Skocz do zawartości
  • 0

Warta / Poznań miasto Doznań

Gofer2005

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Data jest,a jakiś program zajęć?Żeby przeżyć ten pierwszy raz na betonach potrzebuję większej zachęty........... ;)

Jaśkowiak piwo pozwala żłopać przecież !! czegóż chcieć więcej ? no może jako  głównego sponsora "Kompanii Piwowarskiej" ? :)

• 0

Ktoś coś opisze na temat miejskiego odcinka ?

Głębokość ,jakie ryby ogólnie wszystko na temat wody .

Pozdrawiam

Cześć,

Troszkę na temat kleni napisałem tutaj:

http://jerkbait.pl/topic/55131-pozna%C5%84skie-klenio-jazierzwarta/ post numer 4.

Okoń - z roku na rok coraz mniej. Głównie osobniki do 22/23cm. Przynęty woblerki 2,5-4cm pływające oraz obrotówki od 00 do 2. Żerują w kamieniach tzn. do 11-13m od brzegu w zależności od stanu wody. Uwaga na zaczepy w kamieniach (jigowanie trudne). Dotyczy odcinka od mostu na ulicy Hetmańskiej do Katedry. Moim skromnym zdaniem nie ma znaczenia lewy czy prawy brzeg. Idąc dalej w stronę Naramowic jest ciekawiej i przyjemniej dla oka, ale z rybami podobnie. Rewelacji bym się nie spodziewał. Dużo drobnicy.

Szczupak - pojedyncze osobniki, które jakimś cudem uniknęły patelni.

Boleń - jest, a jakże. Tylko na odcinku miejskim mam z nimi jakoś pod górkę.

To tak na szybko. Poszukaj informacji na PZW Poznań o wynikach GP Okręgu w spiningu. Tam będziesz miał przegląd ryb, jakie łowiono.

Pozdrawiam i powodzenia.

Edytowane przez Dawid.K
  • Like 6

• 0

Jeżeli chodzi o Wartę czy Cybinę wzdręgi spokojnie można odpuścić. Nawet łowiąc na tyczkę (zawody i rekreacja) tej ryby nie złowiłem. Nie widziałem też, aby inni  ją łowili. Nie wiem jak w portach. Podejrzewam, że podobnie. Przy powierzchni to ukleje i krąpie (te rybki dominują). Sam zabieram się od dwóch lat do metody muchowej ale czasu brakuje :). Jestem przekonany, że zabawa była by przednia.

• 0

Jeżeli chodzi o Wartę czy Cybinę wzdręgi spokojnie można odpuścić. Nawet łowiąc na tyczkę (zawody i rekreacja) tej ryby nie złowiłem. Nie widziałem też, aby inni  ją łowili. Nie wiem jak w portach. Podejrzewam, że podobnie. Przy powierzchni to ukleje i krąpie (te rybki dominują). Sam zabieram się od dwóch lat do metody muchowej ale czasu brakuje :). Jestem przekonany, że zabawa była by przednia.

łowie wzdręgi na spina , lecz nie będę miał możliwości zrobienia treningu dlatego każda nutka informacji jest dla mnie cenna

Dzięki za info :)

Połamania kija

• 0

Ja bym wam cos napisal, bo bym łowil ale niestety nie ma mnie w Polsce, na sfp tez nie moge byc :( ja lowilem zazwyczaj w okolicach mostu św.Rocha najczestsza zdobycz na jaka sie musicie nastawic to...zaczepy :) a tak poza tym to glownie okonie, no i boleni tez tam troche plywa. Klenie i jazie sie jakies trafialy ale malutkie. Moze trafic sie sumek, mnie jakis czas temu zaskoczył jak bawilem sie ultralajtem. Sprawdzaly mi się malutkie przynety. Obrotowki,woblerki, gumki ale wszystko male. Przy zmianie przynety na wieksza nawet okonki przestawaly skubac. No ale nie wiem jak jest teraz. Życze wam powodzenia i zazdroszczę, że mozecie tam byc :)!!!

• 0

Od siebie dodam, że warto mieć plecionke zamiast żyłki, bo oszczędzi wam nerwów przy jigowaniu, a przy obecym stanie wody najlepiej mi się sprawdzają główki 2g. Najlepsze miejsca są tam, gdzie jest głębiej niż w innych miejscach( dołki, rynienki, itp). Na betonach to jest bardzo ważne.

• Like 1