Skocz do zawartości
  • 0

Warta / Poznań miasto Doznań

Gofer2005

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja tam przy betonach do wody raczej właził nigdy nie będę bo to za dużo gapiów , durnych komentarzy i w ogóle za duże zamieszanie w środku miasta hehe :)  mimo to lubie tam wyskoczyć z UL spinem połowić okonki(których w tym roku niestety jeszcze tam nie znalazłem) , często gęsto trafia się fajny boleniowy przyłów , no ale niestety przynęt urywa się sporo , przynajmniej tam gdzie ja chodzę czyli zazwyczaj odcinek z 300m od mostu św Rocha w dół rzeki. Nie umiem złowić kleni a wiem że są w tym Poznaniu , także w tym roku spróbuje kilku dorwać się do skóry. Mam właśnie ochotę spróbować jeszcze połowić w tym porcie z nadzieją na zabawę z okoniami bez straty tylu przynęt. 

• 0

Ja tam przy betonach do wody raczej właził nigdy nie będę bo to za dużo gapiów , durnych komentarzy i w ogóle za duże zamieszanie w środku miasta hehe :)  mimo to lubie tam wyskoczyć z UL spinem połowić okonki(których w tym roku niestety jeszcze tam nie znalazłem) , często gęsto trafia się fajny boleniowy przyłów , no ale niestety przynęt urywa się sporo , przynajmniej tam gdzie ja chodzę czyli zazwyczaj odcinek z 300m od mostu św Rocha w dół rzeki. Nie umiem złowić kleni a wiem że są w tym Poznaniu , także w tym roku spróbuje kilku dorwać się do skóry. Mam właśnie ochotę spróbować jeszcze połowić w tym porcie z nadzieją na zabawę z okoniami bez straty tylu przynęt. 

Bywałem wielokrotnie na tej miejscówce. Piękne bolki sie rzucaja co chwile. W tym roku nie mialem nawet czasu otworzyc sezonu i nie zapowiada sie by cokolwiek sie zmienilo.. :(

• 0

Z chęcią bym się z kimś wybrał nad warte w Poznaniu. Chciałbym dodać, że nie łowiłem jeszcze na rzekach :) niejednokrotnie widzialem wieczorami nad warta jak prawdopodobnie bolen torpeduje drobnice przy brzegu

Czasem bywam sam lub z kolega

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Rozumiem, że chodzi o teren przyszłych zawodów?

W sumie tez bym się chętnie czegoś dowiedział. Ja osobiście byłem w tym roku nad Wartą tylko dwa razy, tydzień temu próbowałem mniejszymi wobkami za kleniem i okoniem. Okonie owszem złowiłem, ale takie po 15-20 cm, aż trzy. Do tego, krótki około 30 cm zanderek.

Klenie nie chciały współpracować, bolenie tłukły aż miło, próbowałem tym moim w miarę lekkim wtedy sprzętem się do nich dobrać, niestety bezskutecznie. Może też część z goniących ryb to były sandałki, polecam artykuł Maurycego Tomkowiaka z ostatniego numeru WŚ, pisze On tam co nieco o poznańskiej Warcie.

Będę jeszcze próbował na pewno do zawodów, to dam znać.

A konspira rzeczywiście jest. Nikt nic nikomu :P

Woda niska, przynajmniej taka była w środę.

Edytowane przez digger

• 0

Woda niska, ostatnio miałem krótkiego zeda i napotkani wędkarze pochwalili się bolkiem 80 cm. Widziałem splawy ładnych ryb, brzan chyba, na płytkiej rafie. W kamieniach pod brzegami stoją okonki, ale można coś w punktowanym rozmiarze wydłubać.

• Like 1

• 0

Generalnie większość zaznaczonego odcinka to umocnienia betonowe, ludzie w sumie spiningują na obu odcinkach na betonach i odcinku z mikro główkami, ja osobiście wole ten drugi, ale tzw betony są dość popularne. jestem ciekaw jakie będa Wasze efekty, ponieważ tak duża grupa jak się rzuci na krótki odcinek bez możliwości schowania się za czymkolwiek i jeszcze przy płytkiej wodzie, w dzień .... to obowiązkowa jest chyba duża kultura osobista uczestników....

Zaczepów b. dużo, szczególnie różnego rodzaju szmaty itp. i tak pomimo że warta jest całkiem ładna to chyba wolałbym mieć Odrę pod nosem choć ciągle się nie moe tam wybrać. Mam jakieś mikro doświadczenie wiślane i też je milej wspominam niż 60 % wypraw na "swoją " wartę. Ale zawsze może się ktoś znaleźć co powie że to stek bzdur :)

z gatunków ryb których warto szukać to  chyba "wszystko" oprócz  wymiarowego szczupaka 

pozdrawiam i życzę powodzenia

• Like 1