Gofer2005 Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań i to by było na tyle chyba Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach. PoZdRo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karpiu95 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Ja tam przy betonach do wody raczej właził nigdy nie będę bo to za dużo gapiów , durnych komentarzy i w ogóle za duże zamieszanie w środku miasta hehe mimo to lubie tam wyskoczyć z UL spinem połowić okonki(których w tym roku niestety jeszcze tam nie znalazłem) , często gęsto trafia się fajny boleniowy przyłów , no ale niestety przynęt urywa się sporo , przynajmniej tam gdzie ja chodzę czyli zazwyczaj odcinek z 300m od mostu św Rocha w dół rzeki. Nie umiem złowić kleni a wiem że są w tym Poznaniu , także w tym roku spróbuje kilku dorwać się do skóry. Mam właśnie ochotę spróbować jeszcze połowić w tym porcie z nadzieją na zabawę z okoniami bez straty tylu przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CR33D Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Ja tam przy betonach do wody raczej właził nigdy nie będę bo to za dużo gapiów , durnych komentarzy i w ogóle za duże zamieszanie w środku miasta hehe mimo to lubie tam wyskoczyć z UL spinem połowić okonki(których w tym roku niestety jeszcze tam nie znalazłem) , często gęsto trafia się fajny boleniowy przyłów , no ale niestety przynęt urywa się sporo , przynajmniej tam gdzie ja chodzę czyli zazwyczaj odcinek z 300m od mostu św Rocha w dół rzeki. Nie umiem złowić kleni a wiem że są w tym Poznaniu , także w tym roku spróbuje kilku dorwać się do skóry. Mam właśnie ochotę spróbować jeszcze połowić w tym porcie z nadzieją na zabawę z okoniami bez straty tylu przynęt. Bywałem wielokrotnie na tej miejscówce. Piękne bolki sie rzucaja co chwile. W tym roku nie mialem nawet czasu otworzyc sezonu i nie zapowiada sie by cokolwiek sie zmienilo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stawis Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Z chęcią bym się z kimś wybrał nad warte w Poznaniu. Chciałbym dodać, że nie łowiłem jeszcze na rzekach niejednokrotnie widzialem wieczorami nad warta jak prawdopodobnie bolen torpeduje drobnice przy brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzegorz.czarnec Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Z chęcią bym się z kimś wybrał nad warte w Poznaniu. Chciałbym dodać, że nie łowiłem jeszcze na rzekach niejednokrotnie widzialem wieczorami nad warta jak prawdopodobnie bolen torpeduje drobnice przy brzeguCzasem bywam sam lub z kolega Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stawis Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Jakie efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Henri Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Młyński staw, staw browarny, staw antoninek. Jakieś specjalne opłaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wartoslaw Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Tak, no i zakaz spina... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 digger Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Jak to jest ze spinningowaniem na Rusałce? Czytałme gdzieś o jakimś zakazie, ale w wykazie wód nie ma o tym ani słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Jak to jest ze spinningowaniem na Rusałce? Czytałme gdzieś o jakimś zakazie, ale w wykazie wód nie ma o tym ani słowa.kiedyś był 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobo Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Wrzucił by może który z Kolegów info o aktualnym łowisku?Bo jak zaglądam tutaj to pełna konspiracja hahahaNa co warto zapolować, czego nie warto, jaki stan wody,...Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 digger Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 (edytowane) Rozumiem, że chodzi o teren przyszłych zawodów? W sumie tez bym się chętnie czegoś dowiedział. Ja osobiście byłem w tym roku nad Wartą tylko dwa razy, tydzień temu próbowałem mniejszymi wobkami za kleniem i okoniem. Okonie owszem złowiłem, ale takie po 15-20 cm, aż trzy. Do tego, krótki około 30 cm zanderek. Klenie nie chciały współpracować, bolenie tłukły aż miło, próbowałem tym moim w miarę lekkim wtedy sprzętem się do nich dobrać, niestety bezskutecznie. Może też część z goniących ryb to były sandałki, polecam artykuł Maurycego Tomkowiaka z ostatniego numeru WŚ, pisze On tam co nieco o poznańskiej Warcie. Będę jeszcze próbował na pewno do zawodów, to dam znać. A konspira rzeczywiście jest. Nikt nic nikomu Woda niska, przynajmniej taka była w środę. Edytowane 28 Sierpnia 2018 przez digger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobo Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Dzięki chociaż za to:) A porównując wątek wrocławski i ten, to wygląda, że w Poznaniu nie ma wędkarzy:) hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 digger Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Trochę tak, może część info ląduje po prostu w wieściach znad wody, nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Luk1234 Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Widzę, że brak chętnych na podzielenie się chociażby szczątkowymi informacjami. Dajcie chociaż znać, jaki stan wody i uciąg, myśle, że oszczędziłoby to wielu innym osobom targania całego sprzętu ze sobą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobo Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Stan wody z Pogodynki: Warta Poznań-Most Rocha Dolna niska 500 33.3 135 -2 135 133 133 Znaczy 135 cm i praktycznie w najbliższych dniach bez zmian.Jest to stan niski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 digger Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Woda niska, ostatnio miałem krótkiego zeda i napotkani wędkarze pochwalili się bolkiem 80 cm. Widziałem splawy ładnych ryb, brzan chyba, na płytkiej rafie. W kamieniach pod brzegami stoją okonki, ale można coś w punktowanym rozmiarze wydłubać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drag Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Dzięki chociaż za to:) A porównując wątek wrocławski i ten, to wygląda, że w Poznaniu nie ma wędkarzy:) hahahaSą.Raczej chodzi o to że poznańska Warta pod względem atrakcyjności wędkarskiej ma się do wrocławskiej Odry nijak.Znaczy słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michalvcf Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Jaki numer ma Łowisko na którym będą zawody? Bo chciałem sobie wykupić zezwolenie na piątek ale jest dużo różnych i niewiem które to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patryk022 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Jaka jest średnia i maksymalna głębokość odcinka na którym będą odbywały się zawody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mishka Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Dla zezwolenia numer łowiska nie ma znaczenia.Ta informacja jest zbierana tylko do celów statystycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobo Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Jeszcze jedno pytanko...Jest miejsce, gdzie można stołek postawić?Starość nie radość jak mówi przysłowie pszczół ....hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karpiu95 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Spokojnie coś znajdziesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomaszpachalski Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Łowienie bardziej na betonie czy na trawie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gary Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Generalnie większość zaznaczonego odcinka to umocnienia betonowe, ludzie w sumie spiningują na obu odcinkach na betonach i odcinku z mikro główkami, ja osobiście wole ten drugi, ale tzw betony są dość popularne. jestem ciekaw jakie będa Wasze efekty, ponieważ tak duża grupa jak się rzuci na krótki odcinek bez możliwości schowania się za czymkolwiek i jeszcze przy płytkiej wodzie, w dzień .... to obowiązkowa jest chyba duża kultura osobista uczestników....Zaczepów b. dużo, szczególnie różnego rodzaju szmaty itp. i tak pomimo że warta jest całkiem ładna to chyba wolałbym mieć Odrę pod nosem choć ciągle się nie moe tam wybrać. Mam jakieś mikro doświadczenie wiślane i też je milej wspominam niż 60 % wypraw na "swoją " wartę. Ale zawsze może się ktoś znaleźć co powie że to stek bzdur , z gatunków ryb których warto szukać to chyba "wszystko" oprócz wymiarowego szczupaka pozdrawiam i życzę powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marekrav1 Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Przynajmniej coś już wiemy DZIĘKI !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gofer2005
Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań
i to by było na tyle chyba 
Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach.
PoZdRo
Top użytkownicy dla tego pytania
39
21
17
15
Popularne dni
8 Gru
11
25 Lis
10
10 Mar
10
26 Kwi
10
Top użytkownicy dla tego pytania
esox81 39 odpowiedzi
Karpiu95 21 odpowiedzi
Mateo90 17 odpowiedzi
AdasCzeski 15 odpowiedzi
Popularne dni
8 Gru 2019
11 odpowiedzi
25 Lis 2015
10 odpowiedzi
10 Mar 2016
10 odpowiedzi
26 Kwi 2020
10 odpowiedzi
Popularne posty
OlekD
No i się zaczęło
Dawid.K
Cześć, Troszkę na temat kleni napisałem tutaj: http://jerkbait.pl/topic/55131-pozna%C5%84skie-klenio-jazierzwarta/ post numer 4. Okoń - z roku na rok coraz mniej. Głównie osobniki do 22/23cm. Przy
Gofer2005
Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań i to by było na tyle chyba Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach. PoZdRo
Opublikowane grafiki
299 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi