Gofer2005 Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań i to by było na tyle chyba Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach. PoZdRo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gofer2005 Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Data jest,a jakiś program zajęć?Żeby przeżyć ten pierwszy raz na betonach potrzebuję większej zachęty........... Jaśkowiak piwo pozwala żłopać przecież !! czegóż chcieć więcej ? no może jako głównego sponsora "Kompanii Piwowarskiej" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 viciu Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Od kiedy można się zapisywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Przyszły tydzień będzie ogłoszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karpiu95 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Łowicie coś w miescie z okazji takiej ładnej pogody? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kolo807 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Witam .Koledzy macie namiary na sklep serwis bądź złota rączkę co wstawi porcelanki w szczytowa przelotke.Oczywiście w Poznaniu. Z góry dziękuję za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Artrod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kieroz Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Tylko Art-Rod Tomek badz Michal napewno sprostaja twoim wymoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kolo807 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Dziękuję za pomoc .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 harbuz1989 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Ktoś coś opisze na temat miejskiego odcinka ?Głębokość ,jakie ryby ogólnie wszystko na temat wody .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dawid.K Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Ktoś coś opisze na temat miejskiego odcinka ?Głębokość ,jakie ryby ogólnie wszystko na temat wody .PozdrawiamCześć,Troszkę na temat kleni napisałem tutaj:http://jerkbait.pl/topic/55131-pozna%C5%84skie-klenio-jazierzwarta/ post numer 4. Okoń - z roku na rok coraz mniej. Głównie osobniki do 22/23cm. Przynęty woblerki 2,5-4cm pływające oraz obrotówki od 00 do 2. Żerują w kamieniach tzn. do 11-13m od brzegu w zależności od stanu wody. Uwaga na zaczepy w kamieniach (jigowanie trudne). Dotyczy odcinka od mostu na ulicy Hetmańskiej do Katedry. Moim skromnym zdaniem nie ma znaczenia lewy czy prawy brzeg. Idąc dalej w stronę Naramowic jest ciekawiej i przyjemniej dla oka, ale z rybami podobnie. Rewelacji bym się nie spodziewał. Dużo drobnicy. Szczupak - pojedyncze osobniki, które jakimś cudem uniknęły patelni. Boleń - jest, a jakże. Tylko na odcinku miejskim mam z nimi jakoś pod górkę. To tak na szybko. Poszukaj informacji na PZW Poznań o wynikach GP Okręgu w spiningu. Tam będziesz miał przegląd ryb, jakie łowiono. Pozdrawiam i powodzenia. Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Dawid.K 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 harbuz1989 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Czytałem już to ale wielkie dzięki Czyli dłubanina i szukanie czegoś w wodzie , a słyszałeś lub widziałeś jakieś wzdręgi w Poznaniu ?? znaczy w wodziePozdrawiam Kamil S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dawid.K Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Jeżeli chodzi o Wartę czy Cybinę wzdręgi spokojnie można odpuścić. Nawet łowiąc na tyczkę (zawody i rekreacja) tej ryby nie złowiłem. Nie widziałem też, aby inni ją łowili. Nie wiem jak w portach. Podejrzewam, że podobnie. Przy powierzchni to ukleje i krąpie (te rybki dominują). Sam zabieram się od dwóch lat do metody muchowej ale czasu brakuje . Jestem przekonany, że zabawa była by przednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 harbuz1989 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Jeżeli chodzi o Wartę czy Cybinę wzdręgi spokojnie można odpuścić. Nawet łowiąc na tyczkę (zawody i rekreacja) tej ryby nie złowiłem. Nie widziałem też, aby inni ją łowili. Nie wiem jak w portach. Podejrzewam, że podobnie. Przy powierzchni to ukleje i krąpie (te rybki dominują). Sam zabieram się od dwóch lat do metody muchowej ale czasu brakuje . Jestem przekonany, że zabawa była by przednia. łowie wzdręgi na spina , lecz nie będę miał możliwości zrobienia treningu dlatego każda nutka informacji jest dla mnie cennaDzięki za info Połamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gutekjelonki Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Dzieje się coś na Streetowym odcinku Warty? Ktoś musi tam przecież łowić, więc skąd taka cisza przed SFP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MRTNZ Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Dzieje się coś na Streetowym odcinku Warty? Ktoś musi tam przecież łowić, więc skąd taka cisza przed SFP? Nikt się nie chce pochwalić pewnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jano Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Dzieje się coś na Streetowym odcinku Warty? Ktoś musi tam przecież łowić, więc skąd taka cisza przed SFP? Nikt się nie chce pochwalić pewnie:)pewnie głównie rzucają... zaraz tam łowią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karpiu95 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Ja bym wam cos napisal, bo bym łowil ale niestety nie ma mnie w Polsce, na sfp tez nie moge byc ja lowilem zazwyczaj w okolicach mostu św.Rocha najczestsza zdobycz na jaka sie musicie nastawic to...zaczepy a tak poza tym to glownie okonie, no i boleni tez tam troche plywa. Klenie i jazie sie jakies trafialy ale malutkie. Moze trafic sie sumek, mnie jakis czas temu zaskoczył jak bawilem sie ultralajtem. Sprawdzaly mi się malutkie przynety. Obrotowki,woblerki, gumki ale wszystko male. Przy zmianie przynety na wieksza nawet okonki przestawaly skubac. No ale nie wiem jak jest teraz. Życze wam powodzenia i zazdroszczę, że mozecie tam byc !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Frogerset Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 A jakieś wskazówki dla przyjezdnych?? Na co i gdzie.....?? Koleżanki i koledzy po kiju mam nadzieję że podpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jedin Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 rzeka zarośnięta, jakie dno? zaczepy, uciąg-jakie główki itp... kliknie ktoś coś, o ryby nawet nie pytam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Frogerset Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Będę z Bydgoszczy leciał na Poznań. Około 5 wyjazd z Bydgoszczy. Oczywiście 19.06.2016 na SFE. Mam wolne miejsca. Chętnych zapraszam na prv. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotr123 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Od siebie dodam, że warto mieć plecionke zamiast żyłki, bo oszczędzi wam nerwów przy jigowaniu, a przy obecym stanie wody najlepiej mi się sprawdzają główki 2g. Najlepsze miejsca są tam, gdzie jest głębiej niż w innych miejscach( dołki, rynienki, itp). Na betonach to jest bardzo ważne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jedin Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 jaka średnia głębokość, jesli jigowanie 2g główka to mowisz o okoniach, czy okonkach..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotr123 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Średnia głębokość to 1-1,5m. Chodziło mi o okonie, ponieważ wszystkie roczniki zajmują podobne miejsca. Taka ruletka, bo np: w tym roku 1.5 m od brzegu złowiłem takiego koło 30cm, ale większe szanse oczywiście są dalej od brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jedin Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 A ciężej warto np główki 10-12g, dno jest zarośnięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gofer2005 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Warta płytka i kamienista w starym korycie zarośnięte grążelami, próbowałem żabą coś wyskubać, ale bez kontaktu. Boleń ładnie tam gonił. Na bolki dobre spirity i hektory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gofer2005
Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań
i to by było na tyle chyba 
Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach.
PoZdRo
Top użytkownicy dla tego pytania
39
21
17
15
Popularne dni
8 Gru
11
26 Kwi
10
25 Lis
10
10 Mar
10
Top użytkownicy dla tego pytania
esox81 39 odpowiedzi
Karpiu95 21 odpowiedzi
Mateo90 17 odpowiedzi
AdasCzeski 15 odpowiedzi
Popularne dni
8 Gru 2019
11 odpowiedzi
26 Kwi 2020
10 odpowiedzi
25 Lis 2015
10 odpowiedzi
10 Mar 2016
10 odpowiedzi
Popularne posty
OlekD
No i się zaczęło
Dawid.K
Cześć, Troszkę na temat kleni napisałem tutaj: http://jerkbait.pl/topic/55131-pozna%C5%84skie-klenio-jazierzwarta/ post numer 4. Okoń - z roku na rok coraz mniej. Głównie osobniki do 22/23cm. Przy
Gofer2005
Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań i to by było na tyle chyba Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach. PoZdRo
Opublikowane grafiki
299 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi