Skocz do zawartości
  • 0

Piotr Boruch

Pytanie

Łowienie w mieście może nie jest najbardziej urokliwe z punktu widzenia ogolnie pojętej przyrody (no chyba, że za przyrodę uznamy hordę podchmielonych angoli lub obsiskujace się parki) ale również potrafi dostarczyć wielu emocji. A wielkośc ryb naprawdę potrafi zaskoczyć. Krakowska Wisła na odcinku miejskim to sumy, sandacze, bolenie, klenie, czasem szczupak się trafi a o jaziach i okoniach nie można zapomnieć

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dziś rozpocząłem Cracovia Street Fishing 2016 wraz z moimi Dzieciaczkami. Zimowa sceneria i masa ptactwa wodnego nie odstraszyć mnie.

Wyjęte 2 kąpie na mikrojigi i potężne branie na 3ciego holowanie. Talonik wygią się do swych granic...

Autorem brania okazał się która idący na łatwiznę :(

Odleciał z moją zdobyczy, mikrojigiem i 2mb. żyłki :/

A miało być:

Dziś rozpocząłem Cracovia Street Fishing 2016 wraz z moimi Dzieciaczkami. Zimowa sceneria i masa ptactwa wodnego nie odstraszyło mnie.

Wyjęte 2 krąpie na mikrojigi i potężne branie na 3ciego holowanego. Talonik wygią się do swych granic...

Autorem brania okazał się kormoran idący na łatwiznę :(

Odleciał z moją zdobyczą, mikrojigiem i 2mb. żyłki :/

• Like 1

• 0

Mam pytanie do znawców krakowskiej wisły. Są jakieś lepsze miejsca żeby z sensem nastawiać się na białoryb (krąpie, wzdręgi, płotki etc) z microjigami? W zeszłym roku trochę próbowałem w okolicy mostu zwierzynieckiego, ale kompletnie na 0 bez nawet pyknięcia i zniechęcony dałem sobie spokój. Jedynie na zakolu pod wawelem, na tej płyciźnie co jakiś czas do microjiga wyskakiwały chyba mikro-klonki, ale to żal było choćby próbować je zacinać...