Gofer2005 Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań i to by było na tyle chyba Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach. PoZdRo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateo90 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Witam, Panowie, czy i gdzie na Warcie można zapolować na szczupaczka /sandacza ?Czy Rataje się nadadzą czy szukać miejscówki za starołęką w kierunku Puszczykowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 OlekD Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Nikt nie poda Tobie konkretnej miejscówki. Zrób sobie spacer od mostu Przemysła w kierunku centrum i spróbuj coś wydłubać, szanse na betonach masz wszędzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox81 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Cześć jestem na Warcie dość często pomiędzy mostem na królowej Jadwigi a Przemysla na powiem tak że szczupakiem bardzo słabo czasami coś uderzy ale przeważnie pistolety natomiast sandacze są i zdarzają się ładne sztuki, jest dużo klenia i w nocy często widać króla jak goni leszczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox81 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Ogólnie warto wyskoczyć na spacer ze spinem szczególnie wieczorem i w nocy jest sporo bolenia który teraz na obecnym stanie wody jest dość widoczny jak morduje rybki na przelewach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateo90 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Nikt nie poda Tobie konkretnej miejscówki. Zrób sobie spacer od mostu Przemysła w kierunku centrum i spróbuj coś wydłubać, szanse na betonach masz wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateo90 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Mi nie chodziło o konkretna miejscówkę tylko czy wogole jest ryba, słyszałem ze Warta to wdzięczna rzeka, ale stwierdziłem ze i tu zapytam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 OlekD Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Warta potrafi być wdzięczna jak wydeptasz kilometry przez krzaki, w słońcu, deszczu, o wschodzie i po zmierzchu. Nie ma innej recepty na sukces. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox81 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Trzeba wiedzieć na co łowić podpowiem tobie wieczorem koło mostów gdzie świecą latarnie najlepsze efekty mam na woblery powierzchniowe ja akurat łowię na huntery i sieki kształt ukleji wali sandacz, boleń i czasami sumek grzmotnie w dzień szukaj w rynnie głębszym woblerem lub małym możesz potrzepac klenie jest ich dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox81 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Ale ogólnie idzie połowić oczywiście nie zawsze to rzeka wiele zależy od stanu wody pogody ale gdyby zawsze brały już dawno by ich nie było widziałem że w moim kochanym mieście nawet klen i boleń jest jadalny ludzie walą w beret wszystko co złapią a później jojczą że nie ma ryb takie błędne koło moje rybki wszystkie wracają do wody ale rzadko mają takie szczęście i jak tak dalej pójdzie to mojej córeczce jak dorosnie będę mógł pokazać wielką rape tylko na zdjęciu ot takie przemyslenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lyha Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Witam!Chciał bym się wybrać na zawody do Poznania. Czy znalazła by się dobra osoba która by mnie "przygarnęła" oczywiście odwdzięczę się zimnym 4 pakiem. Nie znam kompletnie łowiska, nigdy mnie tam nie było;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Luk1234 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Od wczoraj mieszkam w Poznaniu, właśnie zbieram się odkrywać miejską Wartę chociaż poprzednie doświadczenia nie napawaja optymizmem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox81 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Dlaczego nie napawają optymizmem? Ryby jest sporo trzeba tylko wiedzieć gdzie i jak i na co przejdź się wieczorkiem usiądź i popatrz zobacz jak układa się nurt gdzie są rynienki i przelewy a znajdziesz ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Luk1234 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 No właśnie, łowiąc całe życie na Odrze byłem przyzwyczajony, że w dzień też był często spoko efekty Dziś atakuje z wieczora, może jakis bolo wpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox81 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Bierz uklejke woblera płytko chłodzącego do 9 cm i jazda jest dużo sandacza nieźle biorą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Bierz uklejke woblera płytko chłodzącego do 9 cm i jazda jest dużo sandacza nieźle biorąW jakim rozmiarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox81 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Między 6 a 10 cm siadają bolki sandacze i czasami sumek uderzy jest ich sporo w Poznaniu nie żadne potwory ale dają radoche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox81 Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Moja propozycja zabierz aparat i zrób sobie parę fotek interesujących miejscówek jest niski poziom wody i widać jak układa się dno i nurt jak podejdzie woda będziesz wiedział gdzie łowić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox81 Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Dziś szybki spacer brzegiem Warty parę pstryknięć na gumę przypuszczam że małych sandaczykow udało się zaciąć dwa nie duże kleniki na obrotówkę całkiem sympatycznie,natomiast syf na brzegu porażający butelki, grile jednorazowe papiery i puszki człowiek po pracy chce poobcować z naturą a czuje się jak na wysypisku śmieci ciekawe kiedy ludzie zrozumieją i dotrze do ich smutnych głów że same puszki i flaszki z wody nie wyjdą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateo90 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Tak trochę z innej beczki, Czy ma ktoś z Was może kontakt do kogoś kto wyporzycza łódki na jeziorze Bialokoskim koło Pniew? Planujemy się tam wybrać z kumplem ale chcielibyśmy połapać z Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox81 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 O ile wiem nie ma tam takiej możliwości dlatego tacham że sobą ponton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mordeo Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Jak masz hak to ci mogę moją łódkę wynająć. Będziesz zachwycony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox81 Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 "Brak instynktu samozachowawczego" dziś rano wyskoczylem na 2 godzinki przed pracą nad Wartę w centrum Poznania wyniki marne czyli zero ale widoki bomba biczuje wodę z uporem maniaka a jegomość sąsiad coś tam targa więc słucham i w końcu pytam co złapał i słyszę sandacz myślę ok, z ciekawości wedkarskiej idę zobaczyć a tam w foliówce z marką jednej z sieci handlowych na brzegu skacze sandacz hm z 35 cm mówię trochę krótki co, i słyszę że takie są najlepsze więc odpowiadam chyba do akwarium i szybka wymiana zdań z kolegą po kiju przeradza się w pyskowkę z nutką agresji po stronie klienta i powiem szczerze mam umiejętności i warunki fizyczne by zrobić koledze w 15 sekund tatar z buzi, ale odpuszczam i idę do domu po drodze dumam jakim trzeba być ćmokiem by mając sprzęt za setki złotych łasić się na małego sandaczyka narażając się na mandat i wpie... L dopuki tak będziemy robić my wędkarze to na nic nam jojczenie na puste wody ograbione przez kłusownikow itd smutne ale prawdziwe 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mordeo Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 (edytowane) "Brak instynktu samozachowawczego" dziś rano wyskoczylem na 2 godzinki przed pracą nad Wartę w centrum Poznania wyniki marne czyli zero ale widoki bomba biczuje wodę z uporem maniaka a jegomość sąsiad coś tam targa więc słucham i w końcu pytam co złapał i słyszę sandacz myślę ok, z ciekawości wedkarskiej idę zobaczyć a tam w foliówce z marką jednej z sieci handlowych na brzegu skacze sandacz hm z 35 cm mówię trochę krótki co, i słyszę że takie są najlepsze więc odpowiadam chyba do akwarium i szybka wymiana zdań z kolegą po kiju przeradza się w pyskowkę z nutką agresji po stronie klienta i powiem szczerze mam umiejętności i warunki fizyczne by zrobić koledze w 15 sekund tatar z buzi, ale odpuszczam i idę do domu po drodze dumam jakim trzeba być ćmokiem by mając sprzęt za setki złotych łasić się na małego sandaczyka narażając się na mandat i wpie... L dopuki tak będziemy robić my wędkarze to na nic nam jojczenie na puste wody ograbione przez kłusownikow itd smutne ale prawdziweJa to takich kiedyś to tak załatwiłem: zapytałem, czy nie mają nie pieniędzy? Oni w konsternacji patrzą, o co mi chodzi. Ja się pytam, czy nie mają pieniędzy, bo jak nie to im dam i sobie będą mogli jedzenie kupić. Ich miny bezcenne.A tego to bym załatwił tak, że bym powiedział jak nie wypuści to dzwonię po policję. Krótka piłka. Edytowane 16 Września 2019 przez Mordeo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox81 Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Wyrzuci do wody rybę i po sprawie a jak spróbujesz go zatrzymać bez dowodu to ty jesteś napastnikiem w tym momencie śliska sprawa ale w takich przypadkach marzy się wyciągnąć blachę straży rybackiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cegli Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Poleciłbym odejść po cichu nie uprzedzając "wędkarza" i zawiadomić odpowiednie służby, jeżeli któraś będzie w pobliżu to wyciągną konsekwencje. PSR Poznań: 61 853 18 71, tel. kom: 509 333 789SSR Poznań: 517-585-849 lub dla powiatu poznańskiego: 517-585-842 Oczywiście pozostaje też policja i PZW. Pozapisywać numery w komórce i interweniować na nieprawidłowości. Wiem że "uprzejme donosy" to nic przyjemnego, ale w tym przypadku to dbanie o nasze wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gofer2005
Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań
i to by było na tyle chyba 
Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach.
PoZdRo
Top użytkownicy dla tego pytania
39
21
17
15
Popularne dni
8 Gru
11
25 Lis
10
10 Mar
10
26 Kwi
10
Top użytkownicy dla tego pytania
esox81 39 odpowiedzi
Karpiu95 21 odpowiedzi
Mateo90 17 odpowiedzi
AdasCzeski 15 odpowiedzi
Popularne dni
8 Gru 2019
11 odpowiedzi
25 Lis 2015
10 odpowiedzi
10 Mar 2016
10 odpowiedzi
26 Kwi 2020
10 odpowiedzi
Popularne posty
OlekD
No i się zaczęło
Dawid.K
Cześć, Troszkę na temat kleni napisałem tutaj: http://jerkbait.pl/topic/55131-pozna%C5%84skie-klenio-jazierzwarta/ post numer 4. Okoń - z roku na rok coraz mniej. Głównie osobniki do 22/23cm. Przy
Gofer2005
Niestety Poznań wędkarsko jest bez doznań i to by było na tyle chyba Czasem jakiś bolek uderzy, mały klonek o szczupaku tylko można usłyszeć w przedwojennych opowieściach. PoZdRo
Opublikowane grafiki
299 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi