Rafal001 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Witam-Panowie mam pytanie-Czy ktoś łowił w zeszłym sezonie na Jeziorze Żywieckim ? Jak teraz wygląda populacja drapieżnika w tym jeziorze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Teraz zobaczyłem ten wątek. Ja łowiłem cały sezon. Szału nie było. Szczupak jest w ilościach znikomych. Sandacza sporo ale drobnego. Trafiały się jako przyłów piękne okonie takie 35-40 i większe. Bolenia jest w opór, Żywiec to teraz chyba najlepsze jeziorowe łowisko bolka na południu polski. Wiem też, że w zbiorniku Porąbka który jest poniżej występuje trotka jeziorowa. Od czasu do czasu słychać o złowionej sztuce. Ale chyba konkretnie to jeszcze nikt się do nich nie dobrał. Wiem też, że na Żywcu złowiono kilka sumków. Jazie występują w wielkich ławicach, ale są strasznie płochliwe i nie da się do nich podpłynąć na odległość rzutu.A największy bolek jakiego złowiono na Żywcu w zeszłym roku to była metrówa. Widziałem zdjęcie. Złowił go zaraz koło samej tamy koleś który wogóle nie spininguje i tylko tak poszedł na chwilę porzucać. Ryba wzięła na popera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi