Gofer2005 Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań i to by było na tyle chyba Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach. PoZdRo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kraken Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Dziś byłem na spacerze, właśnie na betonach, paru spinningistów, rozmawiałem z dwoma i bez efektów, no i dziadki z reklamówkami pełnymi krąpików itp..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karpiu95 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 No tak tylko tutaj za bardzo nie ma określone gdzie mam sie zgłosić w mojej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Witam , należę do koła w okręgu konińskim , ale studiuję w Poznaniu i chciałbym opłacić sobie składkę też tutaj ,aby spróbować swoich sił na odcinku miejskim Warty. Wie ktoś może gdzie powinienem się zgłosić i czy będę to mógl załatwić w przeciągu 1 dnia(na przykład jutro) ?? Z góry dzięki za pomoc. PS: Dzieje się coś na słynnych 'betonach' ?podjedz do sklepu wędkarskiego na Hetmańskiej /Rolna lub na pętle tramwajową na Alejach Solidarności tam załatwisz pozwolenie , albo tak jak podpowiedział @Jano na Znanieckiego do ZG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karpiu95 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Dzieki za odpowiedź, skladka juz oplacona i pierwsze rybki w Poznaniu zaliczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jano Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Dzieki za odpowiedź, skladka juz oplacona i pierwsze rybki w Poznaniu zaliczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karpiu95 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Gdzie na odcinku miejskim szukac kleni , jazi , boleni? Próbowalem kolo mostu sw.rocha ale trafialy sie tylko okonie i szczupaczek. Szukac dalej w tamtej okolicy czy radZicie zmienic miejsce? Z gory dzięki za pomoc , jestem nowy w Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jano Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Gdzie na odcinku miejskim szukac kleni , jazi , boleni? Próbowalem kolo mostu sw.rocha ale trafialy sie tylko okonie i szczupaczek. Szukac dalej w tamtej okolicy czy radZicie zmienic miejsce? Z gory dzięki za pomoc , jestem nowy w Poznaniu Noooo, wybrałeś chyba najbardziej uczęszczane miejsce szukać możesz właściwie wszędzie, z bardziej charakterystycznych miejsc: okolice mostów, port starołęka, port garbary, wzdłuż ul. starołęckiejnajlepiej odejść kawałek za miasto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 markus53 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Jeśli już chcesz łowić w mieście, to bolki stoją pod każdym mostem. Tylko teraz do wody się trudno dostać. Tłok jak na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 OlekD Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Ryba w Warcie jest tylko trzeba swoje wychodzić. W porównaniu z ubiegłym rokiem jest bardzo dużo szczupaka, nie jakieś okazy (50+) ale frajda jest bo biorą często i gęsto. Medalowe sandacze, bolenie, sumy- na te ryby potrzeba wytrwałości i odpowiedniej miejscówki a takich w Poznaniu i okolicach jest kilka. AdasCzeski- czy to z Tobą rozmawiałem po holu suma? Stałem na drugim brzegu. Jeśli nie to byłem świadkiem podobnej akcji w tym samym czasie Edytowane 28 Czerwca 2015 przez OlekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AdasCzeski Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Olek, nie ze mną. Ja w tym roku suma nie wyholowałem. Niemniej mam taki zamiar. Od środy można zacząć próbować i ponoć fajne upały mają być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Szukam kogos kto dobrze zna Warte tj. miewa na niej wyniki ????. Z mojej strony ponton z silnikiem i wola sukcesow ????. Info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 OlekD Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Ja również liczę na sumka w tym roku, sprzęt gotowy, prognozy optymistyczne...będzie się działo! Edytowane 30 Czerwca 2015 przez OlekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 OlekD Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 No i się zaczęło 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tobiasz92 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Ładne sumicho, jaka metoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maqu77 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Jak OlekD to tylko spinning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 OlekD Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 W dniu wczorajszym na Poznańskim odcinku Warty został zberetowany sum ok 160 cm "Łowca" upakował go w kilka worków i wrzucił na tylne siedzenie Opla Corsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jaroch18 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 No i się zaczęło Sumek183cm.pngpikny!!! gratulować!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dawid.K Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Z tymi kleniami w tym roku faktycznie kiepsko. Nie złowiłem żadnego. Były może 2-3 wyjścia do smużaka. Zazwyczaj wędkowałem od ulicy Szelągowskiej oraz za mostem Lecha w dół rzeki . 5-6 wypadów w godzinach popołudniowo-wieczornych i nic. Czasami trafił się jakiś okonek (tych też jest zdecydowanie mniej). Próbowałem w miejscach, gdzie rok czy dwa lata wstecz klenie były i brały na smużaki oraz wobki 2,5-3cm schodzące do 0,5m. Metoda też się nie zmieniła. Gdzie te klenie? Z moich obserwacji wynika, że jest bardzo dużo ukleji i niewiele większych kleników. Nie wiem czy to wina niżówki czy pogorszenia się rybostanu. Czasami trafiły się ataki bolenia, ale to nie jest mój cel wypraw więc się nie wypowiem czy chcą współpracować.Za miastem w górę rzeki (Puszczykowo i okolice) też niewiele lepiej... Dalej się nie poddaję Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 konrado Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Witam u mnie się zdarzają klenie w tym roku wyjechał 42cm ale fakt z rybą jest kiepsko. Panowie a jest tu ktoś z za okolic poznania bliżej Środy wlkp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mordeo Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 http://epoznan.pl/news-news-61023-Przybedzie_wody_w_Warcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 konrado Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 stan skoku wody do góry może spowodować że albo ryba zacznie brać albo zgupieje i przestanie brać tak jak to było w tamtym roku. Teraz było dużo dobrych miejscówek odkrytych. Ale gdy woda pójdzie w górę to ryba przyjdzie bardziej pod brzeg nie wiadomo co lepsze, ja na niżówkę nie narzekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karpiu95 Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Gdzie w Poznaniu mogę sprobowac połowic sandacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jano Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 na Warcie w samym mieście, pomiędzy mostami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 (edytowane) Sprobowac zawsze mozna. Wiadro gum na jakas godzine powinno wystarczyc ???? Edytowane 29 Września 2015 przez pmiszk1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 A Poznań zrobi lokalne spotkanie SF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gofer2005
Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań
i to by było na tyle chyba 
Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach.
PoZdRo
Top użytkownicy dla tego pytania
39
21
17
15
Popularne dni
8 Gru
11
26 Kwi
10
25 Lis
10
10 Mar
10
Top użytkownicy dla tego pytania
esox81 39 odpowiedzi
Karpiu95 21 odpowiedzi
Mateo90 17 odpowiedzi
AdasCzeski 15 odpowiedzi
Popularne dni
8 Gru 2019
11 odpowiedzi
26 Kwi 2020
10 odpowiedzi
25 Lis 2015
10 odpowiedzi
10 Mar 2016
10 odpowiedzi
Popularne posty
OlekD
No i się zaczęło
Dawid.K
Cześć, Troszkę na temat kleni napisałem tutaj: http://jerkbait.pl/topic/55131-pozna%C5%84skie-klenio-jazierzwarta/ post numer 4. Okoń - z roku na rok coraz mniej. Głównie osobniki do 22/23cm. Przy
Gofer2005
Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań i to by było na tyle chyba Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach. PoZdRo
Opublikowane grafiki
299 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi