jeryk Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 W tym roku 31-maja przypada w niedzielę oznacza to że możemy zacząć łowić sandacza .Zgodnie z Regulaminem Amatorskiego Połowu Ryb (par. 8 pkt. 4) "jeżeli pierwszy lub ostatni dzień okresu ochronnego dla określonego gatunku ryb przypada w dzień ustawowo wolny od pracy okres ochronny ulega skróceniu o ten dzień". Czyli w niedzielę zaczynamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalKl Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Jeśli woda pozwoli to zapewne w Niedziele czas zacząć. Narazie woda do góry, strefa stanów wysokich na południowej Wiśle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeryk Opublikowano 27 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 U mnie na jeziorze warunki idealne ,tylko że ma być słonecznie ,to może przeszkadzać moim Zenderom w dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Jeśli woda pozwoli to zapewne w Niedziele czas zacząć. Narazie woda do góry, strefa stanów wysokich na południowej Wiśle.A sandałek lubi dużą wodę szczególnie ten duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalKl Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 A sandałek lubi dużą wodę szczególnie ten duży Zgodzę się z tym, w zeszłym roku na 1 czerwca pamiętam też była wysoka woda, i strasznie brudna. Udało się jednak coś wydłubać, choć dużych nie było. Jednak na ten rok strategia i miejsce już obrane, miejmy nadzieje, że i rybka się trafi U nas na południu po 1dnym dniu deszczu woda potrafi podskoczyć o metr, zrobić się koloru kawy z mlekiem i niesie dużo gałęzi i śmieci, także wszystko zweryfikuje pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) Ku przypomnieniu >Zapis mówiący o skróceniu okresu ochronnego to nie to samo co ograniczenia w wędkowaniu ze środków pływających.Na wielu zbiornikach taki zapis funkcjonuje iż wolno łowić ze środków pływających od 01.06 !!!!!!!!!!! i nic nie ma na temat skrócenia takiego ograniczenia, natomiast zgodnie z RAPR zawsze można łowić z brzegu . Edytowane 28 Maja 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 ALE SĄ TEŻ WYJĄTKI W TYM ROKU: http://www.pzw.org.pl/kielce/wiadomosci/114715/60/wolno_lowic_31_majahttp://pzwradom.pl/od-31-maja-wolno-spinningowac-ze-srodkow-plywajacych/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Sandacze już się szykują 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) Dobrze że zaatakował kolana, a gdyby tak woda była głębsza ????????????? to chyba poszły by klejnoty rodowe.... W porcie słychać świsty-gwizdy woda sięga im do ...................... kolan . PS: jak ktoś łazi po tarliskach / gniazdach - to niech się nie dziwi ,że takie rzeczy mają miejsce. Samce wtedy są bardzo agresywne i nie zważają na nic, poprostu bronią potomstwa. Edytowane 28 Maja 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeryk Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) Właśnie się zastanawiam że sandacza to można łowić w niedzielę np.na żywca ale to mnie nie interesuje. W Częstochowskim jest zakaz spiningowania do 31.05 i zastanawiam się czy ten okres też zostaje skrócony czy bez zmian i wtedy lipa! Może ktoś ma wiedzę na ten temat ? Edytowane 28 Maja 2015 przez jeryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Jeśli ostatni dzień okresu ochronnego wypada w niedzielę lub święto można tego dnia łowić niezależnie od metody jeśli inne wewnętrzne regulacje zarządcy określonej wody nie stanowią inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawek1 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 ALE SĄ TEŻ WYJĄTKI W TYM ROKU: http://www.pzw.org.pl/kielce/wiadomosci/114715/60/wolno_lowic_31_majahttp://pzwradom.pl/od-31-maja-wolno-spinningowac-ze-srodkow-plywajacych/nie mogę otworzyć kieleckiej strony. Wyczytałeś gdzieś że można już w niedziele w kieleckim łowić ze środków pływających? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 nie mogę otworzyć kieleckiej strony. Wyczytałeś gdzieś że można już w niedziele w kieleckim łowić ze środków pływających?Na stronie PZW KIELCE było jeszcze kilka godzin temu umieszczone ,ale ktoś pewnie przemyślał sprawę i szybciutko usunęli to żeby nie wszyscy się o tym dowiedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawek1 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Na stronie PZW KIELCE było jeszcze kilka godzin temu umieszczone ,ale ktoś pewnie przemyślał sprawę i szybciutko usunęli to żeby nie wszyscy się o tym dowiedzieli. Nasze realia Zastanawiam się tylko na co się powoływać gdyby była kontrol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Dzwoń do nich masz, przecie pod nosem . No i pochwal się co na to odpowiedzieli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeryk Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Gadałem z Kolegom ,u nas wszyscy łowią dzisiaj twierdzą że można . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 (edytowane) ... Edytowane 31 Maja 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeryk Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Szymon trocha po śląsku napisołech tak z doskoka soryyy ,ja nie byłem dzisiaj na rybach dla świętego spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Szymon trocha po śląsku napisołech tak z doskoka soryyy ,ja nie byłem dzisiaj na rybach dla świętego spokoju.Spoko , mi się pomyliła sobota z niedzielą - dzisiaj można łowić spokojnie . W sumie ocknąłem się w porę bo jutro do pracy trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi