Skocz do zawartości

Autoportret wędkarski - rozwiązania problemu

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.fotorimex.pl/product.php/5943,pl,hahnel_bezprzewo dowy_pilot_inspire_liveview_do_nikon.htm

Mialem to w rekach, wyzwala z odleglosci 60m podobno, daje obrazek bezprzewodowo z live view albo z kamerki(jezeli dobrze zrozumialem). Wyzwala do 4 sztuk - cos dla multiinstrumentalistow. <_<

Sa 2 problemy - zamocowanie gdzie? w momencie jak zajeci jestesmy robota wedkarska? i jak?

2 - jak na razie zaporowa cena, choc mysle ze bedzie spadac - znajda sie nasladowcy.

Gumo

• 2 tygodnie później...

No problemy beda, glownie z zamocowaniem...na lodce mozna ekranik ustawic na lawce i po problemie (prawie).

Gorzej w terenie....probowalem stawiac aparat na torbie - kiepskawo z reguly...

Rozwiazaniem moze byc mini statywik, ktory bylby od razu przykrecony i gotowy do rozstawienia. Ekranik monaby sprobowac mocowac do nogi statywiku. Tez kiepsko ale widac co sie strzela...

Statywik

Idealnie nie bedzie, troche sie trzeba nagimnastykowac....ale rzeczywiscie jest tak jak pisza - mona to nawet do galezi oplesc...

Z szybkozlaczka bylby ciekawszy...

Gumo

Wiesz jak wygląda najczęściej oglądanie zdjęć przy świetle dzienny. Trzeba łapkami osłaniać monitor, to z małej odległości coś widać. Ja się go położy na ławce w łódce to prawie na pewno będzie widać w nim niebo a nie obraz z aparatu :D Tak więc bez statywu dla monitora dłuuugiej osłony i precyzyjnego ustawienia się nie obejdzie. Ja mam monitor LCD kilkanaście cm przekątna z osłoną i dałem sobie spokój. Wyglądało to jak by się instalowała ekipa filmowa. Tylko ekipy używają nadal bańki a na dodatek maja takie namiociki i w nich siedzą z monitorem. Tak więc radze sobie w terenie poeksperymentować z monitorami w aparacie.

Spokojnie, w tym sezonie i namiocik bedzie...

Jak uzywalem kompakta z obrotowym i 1.8 wyswietlaczem zdarzalo sie, ze nie bylo dobrze widac, natomiast prawie 100% ujec bylo w kadrze.

Z 2 strony biorac niemal zawsze dalo sie tak ustawic ekranik, zeby bylo widac.

Najlepszym sposobem, zeby nie bylo problemow jest nie robic zdjec - wyeliminuje sie wtedy bledy... B)

Gumo

• 2 tygodnie później...

http://www.samsung.com/us/photography/digital-cameras/EC-ST6 00ZBPBUS

z glupakow cos takiego nabylem ostatnio, w podgladzie widzisz czy miescisz sie w kadrze itd proby w domu wypadly ok zobaczymy jak bedzie nad woda,

camerka juz jakis czas na rynku i cena odpowiednio spadla

mam tez nikona d200 ale remot control itp troche drogie, kiedys mialem d70 a remot do niego $30 kosztowal, to byl wypas

pozdro