Gofer2005 Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań i to by było na tyle chyba Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach. PoZdRo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox81 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Cześć łowiłem tam są fajne miejsca aczkolwiek nic tam nie złowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kraken Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 A jak z wynikami w grudniu Panowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox81 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 da się troszkę połowić biorą sandaczyki ,ale żadne potwory takie pistolety po 50-60 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Luk1234 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Panowie,czy jest teraz gdzieś opcja pochodzić za okonkiem?Ewentualnie kleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AdasCzeski Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Ciekawostka. To - patrz pkt 27:http://www.poznan.pzw.org.pl/cms/26145/zasady_amatorskiego_polowu_ryb_ plus to - patrz paragraf 7 pkt 9: http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20011381559/O/D20011559.pdf I jak chcesz to w wodach PZW Poznań możesz sobie i sandacze do końca lutego łowić. Dużo musimy ich tu mamy najwyraźniej. Za dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Luk1234 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Właśnie byłem dzisisiaj w okolicach Lubonia i potem w okolicach Starego Portu, zdzowiło mnie, że sporo ludzi machało dużymi gumami typowo pod sandacza, aż zostałem uświadomiony, że do końca lutego można...Też pomyslałem, że skoro tak, to mamy pewnie sandaczowe eldorado na Warcie, tylko jeszcze o tym nie wiem. Ja próbowałem wydłubać klenia/okonia, niestety bez kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 digger Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 (edytowane) Czyli teraz te wszystkie portowe sandaczyki mają pe...ane dwa miesiące dłużej.... Przecież to co się tam wyrabia to jest jakaś masakra, już nawet nie chodzi o to, że niewymiary i ponad limity są pakowane do plecaków, ale tam przecież co chwilę się jakiegoś podhacza... Na prawdę nikt nie wpadł na pomysł żeby tam ustanowić zimowisko i później tarlisko? Przecież tam od końca października do końca maja ryby powinny mieć spokój. Teren dogodny dla służb, nadgonili by statystyki w pierwszych tygodniach ewentualnego zakazu... No szkoda... Edytowane 20 Stycznia 2020 przez digger 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Czyli szczupak w jeziorach ma też okres ochronny dopiero od marca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Ciekawostka. To - patrz pkt 27:http://www.poznan.pzw.org.pl/cms/26145/zasady_amatorskiego_polowu_ryb_ plus to - patrz paragraf 7 pkt 9: http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20011381559/O/D20011559.pdf I jak chcesz to w wodach PZW Poznań możesz sobie i sandacze do końca lutego łowić. Dużo musimy ich tu mamy najwyraźniej. Za dużo... Może doczekamy czasów bezwzględnego zakazu zabierania ryb, a wtedy rozwiane zostaną wszelkie wątpliwości.Co do tego "pomylonego okresowego przyzwolenia", możemy tylko apelować o trochę etyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 digger Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Adaś podał nieaktualne rozporządzenie, szczupak ma od stycznia wszędzie okres ochronny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jachu Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Adaś podał nieaktualne rozporządzenie, szczupak ma od stycznia wszędzie okres ochronny.Tu przepis zmieniający dotychczasowy: http://www.wrir.wzp.pl/sites/default/files/d2017000151001.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AdasCzeski Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 (edytowane) Nie mam czasu teraz sprawdzać. Link dałem ze strony sejmu i z tego co pamiętam kliknąłem na "tekst jednolity" czyli powinien być aktualny. Sprawdzę wieczorem. Edit. Sprawdziłem. Macie racje. Podałem nieaktualne rozporządzenie. Przepraszam za zamieszanie. Edytowane 30 Stycznia 2020 przez AdasCzeski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Dziwne że władze PZW Poznania jeszcze nie zrobiły zimowiska i tolerują szarpakowcow brawo dla chłopaków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateo90 Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Panowie , zastanawiam się nad szukaniem okoni w Warcie, czy w odcinku miejskim jest w ogóle szansa czy trzeba jechać za Poznań ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox81 Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Hejka powiem tak są ale mało i małe co innego z kleniem i jaziem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox81 Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Kleni i jazi jest sporo więc idzie powalczyć z okoniem jest ciężko, klonki dobrze walą w obrotówki 00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateo90 Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Kleni i jazi jest sporo więc idzie powalczyć z okoniem jest ciężko, klonki dobrze walą w obrotówki 00 na małe gumki też da rade ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox81 Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Ciężko wyczuć co będą jadły ale z moich doświadczeń lubią metal nie złe są małe dorado Alaski z wobków spróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Luk1234 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Cześć,jak aktualnie wygląda sytuacja z glininakami na tzw. "szachtach"? Największy staw (Nowakowskiego) to wiadomo, komercja. Czy na pozostałych jest zakaz wędkowania? Jak byłem jakiś czas temu na spacerze to widziałem tabliczki informujące o zakazie ale np. na Stawie Edy widziałem kilka osób łowiących... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jachu Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Cześć,jak aktualnie wygląda sytuacja z glininakami na tzw. "szachtach"? Największy staw (Nowakowskiego) to wiadomo, komercja. Czy na pozostałych jest zakaz wędkowania? Jak byłem jakiś czas temu na spacerze to widziałem tabliczki informujące o zakazie ale np. na Stawie Edy widziałem kilka osób łowiących...Jak są tabliczki, to pewnie zakaz obowiązuje. Po stronie junikowskiej aktualnie dzierżawiona przez PZW jest tylko niewielka część Baczkowskiego (2,3 ha) od strony torów kolejowych i Kachlarski. Jeszcze w ubiegłym roku w wykazie wód okręgu była Stara Baba. Obecnie już nie. Byłem jakieś dwa tygodnie temu, tabliczek nie widziałem, łowiących sporo. Z tych pomiędzy Głogowską i Leszczyńską - Glinki Edy, Murek, Nad Strumykiem, Pod Wierzbą, Śmierdziuch, Parkowe i Pod Stodołą. Trudno zgadnąć jak z pozostałymi. Może wróciły do Wód Polskich, może do dawnych właścicieli, bo można się domyślać, że część mogła kiedyś być prywatną własnością. https://mapa.polskieszlaki.pl/atrakcje/szachty-w-poznaniu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateo90 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Jak są tabliczki, to pewnie zakaz obowiązuje. Po stronie junikowskiej aktualnie dzierżawiona przez PZW jest tylko niewielka część Baczkowskiego (2,3 ha) od strony torów kolejowych i Kachlarski. Jeszcze w ubiegłym roku w wykazie wód okręgu była Stara Baba. Obecnie już nie. Byłem jakieś dwa tygodnie temu, tabliczek nie widziałem, łowiących sporo. Z tych pomiędzy Głogowską i Leszczyńską - Glinki Edy, Murek, Nad Strumykiem, Pod Wierzbą, Śmierdziuch, Parkowe i Pod Stodołą. Trudno zgadnąć jak z pozostałymi. Może wróciły do Wód Polskich, może do dawnych właścicieli, bo można się domyślać, że część mogła kiedyś być prywatną własnością. https://mapa.polskieszlaki.pl/atrakcje/szachty-w-poznaniu/ Warto tam się wybrać na ryby ? Myślałem już też o tych stawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jachu Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zawsze warto. Ja po wieloletniej przerwie byłem kilka razy. Już nie to co dawniej, ale coś tam przeważnie da się złowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateo90 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zawsze warto. Ja po wieloletniej przerwie byłem kilka razy. Już nie to co dawniej, ale coś tam przeważnie da się złowić. no to jak zniosą ten zakaz, mam nadzieje w przyszłym tygodniu to pojadę w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Luk1234 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Też atakuje po zniesieniu obostrzeń - Na stronie PZW Poznań wszystkie największe glininaki oprócz stawu Nowakowskiego i Rozlanego niby w wykazie...tylko skąd te tabliczki na brzegach....Jutro postaram się dodzwonić do PZW i zasięgnąć języka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateo90 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Też atakuje po zniesieniu obostrzeń - Na stronie PZW Poznań wszystkie największe glininaki oprócz stawu Nowakowskiego i Rozlanego niby w wykazie...tylko skąd te tabliczki na brzegach....Jutro postaram się dodzwonić do PZW i zasięgnąć języka. To daj znać tutaj lub na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gofer2005
Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań
i to by było na tyle chyba 
Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach.
PoZdRo
Top użytkownicy dla tego pytania
39
21
17
15
Popularne dni
8 Gru
11
25 Lis
10
10 Mar
10
26 Kwi
10
Top użytkownicy dla tego pytania
esox81 39 odpowiedzi
Karpiu95 21 odpowiedzi
Mateo90 17 odpowiedzi
AdasCzeski 15 odpowiedzi
Popularne dni
8 Gru 2019
11 odpowiedzi
25 Lis 2015
10 odpowiedzi
10 Mar 2016
10 odpowiedzi
26 Kwi 2020
10 odpowiedzi
Popularne posty
OlekD
No i się zaczęło
Dawid.K
Cześć, Troszkę na temat kleni napisałem tutaj: http://jerkbait.pl/topic/55131-pozna%C5%84skie-klenio-jazierzwarta/ post numer 4. Okoń - z roku na rok coraz mniej. Głównie osobniki do 22/23cm. Przy
Gofer2005
Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań i to by było na tyle chyba Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach. PoZdRo
Opublikowane grafiki
299 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi