Gofer2005 Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań i to by było na tyle chyba Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach. PoZdRo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karpiu08 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Podbierak przyda się? Są jakieś wysokie umocnienia brzegowe lub inne miejsca gdzie przyda się długa rączka podbieraka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gofer2005 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Podbierak przyda się? Są jakieś wysokie umocnienia brzegowe lub inne miejsca gdzie przyda się długa rączka podbieraka? Nie potrzebny jak umiesz podbierać ręką A tak wygląda na starym korycie "ciepły rowek" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 oikudlaty Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 witam serdecznie, to moj pierwszy post na forum, dlatego na wejsciu sie przedstawie, mam na imie Kamil, 28lat, ponownie do wedkowania wrocilem w zeszlym roku, tzn pod koniec lata. wczesniej za dzieciaka tluklem plocie na bata teraz uskuteczniam tylko spinning. a moja sprawa wyglada tak:od kiedy wystartowalem w zafodach SFD i jednoczesnie pierwszy raz mialem okazje polowic na warcie, mega wkrecilem sie w lowienie na tej rzece. i tak regularnie chodze nad warte (wzdluz szelagowskiej od muru do kanalu), ale do tej pory lowilem praktycznie same male ryby (okonie i jeden klen), z reszta zestaw mam raczej UL (do 12g), owszem udalo mi sie machnac jednego szczupaka, ale to tez jako przylow na zestaw okoniowy (podczas zawodow w starym porcie). a chcial bym teraz polowic nieco wiekszym i ciezszym zestawem. posiadam wedke 10-30g, 2,4m i kolowrotek zauber 3000, do tego plecionke 0,14...tym zestawem lowilem do tej pory szczupaki na wodzie stojacej. czy bylby ktos tak mily i podrzucil kilka rad jak wlasnie szczupaka czy sandacza lowic na warcie w miescie ? w sklepie polecili mi glowki 15g ktore wpakowalem do predatorow. ale nie wiem czy rzucac pod prad, z pradem czy w poprzek, a moze szurac przyneta po dnie albo z opadu czy jednostajnie zwijac - co jest najskuteczniejsze ? dzisiaj probowalem troche porzucac tym ciezszym zestawem w okolicach cytadeli zaraz ponizej sciezki rowerowej, ale poza kilkoma zaczepami (w tym jedna urwana guma) zupelnie bez efektow. jak sprawdzaja sie obrotowki czy wahadla ? a moze 15g to za duzo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karpiu95 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Jest ktoś kto regularnie wędkuje na odcinku miejskim w i miałby ochote czasem wspólnie porzucać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kosti80 Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Witam, pochodzę z południa polski ale w tym roku będę przebywał w Poznaniu i okolicach i mam zamiar połowić coś na warcie w związku z tym mam parę pytań: co powiecie o warcie na odcinku w m. Czerwonak?czy znacie jakieś ciekawe miejscówki oprócz tych betonów i okolic mostu w Starołęce?czy są jakieś pstrągowe rzeczki w okolicy Poznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jano Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Witam, pochodzę z południa polski ale w tym roku będę przebywał w Poznaniu i okolicach i mam zamiar połowić coś na warcie w związku z tym mam parę pytań: co powiecie o warcie na odcinku w m. Czerwonak?czy znacie jakieś ciekawe miejscówki oprócz tych betonów i okolic mostu w Starołęce?czy są jakieś pstrągowe rzeczki w okolicy Poznania?co powiecie o warcie na odcinku w m. Czerwonak? bdb opcjaczy znacie jakieś ciekawe miejscówki oprócz tych betonów i okolic mostu w Starołęce? poniżej np: Czerwonak, Obrzycko, powyżej np: Rogalin, Śremczy są jakieś pstrągowe rzeczki w okolicy Poznania? nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kosti80 Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Dzięki bardzo za odpowiedź ,teraz tylko zezwolenie trzeba wykupić i ogień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 OlekD Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Z Czerwonakiem nie bym był taki pewien...To jest odcinek który najbardziej dostał w d*pę podczas zatrucia...Co prawda minęło już trochę czasu i ryba pewnie napłynęła ale to nie jest to samo co kilka lat wstecz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 czy są jakieś pstrągowe rzeczki w okolicy Poznania?jeśli ok 40km od Poznania można uznać za okolice Poznania , to ,tak są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trinited Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Rzeka Wełna była zarybiana pstrągami ale nie przyjęły się tam dobrze (historycznie nigdy nie występowały). Kiepskie warunki tlenowe latem (woda zbyt mocno się nagrzewa) i silna presja drapieżników (dużo okoni, szczupaków) sprawiały, że nawet po dużych zarybieniach ryb w wodzie było niewiele. Po suszy i upałąch w 2015 roku z tych pstrągów zostało tyle co nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AdasCzeski Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Szukałem pstrągów w Wełnie wiele razy... nie znalazłem. Rzeka piękna. Klenie są...niektóre jak u-boty, woda krystaliczna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maciej smochy Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Czy na Wełne obowiazuje jakieś specjalne pozwolenie czy Pzw Poznań ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trinited Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Od Jaracza Młyn w dół do ujścia należy do PZW Poznań, od miejscowości Wełna w górę to woda PZW Piła. Co roku są porozumienia, że można łowić na wodach obu okręgów, kiedyś był potrzebny dodatkowy darmowy kwitek z PZW, a jak jest teraz to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Od Jaracza Młyn w dół do ujścia należy do PZW Poznań, od miejscowości Wełna w górę to woda PZW Piła. Co roku są porozumienia, że można łowić na wodach obu okręgów, kiedyś był potrzebny dodatkowy darmowy kwitek z PZW, a jak jest teraz to nie wiem.zapomniałeś dodać że , na Wełnie masz rezerwat przyrody i obręb ochronny na przyujściowym odcinku i najważniejsze , zakaz zabierania ryb łososiowatych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jano Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 zapomniałeś dodać że , na Wełnie masz rezerwat przyrody i obręb ochronny na przyujściowym odcinku i najważniejsze , zakaz zabierania ryb łososiowatych...no i zapomniałeś dodać, tarlisko od Jaracza do Flinty z zakazem łowienia 01.09-31.01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karpiu95 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 łowił już ktoś w mieście w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kosti80 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Jeszcze pytanko mam jeśli chodzi o Wartę, czy jest możliwość brodzenia?, jakie dno czy muł, kamienie czy piasek? jakie głębokości i czy ogólnie jest to w miarę bezpieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karpiu95 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 W poznaniu nigdy nie widzialem zeby ktoś brodził ale mulu raczej nie ma , glownie kamienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Jeszcze pytanko mam jeśli chodzi o Wartę, czy jest możliwość brodzenia?, jakie dno czy muł, kamienie czy piasek? jakie głębokości i czy ogólnie jest to w miarę bezpieczne?podłoże różne z przewagą piasku , co do bezpieczeństwa , to nigdy nie jest bezpiecznie , latem przy niżówce możesz przejść w spodniobutach na drugi brzeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karpiu95 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Cześć! łowicie może w Poznaniu w miejscu ze zdjęcia ? Można tam wędkować ? Jaka głębokość mniej więcej ? I czy w ogóle się opłaca tam czegoś szukać Jak tam wam idzie street fishing w tym sezonie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wartoslaw Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Witam, to stary port na garbarach. Zimowisko i tarlisko wszelakich ryb, tak że o tej porze lepiej odpuścić i dać rybkom spokój Niestety jest to miejsce gdzie patologii i kłusownictwa nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karpiu95 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 A jak jest tam głęboko ? I dno takie zaczepowe jak np. Na betonach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wartoslaw Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Dno czyste i płaskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AdasCzeski Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Słyszałem, bo nie próbowałem... z uwagi na fakt, że w mieście nie łowię, iż sekret "betonów" tkwi w tym by do wody wejść i prowadzić przynętę na krawędzi tego wszelkiego badziewia, które jest w wodzie. Stojąc na brzegu ponoć urywa się wszystko... ciągle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wartoslaw Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Same betony, trzeba po prostu polubić...fakt trochę się urywa, ale jak trochę poznasz dno to zdarzają się wyjścia bez strat nigdy też nie właziłem do wody, chyba że woda była wysoka i trza było szczytówkę za trawsko wystawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gofer2005
Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań
i to by było na tyle chyba 
Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach.
PoZdRo
Top użytkownicy dla tego pytania
39
21
17
15
Popularne dni
8 Gru
11
26 Kwi
10
25 Lis
10
10 Mar
10
Top użytkownicy dla tego pytania
esox81 39 odpowiedzi
Karpiu95 21 odpowiedzi
Mateo90 17 odpowiedzi
AdasCzeski 15 odpowiedzi
Popularne dni
8 Gru 2019
11 odpowiedzi
26 Kwi 2020
10 odpowiedzi
25 Lis 2015
10 odpowiedzi
10 Mar 2016
10 odpowiedzi
Popularne posty
OlekD
No i się zaczęło
Dawid.K
Cześć, Troszkę na temat kleni napisałem tutaj: http://jerkbait.pl/topic/55131-pozna%C5%84skie-klenio-jazierzwarta/ post numer 4. Okoń - z roku na rok coraz mniej. Głównie osobniki do 22/23cm. Przy
Gofer2005
Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań i to by było na tyle chyba Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach. PoZdRo
Opublikowane grafiki
299 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi