowaliła przyducha i była maksymalnie do dwóch metrów od powierzchni. Teraz jest cofka więc może pcha bardziej natlenioną wodę z zalewu  ?

kilka zdjęć:

post-47344-0-26544400-1661423558_thumb.jpg

post-47344-0-42382000-1661423552_thumb.jpg

post-47344-0-89983600-1661423565_thumb.jpg

post-47344-0-46663200-1661423288_thumb.jpg

post-47344-0-42439400-1661423294_thumb.jpg

post-47344-0-35260000-1661423300_thumb.jpg

Zaglądających zachęcam do pojawiania się nad wodą. Każda pomoc się liczy i jest mile widziana. EDIT: tylko dla ludzi mocnym żołądkiem :) odór rozkładających/rozpadających się ryb powala 

Edytowane przez Wojciech_B
  • Like 5

• 0

Ulica Marynarska przy Kanale Rybnym (przed przystanią Kolejarz) 

Dzięki wielkie za namiar. Zlokalizowałem to na mapie,aie nie jestem ze Szczecina. Mógłbyś mi zaznaczyć to konkretne miejsce na mapie google żeby wklepać w gps?

• 0

Siema Wszystkim, czy jest tu ktoś kto nie ma czasami kompana na łódkę a łowi w okolicach Szczecina? Metoda i gatunek dowolny, byłbym mega ogromnie wdzięczny jakby się ktoś odezwał :) mam sporo wolnego czasu, bardzo często w środku tygodnia a w weekendy zawsze :)

• Like 1

• 0

Panowie jednym z projektów w ramach Szczecińskiego budżetu obywatelskiego jest budowa slipu na Regalicy. Projekt lokalny Dąbie, Kasztanowe. Warto zagłosować.

https://sbo.szczecin.eu/szczecinski-budzet-obywatelski

Edytowane przez Artech
  • Like 2

• 0

Siemanko, ktoś kupował zezwolenie przez internet na rok 2023 (nasze wody - Pzw Szczecin)? 

Mam problem, mogę wybrać tylko zezwolenie na 3 dni, a chciałem na cały rok. 

Jeździłem po wędkarskich i nigdzie znaczków nie ma   :blink:

Sklep rybkowo chwalił się, że już ma znaczki. Możliwe, że już poszły.

• 0

Dzisiaj przy takiej pogodzie 15 plus !!  rowerem pośmigałem i byłem na bulwarach popatrzeć.

I powiem Wam ,że widziałem na własne oczy dwa wymiarowe sandacze. Długo nie pożyły  :( . W pierwszym i drugim przypadku dostały w łeb czyli mówiąc krótko zastały zamordowane .

• 0
  • 0

Zakończenie będzie 20 sierpnia koło południa na marinie w Dąbiu. Impreza integracyjna 16 sierpnia popołudniu, start zawodów koło 9-10 rano 17 sierpnia. Będzie pełno łodzi na obrębie Odry nr5

Jeśli będzie niska woda i wysoka temperatura wędek nie bierzcie, wystarczą podbieraki i się nałowicie jak nigdy w życiu. Odra jest dalej zanieczyszczana i tylko czekamy na splot odpowiednich warunków jak w zeszłym roku. Koniec sierpnia to dobry termin... ale obym się mylił.

• 0